20 лева и подарък за гласоподавател в Сърница

Кандидатът на ГЕРБ: В деня на размисъл се раздаваха храна и часовници
Обновена: 15 мар 2015 14:40 | 15 мар 2015 14:35,
50
20 лева и подарък за гласоподавател в Сърница
Снимка, архив Булфото

По 20 лева били предлагани за купуване на гласове преди местните избори в Сърница, твърдят местни жители.
В същото време има подадени сигнали за раздаване на подаръци на избиратели в деня за размисъл. На гласоподавателите са раздавани броеници и стенни часовници, както и торбички с хранителни стоки като олио и брашно.

Сърница – най-младата община в България, провежда първите си общински избори. "Искаме работа и да ни оправят улиците”, разказа пред Dnes.bg един жителите на Сърница, отишъл да гласува тази сутрин.

Още по темата

Пет са изборните секции в Сърница. Гражданите гласуват с две бюлетини – една за кмет на общината, а друга за общински съветници. Бъдещият местен парламент ще се състои от 11 души. Право на глас имат 4000 души.

В същото време са се появили и заплахи за лишаване от социални помощи, ако не бъде подкрепена определена партия.

„До момента има активност, въпреки напрежението, че и в деня на размисъл се раздаваха торбички с храна и часовници и дано да надделее разумът”, заяви кандидатът на ГЕРБ Мустафа Аликанов.

„Битката е нормална и няма удари под кръста в изборния ден”, твърди кандидатът за кмет на ДПС Неби Бозов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: местниизбориСърница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
0
 
! Отговори
бай Шано преди 9 години
скоро говорих с един колумбиец и ми обясни ,че по тамошните села точно по тоя начин се преизбират мафиотите ,.... и виждайки избирателната активност- и в бг това е единствения начин някой да иде до урните
32
0
 
10
 
! Отговори
до 39 преди 9 години
Българомохамеданите или т.нар. Помаци се самоопределят като Българи, но тука един активист на дпс се опитва да им каже че не е така, но без успех, те хотата ясно са посочили, като какви се чустват.
31
0
 
6
 
! Отговори
до "турчин" преди 9 години
Да, определено някой пише тук без да познава историята. Аз не мога да си обясня как някой може да говори толкова неверни неща при условие, че има толкова много исторически извори...
30
4
 
4
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Някой тука пише без да познава това население. Първо установете колко образовани хора от тези хора са били принудително изгонени от района. Пример Кямил Ефенди от Златоград. Историята не казва истината за тези хора, но те са трудолюбиви и имат голямо уважение към хората.
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълно с промити мозъци тука. Ами като толкова се турчеете и милеете за тая Турция - ето я къде е! Заминавайте!
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А относно това, че си говорил с хора от Гърция, Сърбия и Македония....то ще ти кажа само, че продти си говорил с хора от Българското етническо землище, за което също има подровни карти за етническия състав на населението, но както се убедих вече вие от дпс не обичате документите, но запомни, истината винаги, ама винаги излиза отгоре, колкпто и някои хора и държави да се очитват да я прикриват с цената на много пропаганда, сериали, емисари и прочие.
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Турчин_13За произхода на помаците има няколко теории и нито една не е доказана на 100 %, безпорни факти са обаче следните неща - за помаците започва да се говори около 16 век след първите вълни на ислямизация в Родопите, безспорен е и славянския произход на помаците голяма част от тях са светлокоси и светлооки, дилаекта им е близък до архаичния славянско-български език.И тия безспорни факти са валидни за всички помаци и тези в Бг и тези Гърция, Македония и турска тракия, в Сърбия няма пома
26
1
 
5
 
! Отговори
до "турчин" преди 9 години
Ще ти кажа, че пропагандата ти е елементарна и всеки средно интелигентен човек ще ти разбие теорията за 1 мин. Когато фактите, историческитр извори(в това число и турски) говорят, тогава и дпс пропагандаторите би трябвало да мълчат.
25
3
 
13
 
! Отговори
до "турчин" преди 9 години
Виж сега, добре е ти да се пообразоваш малко ;) 1-во: думата *** идва от Помъчен, като с меч е сменяна вярата на хората, за което има много документи и в турски архиви ;)2-о: самите Помаци или Българомохамедани се очределят сами за Българи, така че ти можрш да отговаряш единствено за себе си.3-о: самия Митхат Паша казва: в България има над 1 милион мюсюлмани, но това са деца на тази същата страна и същия народ, които са приели Исляма през годините на робството. Така че айде заминавай от там където ти спускат пропагандата ;)
24
2
 
10
 
! Отговори
до "турчин" преди 9 години
Въпреки че дпс всеячески се опитвят да втълпят на хората, че щом са мюсюлмани значи са турци!?! Става точно обратното и статистиката е смазваща в точно обратния ред. Това е факт, който е елементарен да се птовери, за разлика от твоята пропаганда ;)
23
3
 
15
 
! Отговори
до "турчин" преди 9 години
Точно така кръвта вода не става. Т.нар. Помаци или Българомохамедани са 100% етнически българи!Второ на последното преброяване от НСИ, данните от които могат да се видят и на сайта на НСИ ясно се вижда статистиката на населението по брой, етнически признак, и там се вижда като какви се САМООПРЕДЕЛЯТ хората, които живеят там. Така, че като някой казва че се чуства българин, турчин иши грък е излишно ТИ да му казваш че не е такъв .
22
3
 
13
 
! Отговори
до "турчин" преди 9 години
Ами като "кръвта вода не става" - имате си държава и си ходете там.Какво се натискате тук?
21
2
 
13
 
! Отговори
до "турчин" преди 9 години
П.С. мюсюлманин не означава турчин и християнин не означава българин. Знам че в дпс ви говорят друго, но тук тая евтина пропаганда не върви ;)
20
2
 
12
 
! Отговори
до "турчин" преди 9 години
Ти си този, които не познава Майка България! Ходя през 2 седмици е Сърница по работа (аз съм от Пловдив) и мога да ти кажа, че 95% от хората там са мюдюлмани, а 93% от тях се очределят за Българи! 90% от тях не знаят друг език освен българския! Опознай България за да я обикнеш ;)
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все ми е едно кой ще спечели, мен друго ме притеснява, вместо България да върви към окрупняване на общините и областите и респективно намаляване на администрацията се пръкват нови общини като тази Сърница, респективно с нова общинска администрация и местни дерибеи
18
2
 
7
 
! Отговори
лупи преди 9 години
До Турчин_13Та те самите помаци не познават религията си и не знаят какви са. Сред кандидатите няма нито един с християнско име, а това че ще спечели човека на ДПС е ясно и на малките деца.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На раздаваните часовници се мъдри емблемата на една етническа партия и ако Прокуратурата държи да се спазва закона трябва да се самосезира.
16
1
 
16
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
Нали купуването и продаването на гласове БЕШЕ престъпление. Изглежда е отменено за определени етноси. Барем вярват ли си тези, дето го измислиха. хи хи
15
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понеже единствено Реформаторския блок е способен да прогони такива като ДПС, БСП, АТАКА, способни са да се опрат на ГЕРБ, нормално е да отнасят доста плюнки по форумите. Просто цивилизованите хора останаха малцинство в тази държава, а и едва ли пишат тук. Обикновено плювачите са и доста неграмотни, та лесно се познават. Докато има хора като Радан Кънев и Москов има надежда за България. Затова цялата гмеж не ги обича. Понеже гмежта не иска ред и законност, а бардак и хаос.
14
2
 
9
 
! Отговори
KKK преди 9 години
Изпитвам силни съмнения относно религията на Б.Б.