Бъчварова обеща: Без тайни срещи в МВР

Новият главен секретар ще е от екипа на Вучков
Обновена: 11 мар 2015 15:06 | 11 мар 2015 13:24,
29
Бъчварова обеща: Без тайни срещи в МВР
Румяна Бъчварова Снимка: БТА

Един от първите ангажименти, които новият вътрешен министър Румяна Бъчварова пое, е, че няма да има нито една тайна среща.

„От първия ден, в който съм в министерството, всичките ми външни срещи ще бъдат публично известни и обявявани още вечерта. Всеки е добре дошъл, който иска да разговаряме, но трябва да знае, че тази визита няма да остане тайна“, каза новият МВР шеф.

Тя се зарече да приближи министерството до гражданите и да го направи модерно, открито и прозрачно.

Новият министър обясни и че ще продължи политиката на предшественика си Веселин Вучков, както и ще запази екипа му. „Ще работим заедно, докато, надявам се, не ме опровергаят“, каза Бъчварова.

Тя потвърди, че е сама е избрала новия главен секретар, след като се е запознала с няколко възможности. Наследникът на Светлозар Лазаров бил от екипа на Веселин Вучков.

Бъчварова обясни, че е приела номинацията си като политическо решение. „Имам готовност да работя изключително много, но разбирам недоверието“, каза още министърът.

И тя, както и Борисов, изрази притеснение от етническите искри, които прехвърчаха в парламента. „Все още се надявам, че този тон се използва в пленарната зала за преки политически цели, вярвам в разума на всички българи и се надявам те да не се поддадат на този род внушения“, каза Бъчварова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: МВРРумяна Бъчварова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
3
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
НАЙ-ПОСЛЕ БОЙКО СИ СЛОЖИ В ТРИ ВЪЗЛОВИ МИНИСТЕРСТВА ТРИ КУКЛИ ПОСЛУШНИ. ТОЙ ЩЕ НАРЕЖДА ТЕ БЕЗПРИКОСЛОВНО ЩЕ ИЗПЪЛНЯВАТ. И КАКВО ИЗЛИЗА НАКРАЯ НЯМА НУЖДА ОТ МИНИСТРИ И МИНИСТЕРСТВА ЩОМ ЕДИН ЧОВЕК В ДЪРЖАВАТА СЕ РАЗПОРЕЖДА И ПРАВИ ТАКА КАКТО НА НЕГО МУ Е УГОДНО.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая па пуйка къде е тръгнала?
13
0
 
4
 
! Отговори
изумен преди 9 години
Социологията и сигурността имат едно общо нещо помежду си........ и двете започват с буквата "с"!
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото и да е умна и оправна Бъчварова няма да изкара дълго. Начело на МВР трябва да бъде човек с кариера в системата, който е в час с милиционерщината, ако ли не - поне грамотен юрист. При цялото ми уважение, тя до момента е работила социология, маркетинг и др. подобни. Ами те ще я изпапкат с парцалите полицейските апаратчици, така ще я изработят, че ще се чуди откъде й е дошло.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
'Бъчварова обеща: Без тайни срещи в МВР"А в някое кафене наблизо става ли?
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мъка.... конкретно потвърждение , че тая държава преспокойно може да кара и без парламент и без правителство...
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mnogo ti e kasa Polata ma jeni oschte ne si Vlesla v mvr i si pokasvasch krakata a bB te i pregarna Kolko milo lilito pavlova mnogo tajno gledasche a kuneva o4ilata i padnala e ne majete da go rasdelite bB
8
2
 
3
 
! Отговори
дo: 10 преди 9 години
Ама ти хубаво намесваш джихадистите от Сирия *** дали знаеш че те са участвали активно 400 години в Османска Империя , тоест това са наследниците сегашните внуци на пра пра пра дедите
7
4
 
10
 
! Отговори
GogoK преди 9 години
Бъчварова ша вдигне полата и свали бикините и всичко ще се оправи , спете спокойно
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безкрайно жалко назначение, но то продължава традицията от първия кабинет Борисов да се назначават абсолютно неподходящи хора за министри. Но може би, това е целта за да може МВР да се управлява от друго място.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В обществото битува неистината, че в България има 60 000 полицаи. Всъщност в МВР "работят" около 50 000 души. От тях около 20 000 са с полицейски правомощия в т. ч. жандармерия, транспортна полиция и пр. От тях около 5000 са шефчета - "чантаджий". Хайде како Руми прави "реформа" да те видим до колко ще ти стигне "въздуха" П. П. Само в Главна дирекция са на щат над 3300 души, които ако някой разбере какво точно работят и оправдае с около 30% по-високите им заплати заслужава приз за "Стъкмистика"
4
4
 
13
 
! Отговори
Селянин преди 9 години
Тая тьотка па ше я скопоса
3
3
 
8
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Как може да се назначи жена на която бивша Сътрудничка от общ Бизнес замесена в търговия с новородени , която е разследвана от ДАНС
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега да я оставим да работи, пък след 100 дни ще видим докъде я е докарала.
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая прилича на псувачката Нюланд !