Вучков е използван от хора, искащи неговия пост

Няма как да не се приеме оставката, заяви Бъчварова
Обновена: 5 мар 2015 09:04 | 5 мар 2015 08:47,
81
Вучков е използван от хора, искащи неговия пост
Снимка: архив Булфото

Оставката на вътрешния министър Веселин Вучков беше подадена по начин, по който не може да не бъде приета. Това заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова в ефира на Нова телевизия.

Още по темата
Вчера по време на заседанието на Министерски съвет министърът на вътрешните работи Веселин Вучков изненадващо подаде оставка. По-късно той обясни, че причината да се оттегли е, че кабинетът не планира да проведе нова процедура за избор на главен секретар и шеф на ДАНС, въпреки че има нов Закон за МВР.

По думите й оставката е била натиск върху премиера Борисов. Според нея Вучков е използван от хора, които искат неговия пост. Бъчварова заяви още, че самото подаване на оставката – в края на заседанието на Министерски съвет, е било ритуално, защото е влязло в стенограмата,  и непочтено.

Според нея би било много по-почтено, ако Вучков е отишъл лично при премиера. „Аз уважавам Вучков, ценя неговите качества и почтеност, но информацията и впечатленията, които имам, не показват, че е имало ситуация на избор”, коментира още тя.

Подадена по този начин, оставката замъгли посещението на шефа на ФБР Джеймс Коми у нас. Бъчварова припомни, че е била планирана среща между Коми и Вучков.

„Борисов не знаеше за тази оставка“, категорична бе Бъчварова. Тя допълни още, че решението на Вучков е изненадало всички, защото е дошло в политически наситен ден. Самата оставка не е била обсъждана на предварителни разговори.

Бъчварова защити премиера Борисов като заяви, че той никога не е казвал, че няма да освободи Владимир Писанчев и Светлозар Лазаров. „В този момент е по-добре тази смяна да не стане толкова бързо. Той ще ги смени, в момент, който е най-добре”, каза още Румяна Бъчварова.

Бъчварова беше категорична, че на премиера на се нужни договорки с ДПС, тъй като кабинетът има широка политическа подкрепа. По думите й подобни твърдения са елементарни и търсят единствено политически дивиденти.  

"Нямам впечатления, че премиерът е държан за шлифера", допълни още тя.

Според Бъчварова човекът, който трябва да заеме поста на Вучков, трябва да бъде от ГЕРБ или да е близо до ГЕРБ, но да е човек, на когото може да се има доверие. Запитана дали на поста може да бъде назначен депутат от Реформаторския блок, вицепремиерът отговори: „Това означава да сменим формулата на правителството и тогава ремонтът ще бъде доста голям”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
13
 
! Отговори
С КАКВО, С КАКВО преди 9 години
С КАКВО ? С КАКВО ? С КАКВО ?С КАКВО АааМЕД ДЖОЛАН ДЪРЖИ ТАКА ЯКО БОЙКО ЗА ТОПКИТЕ ?ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ 2009 г. ДЖОЛАН СЕ ХВАЛЕШЕ ПРЕД СВОИТЕ В СОЗОПОЛ, ЧЕ ТАКИВА НЕЩА Е СЪБРАЛ ЗА БОРИСОВ, ТАКАВА КОЛЕКЦИЯ ИМА ЗА НЕГО,ЧЕ И ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ БОЙКО ЩЕ СЛУШКА И ИЗПЪЛНЯВА ВСИЧКОИНАЧЕ ...,
18
2
 
12
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Вучков е използван от хора, искащи неговия пост--------Не Вучков иска да работи както той знае, че умее, а не както Борисов му казва, че трябва да работи. А защо Борисов не си каже защо си иска старите ръководни кадри? Някой за шлифера ли го държи? На ченгеджийски номера ли ми мирише?
17
3
 
11
 
! Отговори
вицекраля преди 9 години
Вицекралят на България, американския посланик, ще реши, кого ще назначи на мястото на Вучката.
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най лошото за Герберастите е БСП наистина да изчезне, за да няма с кого да се оправдават. Цял преход БСП е параван за нестандартен политически секс и грабеж. Ето, получиха власт, БСП никакви ги няма и ще се изядат помежду си като канибалски хиени.
15
1
 
22
 
! Отговори
Х преди 9 години
Вучков е прав ,не може с камъка вързани на краката като Лазаров и Псанчев да преплуваш реката наречена реформа.
14
0
 
14
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 9 години
ДОГАН и ДПС КОМАНДВАТ ДЪРЖАВАТАВСИЧКИ ДРУГИ - КОМУНИСТИ, АНТИ-КОМУНИСТИ, НАЦИОНАЛИСТИ И Т.Н.СА САМО ЧАСТ ОТ КУКЛЕНИЯ ТЕАТЪР
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герб са амбициозните *** на старата номенклатура. Доносници, корумпирани милиционери и треторазредни синекурници, кадри на Рабфак и калинки. Ония се извисиха и изнесоха в чужбина, поставиха слугите си тук да ни тормозят и да начешат примитивната си краста да властват, лапат и се изживяват като големи ***. Гъзарите командват!
12
1
 
19
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 9 години
"Нямам впечатления, че премиерът е държан за шлифера", допълни още тя.АЗ СЪЩО ОБАЧЕ ОНОВА НЕЗАКОННО РОДЕНО *** ( дето се крие в сараите ), ГО ДЪРЖИ ДИРЕКТНО за ТОПКИТЕ
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комисията съдила Арабаконашкия Обир е най-добторо постижение в Историята на България от там нантатък всичко Партизано-бандитски истории до ден днешен , та викам истината винаги боли
10
1
 
9
 
! Отговори
вие питате преди 9 години
Вие питате: кои са най-подходящите кандидати за поста на Вучката?Ние отговаряме: братя Галеви, Маргините, Пашата, Маджо, баретата, Митьо Очите и Митьо Пищова.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БойКой????
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие от ГЕРБ или сте *** или се правите на ощипани девици. Спряхте Белене и ще се вайкате от къде ще вземем енергия след няколко години, когато мариците само останат и народа ви изрита за скъп ток. Спряхте Южен поток и ръгнахте да молите на колене Путин да не го спира. Спряхте Бургас - Александруполус и се оплаквате от лошо отношение. Всички бяхте против Вучков, а сега що си е подал оставката. Няма ли най-после да се координирате и да направите нещо смислено.
7
0
 
13
 
! Отговори
?! преди 9 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
6
1
 
15
 
! Отговори
гоше преди 9 години
ДПС мачкат всяка сьпротива- предлагам отново да бьде бутнат некой дувар за успокоение на простолюдието.
5
7
 
3
 
! Отговори
FBI преди 9 години
На България е нужна само Комисията която съди Арабаконашкия Обир 1872 само тя ще помогне , и без корумпирани комунисти и всякъкви Манипулатори
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тази не и ли омръзна да мете осраното след вожда? Все върви с кофата подире му.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм навит Боце да си подаде оставката по всякакъв начин! Все ще зарадва народа, ама иска да окраде 2-3 млрд. от кредита пък тогава
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тая кифла е смешна. до вчера борисов и Лазаров се наричаха мутра и ***,сега са дупе и ***. какви са тия циркове,бе,толкова сте жалки
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безгранична наглост на това придворно ***. Как не се засрамихте грам от българския народ изедници. Слагайте феса и обувайте потурите, че шлиферите не се носят по Анадола. Национални предатели. Борисов дочух, че хидроинженера разбирал и от вътрешни работи да вземеш да го главиш за мястото на Вучков, пък дано кротнат поробителите! Срам ме е от вас!