Няма партийни назначения в КЗП, отсече Лукарски

Арабаджиев и Райков били в СДС, но си тръгнали
16
Няма партийни назначения в КЗП, отсече Лукарски
Снимка: БТА

Предложенията ми за членове на Комисията за защита на потребителите не са партийни назначения, обяви министърът на икономиката Божидар Лукарски, цитиран от агенция "Фокус".

Още по темата

През седмицата беше назначено ново ръководство на комисията, членовете на което са: Константин Арабаджиев и Константин Райков, членове и на ръководството на СДС.

Според Закона за защита на потребителите ръководството на комисията не може да заема ръководни партийни длъжности.

Лукарски обясни, че двамата са подали оставки в СДС още в деня на назначаването им.

"Всички изисквания на закона са изпълнени. За мандатните длъжности няма как да се проведе конкурс. Ако аз обявя конкурс, а Министерския съвет не го одобри, какво става - нямаме Комисия за защита на потребителите. Моите предложения не са партийни назначения. Аз съм преценил, че тези хора отговарят на изискванията. Те са си подали оставката и не са членове на СДС", подчерта Божидар Лукарски.

Относно упрека на лидера в оставка на АБВ Георги Първанов, че Реформаторският блок преяжда с власт, Лукарски посочи,че Първанов вече не е партньор във властта, той си подаде оставката.

Министърът пък посъветва Атанас Атанасов да си замълчи по темата, след като по-рано депутатът от ДСБ разкритикува решението му за тези назначения.

"Атанас Атанасов може да е недоволен от някои назначения лично и аз може да съм бил недоволен от назначението на заместник-министъра на вътрешните работи за начина, по който Атанасов го извърши, но аз си замълчах тогава, съветвам го и него сега да си замълчи", подчерта Лукарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: СДСКЗПЛукарски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
zavinagi преди 9 години
Не виждам защо се реве толкова за всяко едно назначение. Ако човек не може да си избере екипа с който работи какви резултати може да се искат от хора, които не си назначил. Нека да имаме малко логика като пишем.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лукарски обясни, че двамата са подали оставки в СДС още в деня на назначаването им.Тарикатски,нали.Каква е разликата с оставката на зам.предс.на НС Христо Бисеров от ДПС и повдигнатото му след това обвинение като на обикновен гражданин и с оставките и назначаването на тези господа.Никаква.Знае се предварително и формално се спазва закона.Къде ВИ остана МОРАЛЪТ за който ни надувахте ушите НАБЕДЕНИ РЕФОРМАТОРИ?Май ГО е нямало ,няма го и сега жалки демагози.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До политологЕ и ти какво печелиш от това че твоите приятели от СДС ще са на обществена копанка.Нали предишните бяха такива ,тези с какво са по добри от станишевци, първановци освен това че са лукарски и сие. Ако ония е червен *** ти какво -син *** ли си и с какво си по добър?Ще ти кажа по добре псуваш.
11
3
 
2
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Червения *** да реве , че някой е без ценз е просто тъжно и смешно . Неговия Тодор Живков беше овчар по т.н. ценз. Ами Станишев същия, учил за копчетата на униформата на червената армия , ами Първанов и той сащия , учил история на БКП все едно нищо . Просто нямам думи .
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В действителност тази личност е много лукава. За да си министър на икономиката без никакъв икономически капацитет се изисква голямо нахалство, подобно на това, което притежава в излишък и министър-председателя, Бойко Борисов. За това и цялата ни икономика е на този хал и за съжаление като следствие и ние хората в България сме в това окаяно положение.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя Лукарски има много лукава физиономия!
8
0
 
14
 
! Отговори
горка преди 9 години
тия не се наядоха, а това просто, елементарно същество даже не знае какво прави, той едно говори, друго мисли. До кога случайни хорица ще се опитват да ни диктуват как да живеем?
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е как не са партийни назначения... за гугутки ли ни имате?! в деня на назначение напуснали сдс... тъпащина! ***, поредните *** на кормилото на държавата, а това *** от снимката е едно от най-големите недоразумения...
6
3
 
2
 
! Отговори
123 преди 9 години
До sante_dogНе бързай! Жельо Желев също е комунист, но много дълбоко законспириран! Защо той като бе на власт не направи лустрацията, а?!
5
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 9 години
Егати лъжеца е тоя Лукарски!!
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже, боже, толкова ли ниско паднахте!
3
0
 
17
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
Някой виждали до къде са стигнали СДС? Някога имаха пълно мнозинство, и трябваше да олицетворяват желанието за промяна, демокрация и Европейско развитие. Сега начело на СДС е Божо Лукарски - едно *** чиято визия за власта е да назначи любовницата си и малцината останали членове на СДС на държавна службица... С извинение сигурно доктор Ж. Желев се обръща в гроба си....
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е и това ако не са партийни назначения здраве му кажи.Те затова ще сме на последно място в Европа и света.Те затова младите няма да останат тук. Просто нищо нова под слънцето. Та уж се протестърите се бориха да бъдат назначаване знаещти и можещи а не партийни активисти.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хич няма! Убихте се да правите конкурси, нали? Тези неграмотници, които набутахте там чии са?