"Червени" стрели по кабинета от "Позитано"

Заемът от 16 млрд. лв. е в разрез на законите, обвини Миков
22 фев 2015 16:05, Александър Попов
22
"Червени" стрели по кабинета от "Позитано"
Снимка: Булфото, архив

Желанието на  правителството да изтегли заем от 16 млрд. лв. е в разрез със Закона за международните договори, Закона за публичните финанси  и Конституцията. Това зави по време на заседание на НС на БСП председателят на партията Михаил Миков.

БСП ясно е заявила своята категорична позиция срещу тегленето на този заем.

"Правителството показва невъзможността си да реализира икономически растеж, който да осигури приходи в държавния бюджет- да се финансира както дефицитът, така и като цяло бюджетът на страната”, заяви лидерът на социалистите.
Според него това външно кредитиране се търси при неясни условия, без да се отчита отговорността на правителството за създаване нова икономическа среда.

По думите му трябва да се разгледа по какъв начин са избрани съответните банки и защо, когато банките в България имат такъв голям ресурс, се търси външен заем  при по-високи лихви.

Според Миков 100-те дни управление на сегашния кабинет са показали липса на сериозни планове и намерения за реформи.

"През стоте дни управление на това правителство се очерта отсъствие на сериозни планове и намерения за реформи от стратегически характер. Инициативите са на ниво семинар и обсъждане, особено в социалното законодателство”, коментира Миков другата важна тема на заседанието.

Според него дискусиите за допълнителното осигуряване са довели до трусове в управляващата коалиция и са се превърнали в център на т. нар. реформа.

Той коментира липсата на адекватни мерки в здравеопазването и образованието. Миков подчерта, че БСП има инициативи в тези и други социални сектори, които ще продължи да подкрепя.

По думите му е станало ясно и намерението на ГЕРБ за натиск върху съдебната власт, което пролича от декларация на тяхната ПГ за делото срещу Цветан Цветанов. Миков коментира, че програмата на управляващите за саниране е явна политическа подготовка за предстоящите избори. По думите му няма и ясни мерки за защита на населението от кризисни ситуации, бедствия и аварии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
7
 
! Отговори
Ni преди 9 години
Излиза Г-н Миков и казва, че заема е в разрес с законите. Моля Г-н Миков да цитира точно с кои точки от законите е в разрес!!! Всеки може да каже, че нещо е против законите.Не подкрепям начина по който ГЕРБ обяснява за заема!!!
16
3
 
4
 
! Отговори
да простим на БСП преди 9 години
Днес е Сирни Заговезни. Нека простим на човека. Нека от днес нататък да започнат да работят за България.
15
3
 
7
 
! Отговори
Наздраве преди 9 години
Да бъдеш опозиция означава да даваш идеи и да контролираш законността. В БСП явно смятат че да бъдат опозиция е като да заседнат като магаре на кръстопът и да отричат всичко.Господин Миков! Вас не Ви избраха защото сте корумпирани и не вършите нищо. Ние избрахме Бойко защото работи за България. Ако бяхте конструктивни щяхме да се вслушваме във вас. Сега както сте се запънали става: Пееш ли си Пенке, кой ли те слуша.
14
8
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Не е чиста работата с тези 16 милиарда заем, и ГЕРБ си го знаят. Всеки може да управлява, когато има бол пари за харчене. А и тези банки, чрез които ще се взема заема за какво са и за какво трябва да им се дават милиони за нещо, което досега държавата (дори и по времето на Дянков) е правила сама. Има основателни съмнения, че това се прави за получаване на комисионни от ЦЦ-ББ (ИФ вече отпадна от играта).
13
4
 
10
 
! Отговори
N преди 9 години
Ами наистина е в разрез със законите.По закон само БСП има право да тегли по 10-15млрд. на година и да ги краде всичките!
12
5
 
4
 
! Отговори
q преди 9 години
До АнонименПо твоята логика Орешарки е бил за награда. Мисли малко, не боли!!!
11
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
щом толкова много крякат, значи правителството е на прав път и ще успее. Това вбесява другарите.
10
3
 
1
 
! Отговори
все още БГ преди 9 години
Как стана така,че бивши бкп,расти са повечев правителствотото,които ще вземат 16 млд робски заем,бившиседесерасти раздадоха личното имущество на държавата за 100 млд. с подписи и комисионни за 10 години.Как стана така,че едни участвуваха във войната,други се налапаха.Изобщо във нашата държава е много интересно,*** кредити плащат всички,строят всички,лапат само 5%,няма съд,няма обвинения,внасяш пари в швейцарски банки,никой не те пита от къде ги имаш,как са предобити.Голям смях.ХА.ХА.ХА.
9
2
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
shto za naglost i cinizam!!!ta nali s tezi pari shte izplatim tehniia dalg,koito pravitelstvoto na "Oresharski'IZTEGLIHA
8
0
 
10
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Пак ли закъсахми бе?
7
5
 
7
 
! Отговори
Папата преди 9 години
Щом ти дават - взимай.По Гръцки сценарий..
6
1
 
3
 
! Отговори
feder anji преди 9 години
kakvo kazvat 20 -30 - 300 bg polititsi za vzemane na kredit ne e tolko vajno. vajno e kakvo kazva bg narod na bg referendum za zaema - iska li da vzema kredit, za kakvo ste harchi parite, s kakva lihva ste e kredita, po kolko bg leva ste plasta vseki mesets, kolko vreme, ot koi bg bandi -banki ?! kak rabotlivite bg Ivan, Dimiter, Stoian, Monika, Ahmed, Sevdjan, Fatme, Plamen, Maia, Nina, Ventsislav s veliki bg mesechni zaplati 380 - 480 bg leva ste plastat tosi kredit, 20%DDS na RBG, vinetki?!
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другаря Миков е под впечатление, че основната грешка на Станишев беше сближаването със запада.Другаря Миков си мисли, че сега трябва да прави мили очи на Путин, пък току виж и парички му дали от Москва ... пък и да консолидира старите комунисти, които в последно време бягат към Сидеров.
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заемът от 16 млрд. лв. е в разрез на законите, обвини Миков, а те повеляват само бсп и дпс да лапат и крадат! пък с парите от заемите на орешарски, тия две партии си платиха изборите...
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези дърти *** живи ли са бе?ЯЗЪК.
2
1
 
13
 
! Отговори
Boncho преди 9 години
Miki,zashto ne se skries.Kogato ot BSP zamalchite i si reshite svoite si problemi,togava davaite saveti na upravliavashti te.
1
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А га Орешарски и вашият Станишев изтеглиха 10 млрд дълг всичко беше нормално, така ли, Миков?