Лекарската саможертва в снега оценена на 3 бона

Медици, оказвали помощ в преспите, се видяха с министрите
Обновена: 18 мар 2015 14:04 | 18 мар 2015 11:20, Веселина Йорданова
7
Лекарската саможертва в снега оценена на 3 бона
Наградените медици с министъра. Снимка: БТА

Медиците, предложени за държавна награда за оказана от тях спешна помощ в районите, засегнати от снежното бедствие, гостуваха на министрите.

В присъствието на кметове на населените места, те получиха благодарности от премиера Бойко Борисов в началото на днешното заседание на МС.

"На големите началници – по една значка, на хората, които са работили, парична награда", заяви Борисов при гласуването на предложението, внесено от здравния министър Петър Москов.

Кабинетът награждава с по 3 000 лв. д-р Филиз Изет Абидин - Ахмет, която оказа помощ на едномесечно бебе в махала на село Рани лист, област Кърджали.

Д-р Абидин е лекарката от Бърза помощ в Кърджали, която гази в преспи 4 часа с риск за собствения си живот, за да помогне на пеленачето с алергична реакция, въпреки бедственото положение в района.

Също с 3 000 лв. е награден Гюлай Гюлтекин Хамид, който оказа спешна медицинска помощ на едногодишно дете с двустранна пневмония в Средна махала на село Рани лист, област Кърджали.

С държавна награда от 3000 лв. е отличена и Дафинка Борисова Сейменова, помогнала на родилка в Сърница, област Пазарджик.

Здравният министър Петър Москов също благодари на лекарите за оказаната от тях помощ в снежното бедствие и преспите, въпреки риска за живота им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами тези хора са истинските български турци за които никога не се споменава. Добри, работливи и съвестни. Жалко, че в държавата всякакви о*репки панически сеят етническо напрежение за собствени политически цели от които да лапат дивиденти.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
5 коментара и все още не се е появил нито един националист да ги плюе заради имената им. Има прогрес.
4
1
 
11
 
! Отговори
Видя се преди 9 години
Видя се, че в тая държава ЧОВЕЧНОСТТА съществува. Обикновените хора са ЧЕСТНИ и ТРУДОЛЮБИВИ. С честен труд си вадят хляба.А на нашите политици, кръв ще потече по муцуните им. Лочат-лочат кръвчицата на народеца.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей вижте мюсюлманите какво правят браво на тях още един път доказаха,че са достойни граждани на тази държава Браво
2
0
 
34
 
! Отговори
Илиян преди 9 години
Добре е, че тези хора все пак получават признание от държавата, а не само да ги бият ***!Браво на тези медици!
1
0
 
33
 
! Отговори
БРАВО! преди 9 години
БРАВО!