ДПС мерят с часовник "новото летоброене" в Сърница

"Когато избирателите са мотивирани, няма смисъл от задължителен вот"
48
ДПС мерят с часовник "новото летоброене" в Сърница
Лютви Местан. Снимка: архив, Булфото

ДПС ще отмерва с часовник времето на най-новата община, 265-а поред, Сърница, защото по думите на лидера на партията Лютви Местан движението има огромен принос за отделянето на Побит камък, Медени поляни и Сърница в самостоятелна административна единица.

Още по темата

Часовникът с логото на ДПС беше поставен днес минути преди началото на пресконференция на Местан след заседаниe на ръководството и депутатите на движението.

"Този часовник символизира решителния принос на ДПС и това е материален символ на новото летоброене, което почва за жителите на тези населени места", обясни Местан и добави, че поколения жители от най-новата община са мечтаели за това още от 1997 г., но са били лъгани от други политически сили.

Според него обаче най-важният резултат от изборите за кмет и общински съветници, които се проведоха в неделя, е изключително високата избирателна активност от 75 на сто, което показва, че не се налага въвеждането задължително гласуване, както искат ГЕРБ и БСП.

"Това показва, че когато избирателите са реално мотивирани, няма никаква необходимост от въвеждането на задължителност, за да се осигури високата представителност на избраните власти", посочи Местан.

Лидерът на ДПС отказа да коментира твърденията, че избирателите в Сърница са купувани с храна.

"За разлика от други, аз няма да прибягвам към торбите, които са обидни за хората, те са обидни не заради продуктите вътре в тях, а заради това, че някой е решил, че може да купи честта на родопчани", каза той.

Според него жителите на малката родопска община са дали пример на всички политически сили за голяма политическа зрялост и култура, защото изборите минаха без никакви инциденти и в дух на толерантност.

Местан призова ГЕРБ, чийто кандидат Мустафа Аликанов ще се изправи на балотаж за кмет срещу претендента на ДПС Неби Бозов, да запази спокойствие в оставащите три дни на предизборната кампания.

"Нека да представят спокойно само идеите си, без агресия, и да се доверят на високата политическа култура, зрялост и отговорност на жителите на новата община", пожела той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
5
 
! Отговори
ФЕС преди 9 години
Това със задължителното гласуване е доста голям виц! Ами хайде, кажете на вашите народни представители от ГЕРБ, БСП и РБ да предложат изменения в Избирателния кодекс, но освен гласуването да увеличат и бариерата за влизане в Парламента! Тогава знаете ли какво ще се получи?!? Една интересна ситуация, като например да останат максимум 3-4 партии в НС! Предположете кои ще са те! ДПС нарочно "удря" спирачки от няколко избори насам, за да не са на второ място с повече депутати от БСП.
19
13
 
5
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Много умни политици има в ДПС.За всяко едно нещо организацията е важна,а тя е много организирана.Избирателите на ДПС са най сплотени,даже тези турци,които в момента са ядосани на ДПС,видят ли,че ДПС е застрашена веднага са на страната на ДПС.Колкото повече плюете турците,толкова по сплотени ще ставаме.Плюйте ни,това ни прави единни,благодаря за което
18
4
 
3
 
! Отговори
реалист преди 9 години
От ГЕРБ и РБ казват ДПС раздава часовници храни тва онова. ГЕРБ раздадоха подаръците и часовниците, за да имат добър резултат, а кандидатът на реформаторите си остана с гласовете на родата си.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук някакъв упорито твърди колко организирана била тази портия. Това не е организация а дълго насаждан страх у тези хора, че те ги спасяват от какво ли не. А Местан -Павел и Сокола ги грабят жестоко. Те са милионери а техните хора бедни, изолирани и неграмотни. Това ли е организираната партия? С какво е помогнала на тези хора последните 20 години, да са отворили предприятия или образовали повечето от тях? Нищо, едно голямо нищо! Защо им се връзва още електората не знам но няма да е вечно.
16
7
 
5
 
! Отговори
САМО ДПС! преди 9 години
Другите гнусни дупедавски руски партии, требва да бъдат забранени!ДПС---ТОВА Е НОВАТА ЛЕВИЦА!!
15
0
 
2
 
! Отговори
браво nasio преди 9 години
Браво почна да пишеш на нашия език,с това показваш кой кого
14
1
 
1
 
! Отговори
Kak taka преди 9 години
Anti bilgarska s nai raznoobrazni clenove TQ E NaI MODERNATA ovse
13
12
 
8
 
! Отговори
Българин! преди 9 години
Евалла , Местане!Ти се оказа прав за всичко в тая Държава!МОЯ ГЛАС Е ЗА ДПС!!!
12
1
 
4
 
! Отговори
я преди 9 години
Ми населението на Побит камък, Медени поляни и Сърница в никакъв случай не е 6000 души, нали? Тогава кой и защо разреши създаването на таза община?
11
1
 
10
 
! Отговори
дедо Йоцо преди 9 години
Няма да ги бъде още дълго, задължителното гласуване идва!!
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рано или късно тази гнусна партия ще бъде забранена.
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много го е страх да не се въведе задължителното гласуване :D
8
21
 
5
 
! Отговори
дпс преди 9 години
ДПС ще става още по силна,и щафетата ще я поемат младите в партията.Докато има изказвания,като турчеещи,неграмотни. ДПС става още по силна,но ''умния'' българин това не можа да го разбере за 25 години и няма да го разбере и в следващите 100 години.Ние сме турци,не се турчеем.
7
3
 
3
 
! Отговори
Има ли значение преди 9 години
До АнонименДали гласоподавателите в селата в които герб бсп рб или няква друга партия освен дпс изкарват немалко гласове са грамотни? Ще кажеш да, ама не това, че те говорят български щото им е майчин език не ги прави грамотни.
6
0
 
19
 
! Отговори
extremist преди 9 години
Аз предлагам хората да решат дали да има задължителен вот не депутатчета
5
8
 
7
 
! Отговори
реалист преди 9 години
ДПС ще спечели изборите в Сърница. Утре още 3-4 въпроса за Сърница в парламента и ще видите как изведнъж в Неделя ДПС ще спечелят и то при по голяма избирателна активност.
4
9
 
7
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
До БългаринБаба Рада отива в историята, ДПС е най добре организираната партия.Дори на предстоящите избори няма да има нужда от агитация, защото достатъчно тръбят против българските турци и това е предпоставка, още по силна да бъде.съжелявам по голяма трибуна от народното събрание НЕМА.Имам чувството , че всеки божи ден се прави от там агитация.вместо да пуснат тока на хората от 10 дена
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС мотивира да гласуват за нея с пари ,подаръци ,обещания за постове ,и от време на време разиграват плашилото на възродителния процес и етнически конфликти !!!!!!!!!!!!!! И така вече 25 години върхушката на тази партия си живурка на гърба на своите избиратели които са най бедните ,неграмотни и следователно лесно манипулеруеми!!!
2
27
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Няма как ДПС да отиде в историята.Партия с 25 годишен стаж в политиката,и единствената,която си увеличава избирателите.Къде са силните БСП,НДСВ,СДС.....,те са история,а ДПС е реалност
1
6
 
35
 
! Отговори
Българин преди 9 години
ДПС вижда че ако се въведе задължителния вот, партията им заминава в ИСТОРИЯТА, затова трябва да бъде въведен.