Овчаров вини БСП в "скромно мълчание" за провала си

"Левицата ще спечели от задължителен вот", твърди той
23 мар 2015 11:10, Анисия Иванова
19
Овчаров вини БСП в "скромно мълчание" за провала си
Румен Овчаров. Архив: Булфото

БСП стяга редиците за предстоящи местен вот през септември, но основният въпрос е да се каже защо се провали трети път в управлението. За това призова пред БНТ бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

"Този отговор трябваше много отдавна да бъде даден, но както виждате партията скромно мълчи", обясни Овчаров.

Според него 500 000 гласа на парламентарни избори си е чист провал.

Вторият отговор, който БСП трябва да даде е, как чете случващото се в лявото политическо пространство в цяла Европа. Третото нещо е - кой и как ще реализира промените у нас, обясни Овчаров предизвикателствата пред БСП.

Според него не може да се говори за "целувка" с АБВ, защото на този етап този въпрос не е важен.

"Пътят на АБВ е ляво-център. БСП пък прави лява политика. Сега и двете партии са маргинални, борещи се за намаляващ брой избиратели. Сега те няма как да направят голяма формация", анализира Овчаров.

Ако след няколко години АБВ успее да се позиционира, ще може да се говори за една широка лява коалиция, допълни той.

Относно идеята на президента Росен Плевнелиев да свика референдум с местния вот, социалистът заяви, че това трябва да се чете през призмата на наблищаващите президентски избори.

"Президентът се опитва с едно действия да убие няколко заека. Той обаче е човек, който за четири години не се превърна във фигура, която може да диктува политическия живот. Сега се опитва да се реабилитира и събира внимание, но не вярвам това да му донесе успех. Реално той започва да подготвя предизборната си кампания", обясни той.

Овчаров смята, че ако се въведе задължителното гласуване, ДПС няма да загуби от този ход.

"Има много избиратели на ДПС, които също не гласуват. Ако се въведе задължителното гласуване, нали не очаквате, че те ще изневерят на вижданията си. БСП също ще спечели, защото има голяма маса симпатизанти, които сега не гласуват, но ако са задължени, ще отидат и ще гласуват за БСП", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
С.А. преди 8 години
ВЪПРОС: ТИ ОВЧАРОВ С КАКВО ЩЕ ПОМОГНЕШ ГЛАСОВЕТЕ ЗА БСП ДА СА ПОВЕЧЕ ОТ 500000 ЗАЩОТО МНОГО Е ЛЕСНО ДА ХОДИШ И ДА ДРЪНКАШ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ДО СЕГА МАЙ ПОВЕЧЕ ВРЕДИШ НА БСП НЕ ТЕ СЛУШАМЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ДА ИЗРАЗЯВАШ ТАКОВА МНЕНИЕ - ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА ТИ ВЯРВАМ РАЗБИРАШ НО ЗА ДРУГОТООО СИ ПОМИСЛИ
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA SE OBEDINIM I DA PODKREPIAME BSP.SAMO TAKA MOGEM DA SVALIM GERB
17
2
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До "езиковед" Напиши нещо смислено, ако можеш. Предполагам, че си възхитен от банкянския хумор на бат'си Бойко, а той го е казвал съвсем ясно на своите почитатели: "Аз съм *** и вие сте прости, и затова ще се разберем".
16
0
 
4
 
! Отговори
езиковед преди 9 години
До ognyanzСмислено е антипод на БСП ! Ти наистина ли мислиш, че .....опа грешка, явно не умееш да мислиш.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този заедно с Костов са национални предатели изменници и престъпници с голяма заслуга за геноцида в България... доживотен затвор в най строг режим понеже няма смъртно наказание!
14
1
 
7
 
! Отговори
СС преди 9 години
Щом даже ти си бил министър какво се чудиш, Р.Овч.? :)
13
2
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Тук сякаш всички са се наговорили да не пишат нищо смислено. Аз все пак ще напиша нещо по темата. БСП трябв ада обърне внимание на това, какво става в нейните партийни организации. Не е допустимо например да се съберат преди две години по 8 лева от партийните членове в Провадия пари за нови членски книжки и те все още да не са получени. Второ: По-активно в парламента. Сравнете какво правеше ГЕРБ като опозиция след четвъртия месец на правителството на Орешарски. И най-вече - проблеми на общините
12
0
 
3
 
! Отговори
обява преди 9 години
Африканец с голям "интелект" предлага политически КУРс за членове и симпатизанти на БСП. Ще получите интензивен и дълбок АНАЛиз на политическата остановка. За начинаещи се допуска ползване на вазелин.
11
0
 
5
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Свинаров и Краваров, при Овчаров. Пооомниииш лиии.....
10
0
 
5
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Като са до един такива, каквито са, как няма да се провалят, селски натегачи, които навремето са били удобни, защото слушкат и изпълняват. Като Живков, пощальонче нЕкво, да не е бил много мъдър случайно? Не, пълен тъпчо, малко хитреещ, но толкоз. Малко се натегаш, малко имаш мераци, малко слушкаш, малко не, и си членче на БКП и от там на БСП, което било съвсем различно разбираш ли. Да ви се отрежат главите, че и семействата ви с вас.
9
1
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Овчаров ,каквото и да казва си остава вълк в овча кожа.Жалко ,че кошарите на овцете се пазят все от такива хиени.
8
0
 
8
 
! Отговори
МАЙКАТАСИТРАКА преди 9 години
Тоя маркуч се накраде и сега : ,,Пей сърце,, !!!.... Дава акъл...
7
2
 
8
 
! Отговори
Защо преди 9 години
Р. Овч. , защо още не си в затвора мишко нагла ?!
6
1
 
8
 
! Отговори
баба Яга преди 9 години
И аз съм ***, ама децата още вярват,че съществувам ! Защо ли ?, Защото живея в колиба в гората на кокоши крака /вместо в палат в Боята/ и хвъркам с метла /вместо с Фалкон/ ! Душичките наивни прощават, че си зъл, подъл и крадлив, но не могат да приемат, че живееш в лукс за тяхна сметка
5
0
 
12
 
! Отговори
до анонимен4 преди 9 години
Провялят се защото не са лява партия всички са едни съши да се докопат до власта и техните хора да крадат за мен разликата е че крадците са с рзлично име на партията.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е какво може да се отговори на въпроса защо се провалят в управлението за трети път.Ами защото сте.... Ееей, очевидно е!
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кагебейския агент изплува отново от нафталина и акъл взе да дава,ето това са приятелите на онези с хапчетата от атака
2
6
 
16
 
! Отговори
еснаф преди 9 години
ДругарЮ Овчаров, ОПГ /организирана престъпна група/ с днешно наименование БСП съботира българската държава от стотина години. Проваля се тотално в управлението през последните 70 години, но за съжаление за сметка на нас - обикновенните наивници, които така и не намираме сили да ви изпратим в бунището на историята,където несъмнено ви е мястото.
1
4
 
10
 
! Отговори
h преди 9 години
Този пак изплува от нафталина.Готви се да оглави КЕВР