ПФ и "Атака" отново стигнаха почти до бой в НС

Конфликтът назря при дебатите по Закона за отбраната
Обновена: 5 мар 2015 17:01 | 5 мар 2015 14:41, Камелия Цветанова
194
ПФ и "Атака" отново стигнаха почти до бой в НС
Десислав Чуколов. Снимка БТА

Депутати от ПФ и „Атака“ едва не се сбиха в парламента отново. Това е вторият случай на крайно изостряне на конфликта между народни представители от двете формации в рамките само на две седмици.

Този път острата реакция на националистите беше предизвикана от изказване на депутата от ПФ Димитър Байрактаров по време на дебата за промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

Още по темата
Той обяви от парламентарната трибуна, че ще прочете статия от лидера на "Атака“ Волен Сидеров от 1991 г., публикувана във в. „Демокрация“ под заглавие „Да освободим Альоша от наряд“.

Десислав Чуколов от „Атака“ обаче се отправи към парламентарната трибуна и го замери с листове хартия, а след това към него се присъединиха и още депутати от партията.

Очаквано Патриотите също реагираха и в крайна сметка представителите на двете политически формации си размениха остри реплики, което принуди председателстващият заседанието Димитър Главчев от ГЕРБ да го прекрати предсрочно.

Байрактаров коментира след това пред репортери, че е искал да прочете последното изречение от статията: „Ако пък не можем да минем без страж на мира, нека тогава бъде този, който защити демокрацията. Американските момчета ни показаха как става това“, демонстрира смяната в позицията му.

Той се оплака, че Чуколов вече веднъж е предизвикал травма на ушния му нерв преди време в Бургас.

Чуколов пък обвини Патриотите в национално предателство.

Миналата сряда, по време на обсъждането на ратификацията на договора за заем от 16 милиарда лева, също се стигна почти до бой между депутати от ПФ и „Атака“.

Причината за ескалирането на напрежението стана размяна на обидни реплики между лидера на „Атака“ Волен Сидеров и съпредседателя на ПФ Валери Симеонов.

В опит да защити партийния си лидер зам.-председателят на патриотите Валентин Касабов нарече от парламентарната трибуна Сидеров "едно перхидролено човече, което си избелва косата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: парламентПФ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
6
 
7
 
! Отговори
аха преди 9 години
ДА ОСВОБОДИМ АЛЬОША ОТ НАРЯДСъветската армия е страж на мира-тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на легендарната Червена армия Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила.Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство,хората не са узнавали.
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
валери симеонов-лисицата и боико филипофският ци.ин
52
4
 
20
 
! Отговори
69 преди 9 години
той от патриотизъм и военна служба скатал с фалшиво медицинско
51
6
 
15
 
! Отговори
пайнера преди 9 години
Европа си има Кончита, ние си имаме Деси Чиколина с брада
50
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бялата златка пуска за пари на всеки. на времето беше главен редактор на вестник демокрация и редовно пишеше против русия
49
5
 
5
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Всеки път почти до бой стигат...какво смотано театро,че чак има и бастуни,които им вярват.Едни и също *** са.Нали хранилката и господарите им са общи?Запомнете,че щом е в онази *** сграда,значи не е свестен тип.Без значение от коя партия е.Били стигнали почти до бой...защо почти?Да се ступат едно хубаво.Стига с тези почтита.Малко като са задоволиш жена,но почти...
48
5
 
7
 
! Отговори
... преди 9 години
Епа то беше ясно че тоя белоглава пчеличка дава само на онези които си плащат! Видехме го ние как първо даваше на американците, после даваше и на бсп, после и на турците се пусна (казват, че там най-много му харесало), сега дава гръб (да се чете задни части) и на руснаците! Само не го знам като какъв националис се вижда тая пчеличка, ама здраве да е, инак за него е ясно!
47
6
 
17
 
! Отговори
ботуша преди 9 години
Чукулув е *** и какаванин
46
5
 
10
 
! Отговори
перхидролено човече преди 9 години
От ака са против гейовете ама там най-много ги има..ха..ха
45
5
 
5
 
! Отговори
Зъбчо преди 9 години
Паричният фронт и Хатака още много ще се бият.
44
12
 
16
 
! Отговори
G2 преди 9 години
Национален фонд за спасение на Бойко (НФСБ).Коментарът е излишен!
43
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До ПешкоПЕШКО МНОГО СИ ВРЕДЕН ЗА БЬЛГАРИЯ---ТВОИТЕ ИЗВОДИ ПОКАЗВАТ ЧЕ ТИ ДОРИ НЕ СИ И БЬЛГАРИН
42
1
 
5
 
! Отговори
агата преди 9 години
Двете патриотични партии се карат кой крив,кой прав и един на друг се обвиняват кой на кого хляба изяде,не могат да си разделят турците защото хапката е цяла.Валерката или Сидераса един от двамата трябва да я хапне,за двама няма хапка захапка
41
9
 
11
 
! Отговори
Atakis преди 9 години
Видяхме ви какво представлявате по време на управлението на Орешарски , национални предатели сте народа помни
40
6
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 9 години
Кохортата на фурнаджийската перхидролова лопата срам няма!
39
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как Атака да се обедини с тия предатели, вие луди ли сте? Какво ще стане, ако агнетата се обединят с вълците? Пир по време на чума.
38
0
 
2
 
! Отговори
до 46 преди 9 години
А другите 999 990 рисунки ли ще са?
37
11
 
18
 
! Отговори
GRN преди 9 години
Че кой УМЕН човек би вярвал на Бареков и Сидеров?
36
5
 
9
 
! Отговори
Бай Гошо преди 9 години
Родолюбците от ПФ са единствените, които на дело отстояват българските национални интереси, а Далавери Балевски и компания са национални предатели и марионетки на пияните руснаци.
35
0
 
0
 
! Отговори
1234 преди 9 години
До АнонименПри теб ли?