Напразни усилия на Горанов: Патриотите не подкрепят заема

Внесеният законопроект създава впечатление за нещо нечисто, констатира Валери Симеонов
Обновена: 25 фев 2015 13:56 | 25 фев 2015 12:38, Камелия Цветанова
88
Напразни усилия на Горанов: Патриотите не подкрепят заема
Валери Симеонов. Снимка: архив, БТА

Депутатите от Патриотичния фронт няма да подкрепят искането на правителството за вземането на нов заем в размер на 8 милиарда евро.

Тежката дума на коалицията, която стои зад правителството, но този път рязко му се противопостави, беше произнесена от съпредседателя на ПФ Валери Симеонов.

Още по темата
Така се оказа, че усилията на финансовия министър Владислав Горанов да убеди Патриотите в нуждата от заема са били напразни.

Позицията на ПФ така и не беше ясна до днес. Миналата седмица по искане на Патриотите беше отложено вземането на решението от парламента, като основният им мотив беше нуждата да чуят експертни становища, а вчера Горанов отново говори с тях.

Симеонов днес обясни, че депутатите от ПФ вече са изслушали видни икономисти, които са ги убедили, че плащането на стари дългове не подлежи на съмнение и е нужно.

Според него обаче след обсъждане и анализ са възникнали въпросите има ли резерв при прогнозирането на дължимите вноски при погасяването на дълга и какви са обществените нагласи и очаквания, свързани с действията на правителството.

На първия въпрос от ПФ са получили сравнително добра обосновка, но се е оказало, че на втория има пълно разминаване с реалността.

„Смисълът на всяко управление е подобряване на живота на хората. В случая опитът за прибързано гласуване предизвика преобладаващото отрицателно мнение сред хората“, коментира Симеонов и добави, че реално проектът за ратификация на договора на правителството е бил получен в парламента два дни преди насрочването на гласуването.

Отделно подозрения буди и фактът, че обсъждането на вземането на дълга съвпада с ненавременната акция за санирането с пари от държавния бюджет, както и със спирането на влакове, смята той.

„Внесеният законопроект създава впечатление за нещо нечисто, което трябва бъде пробутано в суматохата и към настоящия момент българските данъкоплатци не са убедени в намеренията на правителството“, настоя той.

Симеонов коментира, че възникват и въпросите защо заемът не беше включен в програмата за управление на правителството, защо липсват действия за наказания на виновните за КТБ, ощетили държавата, ще се търси ли отговорност на виновните предишни правителства за тежащите днес външни и вътрешни дългове, защо няма развитие на производството.

„На тези и други въпроси за първите три месеца на управление не можем да дадем отговор и ние на нашите избиратели“, обобщи Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добър ден всички, които четат публикацията ни онлайн, потвърждавам получаването наелектронна поща. Благодаря, че отговорихте на моята реклама. На първо място, нека се представяза вас съм UniCrediteФинансова компания По отношение на електронната поща,ние сме готови да предложим заеми на членове на обществото на 2% годишнобез чекове и черен списък с кредити. Издаваме кредит,което е в рамките на £ 5,000.00 до40 000 000,00 паунда от Италия. ние предоставяме безплатни заеми, защото азстрахуваха се от Бог и заемодателят не може да поема шансове само на заинтересовано лицеТ
69
0
 
0
 
! Отговори
okowa преди 8 години
Здравейте,Това е да се информира широката общественост, че г-жа Grace Okowa, частен заем заемодателят има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се с нас днес, по електронна поща на адрес: (embassyloanfirm***gmail)
68
0
 
0
 
! Отговори
jane.alison.71 преди 8 години
Здравейте имате нужда от заем? ние даваме заем от само 2% лихва. свържете се с нас днес по електронната поща, за да можем да ви дадем нашите правила и условия за заем наред: (saintsloancompany***gmail)
67
0
 
0
 
! Отговори
jane преди 8 години
Здравейте, аз съм г-жа Джейн Алисън, частен кредитор заем, който дава живот времеви възможности заеми. Имате ли нужда от спешен заем, за да изчисти дълговете си или имате нужда от капитал заем за подобряване на вашия бизнес? сте били отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от консолидация заем или ипотека? Търсене по не повече, тъй като ние сме тук, за да направи всички ваши финансови проблеми е нещо от миналото. Ние кредитни фондове към частни лица, нуждаещи се от финан
66
0
 
0
 
! Отговори
stacy преди 9 години
Да не би да търсите за бизнес кредит, личен заем, начало заем, колазаем, студентски заеми, дълг консолидация заеми, необезпечени кредити, рисковкапитал и др .. Или са ви отказва заем от банка или финансоваинституция за една или повече reasons.You в точното място завашия кредит решения! Аз лично кредитор, давам заеми дофирми и физически лица, на ниска и достъпна лихвен процент от2%. Лихвен. Моля, свържете се с нас чрез имейл:financialfutureloanfirm***gmailfinancialfutureloanfirm***outloo
65
0
 
