РБ към БСП: Кадруване ли? Не, чистим държавата!

Надигнал се политически вой, защото се разбрало, че ще има одити
Обновена: 13 мар 2015 11:22 | 13 мар 2015 11:16,
41
РБ към БСП: Кадруване ли? Не, чистим държавата!
Радан Кънев Снимка: архив, БТА

Един от лидерите на Реформаторите - Радан Кънев, отхвърли обвиненията, че Блокът слага свои хора в ключови предприятия и на високи постове в държавата. Поредната критика дойде по-рано от БСП.

Ангел Найденов обвини военния министър от квотата на РБ Николай Ненчев, че е направил скандални назначения в оръжейния завод „Терем“.

Още по темата
„Познайте защо е този политически вой. Защото са разбрали, че ще има одити“, отвърна Кънев.

Той обясни, че новият председател на борда на дружеството е негово лично предложение – Стоил Яков. От него знаел, че в „Терем“ било „страхотия“. Още в първите си дни в дружеството Яков бил поискал одити от Сметната палата и АДФИ.

Кънев обясни, че „Терем“ е едно от големите държавни предприятия в България, в които в продължение на десетилетия са използвани за безобразия, кражби и пълнене на партийни каси.

Реформаторът съобщи и че в холдинга има много сериозни съмнения за нередности, за сделки на нереални цени, за отдаване на складови площи под наем на изключително ниски цени, пет пъти по-ниски от реалните.

Лидерът на ДСБ отхвърли обвиненията, че РБ преяжда с власт. Той обясни критиките с решимостта на Реформаторите да разследват това, което е вършено преди тях.

„Става дума за разследване от органи, върху които нямаме влияние. Нашата цел е да се изчисти теренът, да влезе Сметна палата, АДФИ, дай Боже прокуратурата. Държавата трябва да се изчисти“, каза Кънев.

Той беше категоричен, че е много важно да се изчисти и администрацията, а това може да стане чрез промени в закони, които РБ вече били внесли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След чистката Костов последвана от назначения на Костоваци и защитата им със приетия закон за държавния служител сега Кънев против закона на Костов ще чисти Костовистите за да назначи Къневистите.
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
алчни за държавна работа седесарски *** вият и плюят всички да уволнят та тях прошлаците да назначат. Краставичар - оръжеен шеф! Като има нередности защо не давате виновните на прокурор но ги уволнявате противозаконно без никаква вина. И ние знаем че Рмадан и Чифутето не е стока, но го търпим нали?
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей това *** само чистки правят. Престъпно е че са на власт.
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 23 агент Сава, Меди Доганов, ти ли си?
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
откога бавноразвиващи стават политици?
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
фашистите ще досъсипят военнопромишления комплекс
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Костовистите и цариската Пръмова чистят... може ли *** да чистят.
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ангелов по-добре да си ка е за далаверите. Например за парашутите
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кънев, Кънев от къде те спуснаха? Нередностите станаха от тогава когато твоите предшественици като Ив. Костов и г-н 10% приватизираха, пардон ограбиха, продадоха и затриха българската икономика. Когато онова изчадие Ф. Димитров водеше американските генерали в Терем и им даде секретните планове на България. Когато куфарчета с валута отиваха в швейцарски сметки на Костов и съпартийци.
26
6
 
5
 
! Отговори
МНОГО СИ ПОВЯРВАХА преди 9 години
ГЕРБАВИТЕ И РЕФОРМАТОРИТЕ/С ИЗВИНЕНИЕ/ НА КАДРУВАНЕТО МУ КАЗВАТ ЧИСТКА. МНООООГО РЕВОЛЮЦИОНЕН ПЛАМ, БЕ ДР. КЪНЕВ. ТЕ СТАЛИН И ХИТЛЕР СА ПРАВИЛИ ЧИСТКИ, АМА СЕГА НАЛИ УЖ СМЕ ДЕМОКРАЦИЯ, ***. ВИДЯХМЕ ВИ КАДРИТЕ - НЕДОРАЗУМЕНИЕ СЛЕД НЕДОРАЗУМЕНИЕ. СЛЕД КАЛИНКИТЕ НА ГЕРБ, ИДЕ РЕД НА СМЕШКОВЦИТЕ НА РЪБЪ. ПРИМЕР - ВОЕННИЯ ***, ПРОСВЕТНИЯ ТАКЪВ, ОНЯ С НАЛУДНИЯ БЛЯСЪК В ОЧИТЕ, МОСКОВ И ВСЕ ТАКА.
25
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 9 години
Аз знам един и той е много ефективен-калашников.
24
3
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Сещам се за няколко радикални инструмента за почистване ,след като се приложат страната няма да е същата
23
7
 
10
 
! Отговори
бум преди 9 години
Радане пак ще гласуваме за теб,само не ни излагай действай смело .
22
5
 
8
 
! Отговори
Ма оооооооо преди 9 години
Някой да каже какво са свършили РБ ,ами тоя 25г. батак как се оправя *** кифло!
21
8
 
9
 
! Отговори
Сава преди 9 години
Радане и тук по форумите имаш врагове но да не ти пука ,ако обичаш България действай ние сме с теб всички които искаме развитие в държавата.Успех!
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не само уволнения, но и съд за калинките на Орешарски, Станишев и Сидеров във властта. Тези хора доведоха България до фалит!
19
17
 
12
 
! Отговори
не се сърдете преди 9 години
Не се сърдете на Радан! Той е американски патриот.
18
13
 
7
 
! Отговори
имаме правото преди 9 години
Демокрация е, когато тиквените политици ни налагат волята на американските концерни и на Нато, както политически, така и чрез закони. За награда, ние гражданите, имаме правото да гласуваме за тях и да им плащаме огромните заплати.
17
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Готен е Радан.
16
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой може ли да изброи какво свършиха от както са на власт? Имам предвид кои реформи започнаха и имат изградена и представена стратегия по тях.