ГЕРБ тръгва към местните избори самостоятелно

Цветанов очаква да изберат над 100 кмета от партията
Обновена: 14 мар 2015 12:08 | 14 мар 2015 12:05, Александър Попов
87
ГЕРБ тръгва към местните избори самостоятелно
Снимка: БТА

ГЕРБ ще участва самостоятелно на местните избори, обяви Цветан Цветанов преди началото на националното съвещание на партията в Пловдив. В него ще участват кметове на ГЕРБ от цялата страна, министри от кабинета, както и народни представители. На съвещанието ще се обсъжда подготовката на партията за местните избори през есента.

"Към настоящия момент имаме 94 кмета, 1601 общински съветника и разбира се, че това е минимумът, с които стартираме. Убеден съм, че нашата кампания ще бъде с над 100 кмета по общини, които ще бъдат избрани на местните избори и над 1601 общински съветника", каза Цветанов, цитиран от bTV.

Според него това е постижима цел и изрази убеденост, че кандидатите на ГЕРБ ще бъдат подкрепени и от други политически сили.

По думите му вече са изпратени указания към всички структури на партията, за да могат да бъдат обсъждани и номинациите за общински съветници, за кметове на малки населени места, както и за общински кметове.

"Разбира се, трябва да изчистим и стратегията си относно начинът, по които ще бъдат обявявани кметовете на всички тези населени места. Ще има разговори, които ще се водят с РБ, но принципната позиция на ГЕРБ е за самостоятелно участие”, уточни Цветанов.

Той допълни, че ГЕРБ няма да инициира промени в изборното законодателство.

"Няма да го правим, за да не бъдем обвинявани, че променяме законодателството във връзка с предстоящия вот и го правим, по начин по който би могъл да обслужи интересите на една от управляващите партии", каза Цветан Цветанов.

По думите му в политиката пазарлъкът е нещо, което българските избиратели не желаят.

"Нека да има една спортсменска предизборна кампания. ГЕРБ, както винаги е залагала на позитивна кампания, на кампания, която дава отчет пред обществото, какво сме свършили за периода, в който сме участвали в местната власт", заяви още Цветанов.

Той си пожела на изборите да има сблъсък на идеи, а не компроматната война. Това бил и начинът да има висока избирателна активност.

Близо 450 активисти на ГЕРБ от цялата страна и 300 на Реформаторския блок се събират днес и утре в Пловдив, за да получат инструкции относно предстоящите местни избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Цветан ЦветановГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все БГ ще е на тоя хал от такива управници.........Все БГ ще е на тоя хал от такъв НАРОД по-скоро ...
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господа от ГЕРБ време е да закриете някой общини т.е. окрупните а не да създавате нови в България има 265 броя такива не са ли малко множко? Това са 265 Кметчета по трима заместници още толкова секретарчета и в повечето случай не искам да коментирам административния капацитет на администрацията
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ тръгва към местните избори самостоятелно........Другарю Цветанов, ... очакваме от вас да тръгнете към затвора, не към избори
21
2
 
9
 
! Отговори
Нещастниците! преди 9 години
С това не справяне с снегове наводнениС тоя слугинаш към всички еврог..ве.. с затваряне на ЮП... показните убийства януари месец.. ИЗБОРИ ТА ИЗБОРИ! ЩО ЛИ ВИ НЕ Е.... М У Д...Е А? БОГ ГЛЕДА!
20
5
 
17
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
Тоя на снимката защо още не в затвора, питам аз??
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ тръгва към местните избори самостоятелно А тоз от снимката към затвора
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пазарлъкът е основен принцип на капитализма. Нали трябва да има търсене и предлагане. Защо да не се пазаря за нещата, които искам? Моля ви, не ме връщайте в социализма, където нямаше пазарлък :(пп: Освен за избори, за нещо друго имат ли компетентност?
17
1
 
3
 
! Отговори
sinus преди 9 години
ot dvijenieto "Bulgariata na grajdanite" obikaliat selata Gorna i Dolna Arda, Polkovnik Serafimovo, Plovdivci, Mochure, Kontil, Sterna, General Geshevo, Kokiche, Minzuhar, Stara reka, Strashimir, Tihomir, Kaloian, Dragodanovo, Planinovo, Zvezdelina, Ostrovica, Podkova, Benkovski, Vievo, Stoikite, Pisanica, Gugutka, Konche, Vodenicharsko, Paprat, Tankovo, Knijovnik, Beli vir...:-) :-) :-) :-) :-) :-)
16
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
привет на всички червени тролчета - ОТВРАЩАВАТЕ МЕ
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбраха че този "безкръвен преход", за който ни продъниха ушите задължително върви ръка за ръка със закон за лустрацията...Защото иначе просто мафията си легализира за 25 години всичко...
14
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цв.Цв. тръгва самостоятелно към централния Софийски зандан
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само ми е интересно,защо аз съм длъжен на тази държава цял живот,а тези които я управляват,не са длъжни нищо и не носят никаква отговорност за това как харчат моите пари ????Този народ докога ще трае да се гаврят с него ??
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA TRAGVA I NIKOGA DA NE SE ZAVRASHTA.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия пък се не наядоха искат все повече и повече
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До мечтаНаправо са си за разстрел и конфискуване на всичко що са окрали,а това е цяла България !
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ниди така му викат идва от думата неандерталец
8
0
 
17
 
! Отговори
мечта преди 9 години
кога ще стане като в румъния 25 годишните крадци в затвора
7
1
 
17
 
! Отговори
ан преди 9 години
тези пък не им ли омръзнаха тези изборисамо за това говоряткато ги видя ми прилошава вечепо добре вече да дойдат други като сиризатози ципрас ми се вижда много загрижен от надробеното от крадците преди него
6
1
 
22
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
САМО ОБЛАЖИЛИ СЕ ОТ ВЛАСТА НА ГЕРБ И *** ЩЕ ПОДКРЕПЯТ ЕДНА ПАРТИЯ РЪКОВОДЕНА ОТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ И ДОКАЗАЛА СВОЯТА НЕСПОСОБНОСТ.
5
2
 
14
 
! Отговори
гербер преди 9 години
герб при парламентарни избори ще са под 4 процента само с крадене и лъгане не става