АБВ признаха: Подкрепили дълга зад гърба на Първанов

Причината – липсата на координация и неработещи телефони
Обновена: 26 фев 2015 17:58 | 26 фев 2015 11:35,
123
АБВ признаха: Подкрепили дълга зад гърба на Първанов
Снимка: архив, Булфото

Напрежението в АБВ след неочакваната подкрепа на партията за тегленето на новия дълг от 16 милиарда лева набира скорост. След като лидерът на формацията Георги Първанов обяви, че подава оставка заради това, депутатите от групата признаха, че не са го уведомили за решението си да гласуват за заема. Причината – липсата на координация, при която дори и телефоните понякога не работят.

В същото време стана ясно обаче, че решението за подкрепа на дълга е взето в присъствието на трима зам.-председатели на партията.

Още по темата
„Решението не е взето само от парламентарната група, но и от политическото ръководство“, уточни зам.-шефът на ПГ Кирил Цочев. Той допълни, че е друг въпрос, ако има липса на комуникация между групата и ръководството на партията. След множество въпроси той отговори с „не“ на питането дали Първанов е бил уведомен, че депутатите са променили коренно решението си как да гласуват за дълга.

От думите на депутата Иван Славов пък стана ясно, че неработещи телефони може би са попречили на АБВ да уведоми лидера си, че ще гласува против желанието му. „Недостатъчна координация - това е единственото обяснение. Както ви е ясно, президентът не беше в парламента“, отговори той на въпроса защо Първанов не е бил информиран. „Допуснете, че не всеки път телефоните работят. Вие сте живи хора“, отвърна Славов на питането защо депутатите не са информирали Първанов по телефона.

Въпреки явното прехвърчане на искри между депутатите и техния лидер от групата на АБВ обявиха, че не са предали Първанов и няма да го предадат. „Той е честен човек, той е основател на партията и има право да направи, каквото счита“, каза Цочев. Депутатът обясни и че групата няма отношение към оставката на лидера, защото тя се подава и гласува пред политическото ръководство на партията.

„Не сме толкова наивни, за да изолираме президента и лидер на партията, напротив – демонстрираме с всички средства нашето уважение и доверие към него“, каза и Славов.

Междувременно се появи кулоарна информация, че освен Първанов, оставки са подали и част от членовете на националното ръководство на партията, а бившият президент е призовал и други да го направят. „Това изобщо не ни касае“, коментира Цочев, а Славов отрече информацията.

Депутатите от АБВ отрекоха и информациите, че Румен Петков е изиграл основна роля при обръщането на решението на партията за дълга. Групата нарече победа приемането на ратификацията за заема и дори призна, че е горда от това.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жоре, това показва не кой е читав мойто дете, ами кой е най-удобен...Трябвало яко да се работи... ами *** работи например в ДАПа който вече го няма или в Ягода... Е *** тей като почнете с общи заучени лафчета...
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонс преди 9 години
До до 57Той че е богат, си е.Но милиардер няма да стане, щото мутрите го контролират и му вземат вичко, срещу това че го направиха премиер!
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонс преди 9 години
До ЖороЕми работи де!Ти какво си допринесъл на тази държава.
53
16
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Не вярвам на комунистите, тава са сбъркани хора!Бойко е премиер - Европа дава пари по програми.Когато комунисти са на власт - Европа спира парите.Това показва кой е читав!Случи се 2 пъти, какви примери още искате?Народа е ***- иска само някой да му дава, а така не става, трябва да се работи здраво!
52
0
 
6
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 9 години
БАРЕКОВ и ПЪРВАНОВ ПОСЛУЖИХА САМО ЗА ДА ПРИВЛЕКАТ ГЛАСОВЕ ЗА ДВЕТЕ НОВИ ПАРТИИНО НА КЛЮЧОВИТЕ МЕСТА, СКРИТИ ЗАД ТЕХНИТЕ ГЪРБОВЕ ДОГАН ПОСТАВИ СВОИ ХОРАСТЕФАН КЕНОВ ( син на ДПС кмет ) и КИРИЛ ЦОЧЕВ ( бивш вице-премиер на Беров, послушното старче на Доган )После Бареков не влезе в парламента, уж бил нужен в Брюксел, а Първанов направи същото, щото бил бивш президентИ така имаме още 2 парл. групи на Доган > ДПС/АБВ и ДПС/БДЦХА ЧЕСТИТО !
51
0
 
