На протест срещу дълга с "горановки" от 10 хил. лв.

Симпатизанти на БСП и "Атака“ се обединиха пред НС
Обновена: 25 фев 2015 14:21 | 25 фев 2015 12:18, Анисия Иванова
116

Протестът срещу дълга пред НС. Снимка: БТА

Два протеста, организирани от "Атака" и БСП, се провеждат пред парламента срещу тегленето на новия дълг от 8 млрд. лв. Днес НС трябва да реши дали ще ратифицира искания от кабинета нов заем.
Още по темата
Около 200 души симпатизанти на "Атака" се събраха още преди 9.00 часа на площад "Народно събрание" с викове "Оставка" и "Гербери позор, оставка и затвор". Протестът на националистите е под наслов "Атака" казва НЕ на военния заем от 27 милиарда лева".

Пред протестиращите Волен Сидеров заяви, че днешният ден е черен за страната ни. Той разясни, че не става въпрос за теглене на 16 млрд. лв., а за 27 млрд. лв. общо с лихвите, които България ще трябва да плати. По думите му изказването на финансовия министър в парламента е било загуба на време. Сидеров попита къде са ранобудните студенти с кафетата - защо спят днес, а не са на жълтите павета. Националистът призова за масови протести в цялата страна, тъй като сега е време народът да се надигне.

Депутатът от БСП Мая Манолова се срещна с левите симпатизанти и им благодари, че са пред Народното събрание и ги подкрепят. На протеста се раздават банкноти от 10 000 лв. с лика на министъра на финансите Владислав Горанов, върху които тя раздаде автографи.

Сред лозунгите се четат „Те поГЕРБаха България”, "Ще подам оставка, ако не приемем дълга, КОГА?“, „Стоп на 16 млрд. кражби”, "Няма да платим, ГЕРБ ще разгромим”.

Привържениците на левицата първоначално се бяха събрали в градинката зад парламента и след това се насочиха към паметника на Цар Освободител, където бяха националистите. При преминаването на протестиращите по бул. "Цар Освободител" за кратко беше блокирано движението.

Има засилено полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: БСПатакапротестдълг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
98.Така ли ?Питай ги къде са децата им ?Навън , от ограбената държава - без работа !Браво на плюещите тук , но 2 мил. Българи ги няма и продължават да напускат ...
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какво е в същност този голям заем ?Не казват ???Ще построят ли 50 български завода ?Ще създадат ли работа на 50,000 човека ! Децата ни да се върнат от чужбина и да живеят на домовете си ???Продажни марионетки ..
79
2
 
1
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Момента е подходящ за рефинансиране на външния дълг поради благоприятния лихвен процент. Тези хора просто не разбират. Извикали са ги от кварталната организация и те са дошли защото се опасяват да не бъдат изключени от колектива. Иначе ако ги попита човек защо са тук ще повторат някаква заучена фраза. По-добре да си стоят в къщи. България сега е в добри ръце. За тях също ще стане по-добре.
78
3
 
2
 
! Отговори
бг.бг преди 9 години
Само им погледнете физиономиите... "Благодарение" на хора от такъв тип България е на това дередже. Това са гласоподавателите решавали изборите през последните 25 години, а резултата го виждаме. Слава на Бога, че ги прибира бавно, но сигурно. С носителите на комунизма си отива и мизерията.
77
0
 
1
 
! Отговори
Мрак преди 9 години
То ако така се цепеше мракът...щяхте да бачкате по 24 часа и пак за 300 лева.
76
2
 
1
 
! Отговори
ЕМИГРАНТ преди 9 години
СНИМКА 1......ЦЕПИ МРАКА и СЪБАРЯ СТЕНИ. ТОЗИ СТАРЕЦ НЕ ЗНАЕ КАКВО ПРАВИ....
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен98Викаш ,не са като ония"умните и красивите"Абе ,а къде са те?
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
25 години управниците се карат кой колко да украде, никаква работа не вършат, гонете ги всички ...то се видя .
73
2
 
8
 
! Отговори
Атакист-социалист преди 9 години
Да живее българо-съветската/руска/ дружба.Да живий др.Путин.
72
4
 
4
 
! Отговори
кафява линия отзад преди 9 години
ДПС усеща на къде духа вятъра. За тази си подкрепа според мен няма да фигурира въпроса 'Задължително ли да бъде гласуването" на референдума , който предлага Плевелчо. Добра сделка ефенди. Машала!
71
0
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До брейнекомпетентен си
70
6
 
8
 
! Отговори
Честито ще теглят преди 9 години
Току що ГЕРБ и ДПС се сгодиха . Цирка е пълен.
69
3
 
5
 
! Отговори
МХА преди 9 години
Съгласно договорите от СИВ (ако не знаеш какво значи провери в google) финансовата помощ на страните членки е безвъзмездна . На България е отпускана такава , след разпада на СССР аналогично и на СИВ на кого и какво сме върнали ? Обратното изтеглиха се заеми от МВФ и получихме в последствие валутен борд.
68
3
 
4
 
! Отговори
citizen преди 9 години
Тук има егати забавните типове. Не сме връщали соц заемите, гръците получавали помощи...
67
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
100 крака с 10 зъба. Що е то?Митинг на БСП и Атака
66
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що се правите на *** бе? Не помните ли при кои държавата фалира.? Нали заради тях такива банкоти от по десет хиляди бяха в обращение и се редяхте пред банките за парите си а те затворени.? Прости си бяхте, прости ще си отидете.!
65
9
 
10
 
! Отговори
удо преди 9 години
Пълно е с ***, *** и платени клатикурци на тия уж митинги, а реално соцпропаганда ***. Червените боклучета нямат полезен ход защото не могат да управляват, просто са некадърни и грозни, така че се чудят кой да очернят та да изглеждат по бели.
64
1
 
0
 
! Отговори
МХА преди 9 години
До citizenИ така да е връща ме ли нещо на някого? НЕ!
63
0
 
3
 
! Отговори
Да "Ва" по преди 9 години
До citizenПоинтересувай се малко взимат и заеми но и получиха доста ФИНАНСОВА ПОМОЩ , която няма да върнат.
62
8
 
4
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
МНОГО МАЛКО СА НЕСЪГЛАСНИТЕ С НОВИЯТ ЗАРОБВАЩ ЗАЕМ КОИТО НА ФИНАЛА ЩЕ БЪДЕ 27 МИЛИАРДА ЗА ВРЪЩАНЕ.СПОРЕД МЕН ВСИЧКО Е НА РЕД ЗА БОРИСОВ И ПРАВИТЕЛСТВО ЩОМ СЕДЕМ МИЛИОНА РОБИ СА СЪГЛАСНИ ДА ИЗПЛАЩАТ 30 Г. ДАЛАВЕРИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.