Нови преговори: Горанов при ПФ в опит да спаси дълга

На влизане той отказа да отговори как вървят разговорите
20 фев 2015 15:17,
42
Нови преговори: Горанов при ПФ в опит да спаси дълга
Снимка: БТА

Финансовият министър Владислав Горанов започна нова среща с ръководството на Патриотичния фронт в опит да го убеди да подкрепи тегленето на заем от 16 млрд. лв. Това са поредните разговори по тази тема в последните дни.

Горанов започна преговорите с ПФ около обяд, но разговорите бяха прекъснати за кратко заради участието му в парламентарния контрол. След края на заседанието министърът на финансите отново влезе в стаята на Патриотите, за да продължи разговорите.

И той, и лидерите на ПФ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, не отрониха и дума пред медиите за хода на преговорите и има ли резултат от тях.

До разговорите се стигна заради отказа на Патриотите да подкрепят предложението на Горанов да се изтегли нов заем от 16 млрд. лв. Заради това гласуването на ратификацията през тази седмица беше отложено.

То най-вероятно ще се проведе в сряда, каза по-рано днес финансовият министър. Той беше категоричен, че няма да отстъпи от намерението си за заема и обясни, че причина за него е големият дефицит.

Горанов отсече и че предложението за тегленето не е негово своеволие, а е сериозно обмислено от страна на финансовото министерство.

АБВ също отказаха да подкрепят дълга, но бяха категорични, че няма начин да преосмислят решението си. Вероятно заради това преговори с тях няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
22
 
! Отговори
иваннко преди 9 години
Значи ако комунделите искаха да теглят заем от 16 милиарда, досега протестна мрежа и Ааасан Генов щяха да са пропищели до небесата, сигурно и протести щеше да има. Но Бате мое си краде спокойно още 4 години, няма проблем!
10
1
 
15
 
! Отговори
МАЙКАТАСИТРАКА преди 9 години
Шкембе войвода и мухлясалия Валерка също искат да папкат...
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПРОПАГАНДА9Не си разбрал правилно,парите са за да има какво да се краде ,щото нищо не остана вече :))
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напоследък наблюдаваме, че действията на властта са много бързи и спешни - вземат се стратегически решения едва ли не за 2 минути, а седмица след това се оказва, че са грешниМиналата година за една седмица ликвидираха втория стълб на пенсионната система като приеха закона за национализиране на универсалните пенсионни фондове. Сега се замълча и не е ясно ще се прилага ли закона или не. А днес решават бързо, че трябва да се вземат едни 8 млрд. евро дълг, независимо как го наричат - емисионна програма или кредит. Даже и договори вече са подписали с четири банки.
7
1
 
15
 
! Отговори
запознат преди 9 години
в шумен се говори че валери симеонов ще купува тютюневата фабрика за това са. и тези преговори
6
0
 
15
 
! Отговори
ПРОПАГАНДА преди 9 години
От разясняването върху заема разбрах че, 12 млрд. лева отиват за покриване на стар такъв, външен дълг.Другите 4 МЛРД. лева отиват за ЕВЕНТУАЛНИ бюджетни дефицити...???!!!Ами защо не стегнат бюджета, реформи да направят, по голяма събираемост, намаляване дори заличаване на корупцията и изземване на имущество и финанси придобити от престъпна дейност?!А тези пари се вземат сега преди избори/местни/.БЕЛЕНЕ ?Бисеров ?КТБ ?
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този, когато го видя, винаги се сещам следния ТВ-репортаж: преди около две години беше - той излизаше от някаква сграда, тъкмо правителството на Борисов беше обявило оставката си и журналистите го питат - "г-н Горанов, от тук накъде?". Той отговори, че се оттегля от политиката, защото искал да се реализира в частния бранш.Около година по-късно, Горанов отново се кандидатира в политиката и ето го сега пак министър.Хайде кажете ми - как да му вярвам на приказките? Е такива "леки" са повечето...
4
2
 
14
 
! Отговори
Мони пицата преди 9 години
Горанов, скръндзо! Дай на хората колкото милиона искат, вие ще откраднете 15 милиарда, стискате се за някой друг милион!
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Катастрофата с милиардния дълг, която се вижда на хоризонта, се надявам на народа ни най-после да му светне. Защото вървим с бодри стъпки към официалната си разруха. Нека не си правим илюзии - след такъв финансов шок ще ни трябва десетилетие или две, за да се стабилизираме, ако въобще сме в състояние да го направим. Ако не - други ще го направят вместо нас.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алчния Валерко Симеонов и ненаялия се пишман македонец Каракачанов сигурно са дошли на срещата с чувалчета --да има с какво да си изнесат армаганите
1
0
 
20
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
Едно не разбирам и ако има хора компетентни по въпроса за държавното бюджетиране, моля да споделят.Когато се прави и гласува държавния бюджет за годината, в разходната му част не са ли предвидени и съответните падежи и плащания по кредити?И защо се правят бюджети с дефицити, които обричат държавата на задлъжняване, вместо да се оптимизира приходно-разходния баланс посредством реформите, за които сме ги изпбрали да управляват държавата?някой експерт да ми помогне по тези въпроси ?Благодая