14
 
! Отговори
me преди 9 години
Отвратена съм от хората в тази партия и наглостта, с която се гаврят с избирателите си и с основателите си. С такива "сподвижници" врагове не ти трябват. И какво, коленичиха пред ББ и ГЕРБ. И на следващите избори кой ще ги подкрепи? Никой. Защото никой не обича предателите. Предполагам сега ще събират парички за черни дни, защото черните дни със сигурност ще дойдат и ще бъдат много много черни.
50
1
 
19
 
! Отговори
до 57 преди 9 години
Абсолютно сте прав. Честния, обичания и умен Борисов за да е на власт разврати всичко по пътя си. Да, стана милиардер и унищожи надеждата на милиони. Милиони са в чужбина, милиони бедстват в бедност и хиляди умират болни без необходимата медицинска помощ. Но има и *** които пишат мачкай Бойко. Този Бойко който параноично се охранява и трепери от страх е еманацията на простака докопал се до властта и смазващ всичко за да властва. Не напразно го наричат ***.
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Румен Петков и Бойко Борисов отдавна играят заедно!
48
0
 
13
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Какво?Телефоните не работели?По голяма глупост не можаха ли да измислят.Е господин Първанов,така е.Като тръгна срещу БСП да беше помислил.
47
1
 
12
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Абе взехте порция от заема и сега убеждавате балъците, че е станала грешка. Балъци в България много, така че номерът ви ще мине. Поздравления за добрата сделка, харчете си парите със здраве, а балъците да живеят в мизерия - те за това са балъци, за да мизерстват.
46
1
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
В политиката Бойко и като проказа - развращава всичко по пътя си. Когато се изнесе с милионите си при Цветелина Бориславова, тогава можем да се надяваме на по-добро бъдеще.
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по скоро заради % от печалбата. Само да кажа на нашите политици, света не е достатъчно голям за да се скриете, българи има навсякъде, все ще се намери някой да ви припомни какви сте ги правили през последните години.
44
2
 
16
 
! Отговори
БОЖЕ,БОЖЕ преди 9 години
Тези хора не са хора.Демонстрирали уважение към Първанов, но оставката му не ги касаела. Даже нямат вина за нея и не те шели били да я гласуват!?! Долни ***! Кой ви направи депутати бе мърльовци КОЙ? Когато се натискахте за листите комуникация имаше ли? ИМАШЕ! СЕГА ТЕЛЕФОНИТЕ ВИ ВИНОВНИ.Пък и не носели отговорност за предателството си,защото не били от политическото ръководство. Ужас! А българите, които ви пратиха там да гласувате, те каква вина имат,че да плащат за вашия рахат? Марш от там!
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
za glassuvaneto gerb im obeshta pari,a sedefcov nishto/i deputat semeistvo hrani.
42
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Още като пущаха преди изборите всеки ден по платените медии на Борисов Първанов и неговите хора да оплюват БСП /ама това беше почти всеки ден/ ми стана ясно,че това е стратегияа на Борисов-ясно искаха да ни кажат -тези от БСП са такива мръснищи ,че ето и техните хора се отказват от тях/това беше скритата идея на тези явявания по телевизията и народа захапа/Е сега са слуги на Борисов- по интригант от Борисов няма,жалко че народа още не го е разбрал.
41
0
 
14
 
! Отговори
ЧЕ преди 9 години
И горди с подлостта си!Катраници на буржоазията!/Г. Кирков/
40
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБВ признаха: Подкрепили дълга зад гърба на ПървановПричината липсата на координация и неработещи телефони---------Не е вярно! Явно са им работели телефоните и по тези телефони от ГЕРБ са им съобщавали едни числа...Какви ***!??Намерили обяснение за своята подлост и низост...
39
0
 
21
 
! Отговори
zlatena преди 9 години
Нормално онова селянче от банкя които се води премиер неадекватен е подкупил депудатите от АБВ за да го подкрепят за дълга за да може бойко тиквеника да краде от българския народ докато не са го изгонили щото при предсрочни избори заради дълга българоубийците от герб и техните гйзоблизци няма да видят повече власт ще последват съдбата на НДСВ.Затова гроб опс герб се мъчи да окраде където може преди народът да ги е изгонил от власта.
38
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цинизъм от висша класа!А че са политически трупове е ясно и на децата! Тръгичното е, че след такъв мегазаробващ дълг и България е на крачка от физически труп!
37
0
 
24
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Започнаха циркаджийски номера от АБВ ,че Първанов не е знаел ,а и те не са знаели ,че Първанов е против заема -телефоните им не работили ... убава работа ама бъгарска !(ПА СЛЕД ТОВА *** им са виновни за беднотията и простотията която се шири в България )