Борисов действал нестандартно с избора на Румяна Бъчварова

Разцепление в ГЕРБ няма, с Борисов си вярваме, заяви Цветанов
Обновена: 6 мар 2015 09:53 | 6 мар 2015 09:48, Александър Попов
49
Борисов действал нестандартно с избора на Румяна Бъчварова
Снимка: Булфото, архив

Предложението на Бойко Борисов в пленарна зала за нов шеф на МВР в лицето на Румяна Бъчварова беше нестандартно, в негов стил. Не бяхме разговаряли преди това, призна Цветан Цветанов в предаването "Тази сутрин" по bTV.

В предварителните разговори са дискутирали оставките на председателя на ДАНС Владимир Писанчев и на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, заради които Вучков хвърли оставка, както и най-важните действия на партията в близките седмици.

Още по темата
"С оставката на Вучков се създаде ситуация, която трябваше да бъде бързо решена и потушена. Премиерът взе бързо решение, което затвори темата за всякакви спекулации и внушения. Както виждате, днес темата вече не е толкова важна", категоричен бе Цветанов.

Той не коментира дали има ченгеджийски номера.

По думите му и премиерът, и парламентарната група на ГЕРБ, и Реформаторският блок, както и тези, които подкрепят кабинета, са били наясно, че смяната на Лазаров и Писанчев ще бъде направена.

"Борисов имаше своите аргументи. Когато пое управлението, трябваше да има сигурност и приемственост в структурите. Веселин Вучков искаше да създаде своя екип от самото начало. От разговорите, които имах с него, разбрах, че оставката му е продиктувана от натрупване на различни фактори. Познавам се с него от 2008 година, номинацията му бе изцяло на Борисов", коментира Цветан Цветанов.

В разговорите му с Веселин Вучков през последните 15 дни е ставало въпрос за желани рокади, но не и за оставка.

"Искам да кажа две неща. Ако човек познава добре Бойко Борисов, знае, че той е склонен на всякакво решение, когато имаш достатъчно аргументи. Била е обсъждана възможността председателят на ДАНС и главният секретар на МВР да освободят своите постове. Въпросът е, че той не искаше да го прави във вариант това да доведе до сътресения в системата за сигурност. След като Вучков подаде оставка, Борисов нямаше друг политически ход освен да поиска шефът на ДАНС и главният секретар да напуснат, тъй като в обществото се правят внушения за задкулисие с ДПС", заяви Цветанов.

Той изтъкна, че с Вучков са в колегиални отношения.

Според Цветанов в публичното пространство може да остане усещането, че Вучков е предал Бойко Борисов.

"Аз обаче съм убеден, че Вучков не би предал когото и да било. Има принципи и може би именно към тях се е придържал за своето решение", заяви Цветанов.

Той разкри, че с Борисов са в добри отношения и спекулациите за разделение ГЕРБ са смешни.

"С премиера Бойко Борисов си вярваме взаимно. Заедно сме от 2001 година и мога да заявя, че познавам от партия ГЕРБ най-добре Борисов, както и той мен. Спекулациите и внушенията съм сигурен, че ще продължат. Атаките са срещу мен, тъй като аз градя структурите на партията. Има сценарии за моето дискредитиране", заяви зам.председателят на ГЕРБ.

Той е казал на Румяна Бъчварова, че ще й бъде много трудно и отговорно като вътрешен министър и че това не е привилегия.

"Който е бил вътрешен министър, може да сподели какви неприятности и несгоди има този пост", каза Цветанов.

По думите му Румяна Бъчварова е участвала в обсъждането на цялата управленска програма на ГЕРБ и не би трябвало да има проблеми, още повече, че зам.-министрите са наясно с функционирането на министерството. И допълни, че ще бъде много важно кой ще бъде избран за главен секретар на МВР и как биха работили в екип.

"Оценката ми за Лазаров винаги е била една и съща. Още след случая с Лясковец заявих, че той не е за поста, който заема. В чисто професионален план имаше много грешки", заяви Цветанов и допълни уверено, че премиерът ще назначи на поста професионалист.

На критиките, че Бойко Борисов ще упражнява натиск върху Румяна Бъчварова, той отвърна, че който и да бъде назначен, винаги ще има спекулации.

"Тепърва ще слушаме какви ли не неща за Бъчварова. Тя винаги ще има моята и на ГЕРБ подкрепа, защото това е най-трудният ресор. И ако си истински готов да се бориш срещу престъпността - ще си създадеш много неприятели. Знам го от личен опит", каза Цветанов.

Във връзка с делата срещу него той заяви, че не смята, че в България може да бъде осъден един невинен човек.

