Мъж, жена, безполово същество... Колко пола има?

В НС смаяни: Какво ни пробутват?
Обновена: 19 мар 2015 15:53 | 19 мар 2015 15:00,
156
Мъж, жена, безполово същество... Колко пола има?
Снимка: архив, БулФото

Колко пола съществуват, се чудеха депутатите в парламента, докато разглеждаха на второ четене промените в Закона за дискриминацията. С един от текстовете правителството предлага защита от дискриминация да се дава и на хората, сменили пола си.

Още по темата
Управляващите обаче изненадващо се противопоставиха на тази поправка, която кабинетът внася с мотива, че е евроизискване.

Срещу беше и водещата комисия по вероизповеданията и правата на човека, чийто председател е един от доверените хора на Бойко Борисов в ГЕРБ Красимир Велчев.

„Някой се опитва да ни откаже от традиционни християнски ценности, пробутват ни се неща като уж европейско законодателство“, скочи от трибуната реформаторът Мартин Димитров.

Колегата му Петър Славов пък припомни, че в момента има защита от дискриминация по пол.

„Като има смяна на пол, пак има пол. След операцията безполово същество ли е“, каза той, обяснявайки защо не трябва в закона да се вкарват специално и сменилите пола си.

Дарин Димитров от ГЕРБ, който е лекар, обаче защити правото на хората, които сменят пола си, да влязат в закона.

Той обясни, че практиката е родителите да определят пола на детето си след раждането му, но с развитието му понякога се оказва, че полът му е друг. „Затова има две виждания – дали полът да се определя след раждането или по-късно“, каза Димитров и попита: „Колко пола има?“.

Преди да изброи медицинските отговори обаче, той беше прекъснат от председателя на парламента Цецка Цачева. Въпреки това Димитров използва времето си, за да припомни, че в България смяната на пола е узаконена.

От трибуната се изказа и зам.-социалният министър Лазар Лазаров, който се опита да убеди мнозинството, че поправката наистина е европейска директива и трябва да бъде приета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: НСЛазар Лазаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
Мама Нафарфорий преди 9 години
До Гей-люсак: благодаря за съвета.
49
0
 
21
 
! Отговори
ай сиктир преди 9 години
"Било европейска директива".-Алоо,ние уж суверенна страна ли сме,с пълноправен народ с определени ценности,или европейска канцелария,където се дават документи за подпис,без да се иска мнение?!
48
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе днес президента да не е извадил програма да сменяме пола с европейски средства? Нещо като санирането.
47
1
 
21
 
! Отговори
волгоградския преди 9 години
Еййй *** това е чисто отвличане на вниманието ви от наистина по важни неща. Пак ще ви изпьрзалят за нещо сигурен сьм
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТРЯБВА да има дискриминация.Дискриминацията е здравословен механизъм, по който обществото отрича хората, които не се вместват в него - по пол, убеждения, религия и т.н.Забранявайки дескриминацията, обществото се разболява.Представяте ли си ако имаше закон забраняващ дискриминацията в човешкото тяло?Тогава всякакви вируси и болестотворни организми щяха да претендират за права. Да не говорим за раковите клетки.И не мога да разбера защо се дискриминират престъпниците по тази логика?
45
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, ще го напиша така че да не ме изтрият пак. Надявам се!Значи знаем, че мъжете имат член, а жените вулва.Сега да обяснят третия пол, какво има в гащите и в коя тоалетна ще ***.
44
0
 
15
 
! Отговори
WTF преди 9 години
То вярно, че на дядо ми циците са по увиснали от на баба, и оная му работа и той не може да си я намери, ама дядо му викам още, тоя учЕн от НС ще ми обърка понятията
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ги удари ,,хормона'' нещо.............
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ILLUMINATI
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има толкова пола, колкото каже ЕС!
40
1
 
10
 
! Отговори
ранчо преди 9 години
Какво комунистическо има в този дебат? Нали ГЕРБ и РБ не са комунисти . Всяко нещо, което не харесва на някой е комунистическо. Простотия без граници
39
2
 
3
 
! Отговори
Гей-Люсак преди 9 години
До НафарфорийЕстествено, че ще те отсвирят! Мини, като мен "у лево". За да видиш, колко широка, и скоростна е лявата лента! Или си стой в нормалният тупик!
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия са мръднали ,по цял ден си чешят езиците.нищо нормално не вършат и говорят!
37
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези защо не се вълнуват, че взимаме десет пъти по-малки заплати от Запада, че живеем 20 години по-малко от тях, че ни карат да бачкаме докато пукнем, а парите от осигуровката, държавата я конфискува, вместо да я даде на наследниците.Ще ни занимават с някакви простотии, само за да не задаваме въпроси, като горните.
36
6
 
0
 
! Отговори
европеец преди 9 години
СТРАНДЖАТА ПРЕМИЕР!
35
12
 
2
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Чао злобари,злобарствайте си на воля,обаче няма кой да ви чуе!Излейте си злобата в празното пространство,третия пол ще си живее,гледайте вие да не умрете от злоба!
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За мен тази директива няма стойност, след като не съм съгласен с нея.
33
12
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Володя ме обича! Моят Володя е от Сибир и пие водка със сиберски женшен. Обичам да го пощя по сибирската брада и да ми лъха на алкохол докато го целувам в устата. Върти ме на кола си като захарен памук на пръчка.
32
0
 
19
 
! Отговори
Нафарфорий преди 9 години
Трийте нали сте "независима и обективна" медия!!!!!!!
31
2
 
25
 
! Отговори
Нафарфорий преди 9 години
Написах, че не одобрявам *** права на два хомосексуалиста да възпитават дете и ми изтрихте поста, това е дискриминация на нормалните хора. Долни продажни журналистоподобни същества!!!