2
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Заеми да. Въпроса е как и за къде да се ползват.
64
0
 
0
 
! Отговори
Пак до 75, 76 преди 9 години
През социализма, верните на властта кандидат-поети и писатели биваха настанявани тук и там на заплата, за да пишат "на рахат" творбите си. Знаем какво написаха.Същото е и с казионната БАН - плащат им, за да са учени, а те създадоха шуро-баджанашки дружини и превърнаха институтите в хранилки за роднините си.Лошо ли е да си изкарва хляба като преподава в един университет? Към всеки университет има и условия за научна работа.Но им е по-изгодно да са на хранилка в БАН и на хонорар в няколко ВУЗ-а
63
0
 
5
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 9 години
ПФ гласуваха "въздържал се", което в случая е равнозначно на подкрепа бе, бастуни.
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов да направи новият кодекс - и да си ходи веднага.горанов - човек на ПеевскиЛукарски - нищо общо с икономикатакаролев -един смешникКунева - едан проститука
61
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм мноог доволен, че гласувах за Фронта, само така Борисов трябав да има спирачка и да му се казва "Не" по-често
60
2
 
3
 
! Отговори
98 преди 9 години
Когато си против вземането на дълга,трябва да имаш готово друго решение откъде да се вземат парите.В този парламент сте за да давате решения за решаване на проблемите на обществото.Това "аз съм против" всеки може да го каже но проблема ще бъде ли решен.
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имотите на БАН са дареин то велики хора като милетич, Марин Дрино и прочие, и ако Бан се разтури трябав да се върнат на наследниците.... Те не са държавани... дадени са с цел да се спонсорира едан академична общонст която да мисли за наука. БАН е в световната ранглиста на науката на пъров място сред всичкси учебин заведения в България и им най-мноог патенти -включителон за компютърна вирусология, кибернетика, ядрени технологии и прочие...
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стига с това БАНИ, това е една смешка на ГРигор Велев и компания. там се смесват поянието учен и артист и хора като нешка-смешка, Светлин русев и други станаха "учени". Азиси също е награден от тази БАНИ, тя само подронав авторитета на БАН и цели да прилапа имоти. Ако БАН нямаше имоти БАНИ нямаше да съществува. ЕДан *** като Григор Велев я съзадеде, който е маша на Борисов.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И каква стана тя .... Всички без ПФ и Атака и БСП внезапно взеха че подкрепиха заема. Фактите и условията за него едва ли са се променили в последните 30 мин. Защо тогава питам беше целият този фарс? Подкрепили не подкрепили ама то сега било различно... Ясно беше че заема си трябва и че ще го вземат ама да метнем малко прах в очите на хората. Ако беше някоя бяла държава хората дори нямаше да научат за дебатите а само за резултата но при нас хврърчи кръв и перушина - Един голям цирк -парламент
56
5
 
12
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
НАБЛИЖАВА МАЙ ВРЕМЕ ПАК ЗА ПРОМЯНА. ЩЕ ХОДИМ ЛИ НА ИЗБОРИ. БОЙКО Е СЪРДИТ И НЕ ХОДИ НА РАБОТА ЗАЩОТО НЕ СЕ ГЛАСУВА "ДА" ЗА ЗАЕМА И ПЛАШИ, ЧЕ ЩЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА. АМИ ДА Я ПОДАВА ПРАВ МУ ПЪТ. ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОКАЗА НЕКАДЪРНОСТТА СИ И АЛЧНОСТТА ДА КРАДЕ.
55
0
 
4
 
! Отговори
Един преди 9 години
Диваци правят Демокрация! Човек който пише демокраций дава акъл на другите !
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКАААААА ДА ЖИВЕЕ БЕДНИЯ И ОГРАБЕН БЪЛГАРИН
53
1
 
7
 
! Отговори
зико преди 9 години
Каква демагогия от страна на Валери Симеонов? След като ще гласувате против защо остави 5 човека из вън залата? Така с тези 5 човека ти си за заема защото с толкова противниците ще са по малко и това е в полза на ГЕРБ. Сметката сте е направили предварително и хвърляте прах в очите на избирателите си.
52
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименне ни съжалявайще гласуваме за АТАКА, а вашите сини толерасти Реформатори и ГЕРБ отиват при НДСВ в историята
51
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Валентин Касабов от ПФ беше пиян на трибуната на НС,съжалявам за хората които са гласували за тези смешници от ПФ ,които бяха създадени с една едничка цел да дърпат от гласовете на неудобната на задокеанските гослподари партия Атака