ГЕРБ тръгва към местните избори самостоятелно

Цветанов очаква да изберат над 100 кмета от партията
Обновена: 14 мар 2015 12:08 | 14 мар 2015 12:05, Александър Попов
87
ГЕРБ тръгва към местните избори самостоятелно
Снимка: БТА

ГЕРБ ще участва самостоятелно на местните избори, обяви Цветан Цветанов преди началото на националното съвещание на партията в Пловдив. В него ще участват кметове на ГЕРБ от цялата страна, министри от кабинета, както и народни представители. На съвещанието ще се обсъжда подготовката на партията за местните избори през есента.

"Към настоящия момент имаме 94 кмета, 1601 общински съветника и разбира се, че това е минимумът, с които стартираме. Убеден съм, че нашата кампания ще бъде с над 100 кмета по общини, които ще бъдат избрани на местните избори и над 1601 общински съветника", каза Цветанов, цитиран от bTV.

Според него това е постижима цел и изрази убеденост, че кандидатите на ГЕРБ ще бъдат подкрепени и от други политически сили.

По думите му вече са изпратени указания към всички структури на партията, за да могат да бъдат обсъждани и номинациите за общински съветници, за кметове на малки населени места, както и за общински кметове.

"Разбира се, трябва да изчистим и стратегията си относно начинът, по които ще бъдат обявявани кметовете на всички тези населени места. Ще има разговори, които ще се водят с РБ, но принципната позиция на ГЕРБ е за самостоятелно участие”, уточни Цветанов.

Той допълни, че ГЕРБ няма да инициира промени в изборното законодателство.

"Няма да го правим, за да не бъдем обвинявани, че променяме законодателството във връзка с предстоящия вот и го правим, по начин по който би могъл да обслужи интересите на една от управляващите партии", каза Цветан Цветанов.

По думите му в политиката пазарлъкът е нещо, което българските избиратели не желаят.

"Нека да има една спортсменска предизборна кампания. ГЕРБ, както винаги е залагала на позитивна кампания, на кампания, която дава отчет пред обществото, какво сме свършили за периода, в който сме участвали в местната власт", заяви още Цветанов.

Той си пожела на изборите да има сблъсък на идеи, а не компроматната война. Това бил и начинът да има висока избирателна активност.

Близо 450 активисти на ГЕРБ от цялата страна и 300 на Реформаторския блок се събират днес и утре в Пловдив, за да получат инструкции относно предстоящите местни избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Цветан ЦветановГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
12
 
! Отговори
do anonimen 51 преди 9 години
Te nama da izkarat 4 godini...mnogo skoro che si otidat
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Живков защо го намесвате, като той е единственият ни държавник, който наистина е мислел за доброто на народа си. Ние ако имаме един такъв политик, начело на държавата. Щеше да намери начин Европа да ни дават пари и пазари. Едва ли щеше да допусне да ни съсипят енергото и да ни крадат чуждестранни фирми. Едва ли ДПС щеше да управлява или да избиват и изнасилват деца и да остави непочистени язовирите и хора да ровят в ***. Лекарите нямаше да ни рекетират
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А към на майка си ...кога?
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това подобие на човек добре знае как се купува корпоративен вот. С тези 16 милиарда, с контрабанда около 35 милиарда за година в нашата ограбена държавица може да се купи всичко, особено кметове и администрациите им. В провинцията ако не станеш гербаджия губиш работата. Натиска е огромен както и безработицата. Така този австралопитек и кратуната му вожд ще си уредят безнаказани грабеж и износ на откраднатото. Жалко за тези които още вярват, че ще работят за България. Те работят само за себе си.
40
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цецоо след 4 години като излезеш,нито кметове ще има,нито ГЕРБ!
39
1
 
15
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Почти са привършили с пазаруването на кметове.
38
1
 
8
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Сто кмета са малко.Учителя Живков щеше да ви порицае.Хааа ха ха ......
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ тръгва към ибори а Цветан към ЦСЗ!4 годинки бате ше те клатят пандизчиите!Кафявия ти заден двор декар ше стане!Звучно няма да може вече да пръцкаш!
36
2
 
22
 
! Отговори
:) преди 9 години
Имам 16 милиарда причини да не гласувам за ГЕРБ, а вие?
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А този на снимката в самостоятелна килия ли ще е ?
34
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давай Цветанов! ГЕРБ Победа!
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия *** си делят 16 000 000 000, хората не могат да си плащат тока, а как да си правят ремонти. Зимнината им заминава, някой от обикновения народ грижа ли го е как страдат тези хора, как живеят другите от предишните наводнения, защото ако ви интересува няма да сложите на власт тези престъпници, тези които нямат грам жалост към народа си, ми сега даже и във война може да ни вкарат. Само ни делят защото ако сме заедно и обединени ще е страшно за тях.
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незнам как не ги е срам тея управляващи. Живея в чужбина и ми писна като пусна българските новини да плача от мъка, затова не ги и пускам вече. Сега обаче следя времето и си мислехб какво ли ще се случи с хорицата които ще се наводнят когато започне топенето на снега. Вие които сте в София знам че хич не ви пука. Тия които точно вие ги избирате се гаврят с народа, гашници. Ако някой поведе тоя народ страшно им се пише, но те ви държат вас софианци що годе приемливо, но пак недопустимо и всеки тр
31
2
 
22
 
! Отговори
QWERTY преди 9 години
АЗ ЗА ГЕРБ НЯМА ДА ГЛСУВАМ. ИСКАМ ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ, СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ ДА БЪДЕ ВЪРНОТО, И ТЕЗИ ДА БЪДАТ ОБЕСЕНИ ПО-КРАТКАТА ПРОЦЕДУРА
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако има капчица съвест няма да се появява преди съда да се е произнесъл за трети път. Как не го е срам.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГЕРБ = ГРОБОще не са след опелото попа трябва да пусне пръст върху гроба.тиквунестите са се зарекли моето си е мое , а вашето също мое.
28
4
 
4
 
! Отговори
иван преди 9 години
без цецо? а не , начело с цецо.....
27
3
 
20
 
! Отговори
ГЕРБ = ГРОБ преди 9 години
Тези погребаха България !
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тръгвали на избори?Тръгвайте по дяволите, начело с малоумния си вожд и с осъдения престъпник от снимката!
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе ЦЦ,вие сами щяхте да управлявате пък се накичихте с различни партийки като черва.айде не казвай хоп преди да скочиш