Официално: Рокадата Вучков-Бъчварова влезе в парламента

Кабинетът е внесъл проекторешението в деловодството
Обновена: 9 мар 2015 17:44 | 9 мар 2015 17:43,
20
Официално: Рокадата Вучков-Бъчварова влезе в парламента
Снимка: архив Булфото

Първата рокада във втория кабинет на Бойко Борисов е внесена в парламента. Проекторешението за освобождаването на вътрешния министър Веселин Вучков и смяната му с Румяна Бъчварова е в деловодството на Народното събрание.

Още по темата
Това съобщиха от пресцентъра на НС, цитирани от БТА.

Предстои рокадата да се включи в дневния ред на депутатите. Очаква се решението за това кога точно да бъде гласуването да вземе председателският съвет на Народното събрание.

Вътрешният министър Веселин Вучков подаде оставка миналата сряда по време на заседанието на Министерския съвет. Той обяви, че причината за оттеглянето му е липсата на процедура за избор на нов главен секретар и нов председател на ДАНС.

Премиерът Бойко Борисов прие веднага оставката на Вучков, а ден по-късно номинира Бъчварова за поста. Също толкова бързо министър-председателят поиска оставките на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефа на ДАНС Владимир Писанчев, като ден по-късно двамата си ги подадоха.

Още не е ясно кого ще предложи правителството на тяхно място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: МВРВучковБъчварова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Мдаааааааа преди 9 години
Цеци пак стана министър!П.П.А на бас, че ще го оправдаят в съда. //////... Ако ще, не с компютър, ами с врачка да избират съдебния състав, Цице-Цеци винаги ще е прав . /////
5
0
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
БУШОН.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такава глупост може да има само в България, нито една цивилизована държава няма да постъпи така. Абе сложете някой лесничей, баничар, миньо, барман, то голяма разлика няма. Направо това не е държава, пълна излагация. Е то на практика Бойко ще дърпа конците, а тази женица е един бушон, щото Боко иска да става президент, но това няма да се случи никога, защото до дни проционистката продажна шайка ще бъде изгонена с камъни сопи от властта, малко остава.... и в белене всички продажници и ***.
3
1
 
17
 
! Отговори
Царят е гол! преди 9 години
Тази история с Бъчварова е същата като в приказката Новите дрехи на царя.Царят всъщност е гол и се вижда грозният му червен маймунски g***z.И колкото да вика тълпата Аххх, какви прекрасни нови дрехи, какви дипли, каква кройка, каква цветова гама..." Царят си е гол и по-скоро рано, отколкото късно, ще се намери едно момченце от тълпата, което ще каже"Царят е гол!"Царят е гол, хора не виждате ли, не ли виждате ли с очите си?
2
2
 
26
 
! Отговори
zdr преди 9 години
МВР да се захване с ромската престъпност.Българите умряха от страх онзи ден в автобус 111,където група пияни роми пушеха в автобуса и когато един млад човек им направи забележка,го набиха пред очите ни.Шофьорът,въпреки нашите молби, не спря автобуса,за да ги свали.Закара ги до Филиповци и чак на следващата спирка се обади някъде да се оплаква на началството.Големи страхливци сме ,и големи предатели сме и големи овце сме!
1
2
 
11
 
! Отговори
pipi преди 9 години
mnogo pozitivna novina. :)))))))skoro bg majki policai ste sa s dekolteta i midi jupe a la Rumiana :)))))