"Аз съм сериозен оптимист и се чувствам доста добре. На по-късен етап, когато приключат делата, ще говоря откъде идват атаките", завърши Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
фбр преди 9 години
Статия след десет дена във всички медии-КАК УБИЙСТВОТО НА ВЕРОНИКА БЕШЕ СВЪРЗАНО С САРАИТЕ И КАТАР.
25
1
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Преди години на Живков ходовете също бяха енигма за хората,после се разбра не е имало и смисъл да се анализират
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Послушникът на САЩ си търси послушник и си го намери .Вие защо си мислите че Вучков се отказа от МВР и от депутатското място най-вероятно има съвест и е разбарл че продават инетресите и народа на България.
23
2
 
7
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
На някои им се губят първите 7 години.На Рапона се губят поне 20.Та затова е непредсказуем като първолаче.Да ни е здрав и читав, та да ни весели още дълго.Само да не вземем да пукнем от веселбата.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Rumiana Ba4varova ne e li sestrata bliznak na Rumania jeleva koiato pak e setra ot nesemeen typ na Jeliu Jelev s koiato toi imal kratku sajitelstva ot semeen tip po vrme na semennoto razpiliavane...otivam za rekia- sersem s obrkahRumunia Kacarova da vlez ka si trebe izlizaki ot kede ne ia sakat
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕТО НА ПРАКТИКА КАК СЕ СЛУЧВАТ НЕЩАТА В БЪЛГАРИЯ. БОРИСОВ ПРЕДПОЧЕТЕ НЕГОДНИЦИТЕ ЛАЗАРОВ И ПИСАНЧЕВ ПРЕД ДОСТОЙНИЯТ ВУЧКОВ. ТОВА Е ДОКАЗАТЕЛСТВОТО ,ЧЕ ЗА ЧЕСТНИТЕ И ДОСТОЙНИ ХОРА НЯМА МЯСТО В ПОЛИТИКАТА.
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
'' Правят се внушения за задкукисие с ДПС'' твърди мозъчничят тръст на герп.Ами хората са казали, не ме слушай какво говоря, а ме гледай какво правя, та и дпс и герп,вижте как дпс подкрепя актовно герп, въпреки че твърди обртното. И на на топлите местенца са много дпс кадри непомръднати, пример Моллов, шеф на агенцията за храните, дпс-ар защо не го махат?
19
17
 
7
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Другари политиците са представителна извадка на народа , който гласува за тях . Колкото и да плюете Борисов на следващите избори пак той ще победи . Знаете ли защо , защото няма по свестен от него . Това е истината , а дали ви харесва или не няма значение , защото по форумите пишат няколко души , а гласуват милиони .
18
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Надявам се един ден когато тези двамата няма да са във властта да излезе цялата гадост от управлението им, загубите на време, финансов ресурс и съдби. Не може до безкрай доказани неграмотници и алчници както и продажници да властват безметежно. Рано или късно ще има един фронт който ще бъде обединен срещу тези крадци които с години правят живота ни ад!! Безкраен празник няма както и безкрайна власт. Пример Кадафи. Има ли разликафс Буда? Как умря Кадафи, с палка в ***.
17
5
 
10
 
! Отговори
Кос преди 9 години
До opsТова не е другият модел Кой. Това е същият модел Кой един и единосъщен, но в рокля. Всъщност ще управлява мъжът й и неговата олигархична структура около в. Стандарт, Медия линк, перачници и канелки на фондове.
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За най-голямо съжаление, без никакви политически пристрастия, тези двамата на снимката с тъпотата, наглостта и алчността смазаха всякаква надежда, че можем да живеем нормално. Купиха администрацията т.е. корпоративния вот, осигуриха си изборите с купуване на комисии и тези от ЦИК и смазаха надеждите, че нормални хора ще бъдат в управлението. Защо няма протестиращи? Защото Буда ги купуваше на килограм и разврати всякаква чиста идея за протест за да властва. Той не може да управлява, видя се.
15
5
 
17
 
! Отговори
Чекист преди 9 години
Борисов като цяло дейста нестандартно и алогично... Резултата е на лице. Станахме не само първи в ЕС, ами и в световен мащаб. По бедност и безработица имам в предвид...
14
7
 
14
 
! Отговори
Жената Кой преди 9 години
Румяна Бъчварова е същото явление, каквото е Делян Пеевски.Румяна Бъчварова е самият КОЙ в ново лице.
13
1
 
2
 
! Отговори
ops преди 9 години
pri Prolet Velkova po *** tece propaganda za drugiq model koi v momenta
12
22
 
8
 
! Отговори
психолог от МВР преди 9 години
Каквото и да си говорят червените *** , Борисов е в пъти по кадърен от всички кадри на БСП и ДПС взети заедно .
11
6
 
13
 
! Отговори
1 000 000^1 000 000 преди 9 години
Напротив, Борисов и тук действа съвсем стандартно за стандарта си. Неговият патентован стандарт ББ 1000 000 ^1000 000 е назначаване на верен параван, зад който фактически управляват задкулисно съвсем други добре скрити лица.
10
4
 
16
 
! Отговори
Tangta преди 9 години
На мен цялата работа ми намирисва на задкулисното управление на Цв Цв. Така той ще е кардинала в сянка без да му противоречат.
9
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до там я дакарахме че даже и не останаха хора който да излязат да протестират
8
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо и Борисов както и всички останали като виждат че не могат да се справят не се оттеглят от политиката?
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма такава държава с такива управляващи