Мълчаливо, без фанфари: "Борисов 2" събрал плюс 820 млн. лв.

Премиерът заръча до края на годината приходите да са с 1,5 млрд. лв. повече
Обновена: 25 мар 2015 17:30 | 25 мар 2015 17:29,
149
Мълчаливо, без фанфари: "Борисов 2" събрал плюс 820 млн. лв.
Снимка: архив БТА

Правителството отчете 820 млн. лв. повече приходи в хазната в сравнение със същия период на миналата година. Новината съобщи финансовият министър Владислав Горанов по време на днешното заседание на Министерски съвет.
„Усилията да върнем усещането, че има държава, дават своя резултат”, каза Горанов и разказва колко е свършено.

„Това са минути за реклама”, вметва Борисов по време на заседанието на министрите, става ясно от публикуваната стенограма.

Още по темата
Пред хората си премиерът акцентира на това, че големите постижения са направени без „предварителни приказки и изхвърляния”. Работата е свършена от звеното за борба с контрабандата, в което има прокурори, представители на ДАНС, на МВР, на министерство на финансите, на НАП, на Митниците. Борисов обяснява, че амбициозната задача, която е поставил на Горанов, е до края на годината приходите да са с 1,5 милиарда лева повече.

„Така че, полагаме огромни усилия в тази дейност. Без никакви фанфари, мълчаливо”, казва още премиерът. Той обяснява, че предстои да бъдат обявени данните за контрабандата по-конкретно. Борисов все пак издава, че се оказало, че през януари българите сме изпили бира с 30 процента повече.

Петролните компании пък са вдигнали продажбите на горива с 68 процента. „С Горанов отчетохме, че най-вероятно е от движението на Лили Павлова главно по свлачищата – вдигнала е разходите”, шегува се Борисов. Определен тип цигари от 86% на пазара вече е 4 на сто.

Покрай контрабандата премиерът разказва и че два кораба са се изгубили в наши води – изключили са системите си и ги няма. Предстои разследване на всички, които са били на смяна по това време и не са сигнализирали, защото Борисов подозира, че може да става дума за контрабандно пренасяне на гориво.

„За единия кораб снощи имах дълъг разговор с колегата Ердоган, специални поздрави на всички на българското правителство, Дани Митов ми превеждаше, не искам да принизя ролята му на външен министър, но е и най-сигурен”, обяснява Борисов. Допълва, че говорил и с Нетаняху, който също пращал специални поздрави на всички.

Премиерът дава да се разбере, че текат и предстоят сериозни промени и в сектора на енергетиката, с които да бъдат спестени още суми. На сериозни трансформации вероятно ще бъдат подложени ВЕИ, Топлофикациите и други предприятия. Сериозни санкции ще има и за недобросъвестните производители на зелена енергия.

„Това са за няколко милиарда лева пари, на пътя на които ние в момента сме застанали. Цели организации се хранят от тези кръгове, кръгчета”, категоричен е премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
1
 
! Отговори
ДА СЕ ЧУДИ ЧОВЕК преди 9 години
ОСТАВА И ДА ПОВЯРВАМЕ НА ЛЪЖЛЬОТО ОТ БАНКЯ. АМИ ОНИЯ 16 000 000 000, ТЕ КАКВО СА. И КАК НЕДОКАЗУЕМИТЕ 820 000 000 КОМПЕНСИРАТ ВЪПРОСНИТЕ 16 МЛРД. ЛУДНИЦАТА С БОКО ПАК ЗАПОЧНА - ВСЕКИ ДЕН НА ЧЕЛНО МЯСТО В ПРЕСАТА, ВСЕКИ ЛЪЖИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ОТ НЕГО ИЛИ ПЛАТЕНИТЕ МУ АНА ЦОЛОВА, НИКОЛАЕВ И ПР. ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА ***. ВЪОБЩЕ ЦИРК ЗА ПУБЛИКАТА,ДА НЕ СЕ ЗАМИСЛЯ ВЪРХУ ПРОБЛЕМИТЕ СИ. НЕИЗМЕННО ОТКАКТО Е НА ВЛАСТ, БЪЛГАРИЯ Е НЕПРЕКЪСНАТО В РЕАЛИТИ ПРОЕКТА НА БОКО И ПР.
89
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Бойко обича да хвали себе си, но след като се изнесе от Министерския съвет (дано е по-скоро) и се тегли чертата, тогава ще се види, какво е направил. Опитайте се да познаете от пръв път: дали държавния дълг ще се е увеличил или ще е намалял. Дали държавата е продължила да харчи повече, от колкото са приходите в бюджета. С колко се е стопил държавния резерв. Но, тогава Бойко по тези въпроси ще си мълчи, а пак ще ни залъгва с някой и друг километър магистрали.
88
2
 
4
 
! Отговори
a преди 9 години
Боко и пицата все се хвалеха, че у нас имало финансова стабилност и сме били много добре, а накрая си взе едни 16 милиарда , които ще си харчи от сърце ...Когато Боко ви каже 'Добър ден !' , първо погледнете към слънцето !
87
0
 
4
 
! Отговори
Пепо преди 9 години
Какво пък е построил Иван Костов,че нещо не се сещам.Но се сещам,че Костов се появи по медиите да каже,че ще назове имената на виновниците за КТБ,ако я фалират пък нещо сега си мълчи.
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не знам какво става, но след като се върна мутрата на власт, всичко пак замръзна, икономика, селско стопанство,услуги....
85
2
 
6
 
! Отговори
Докато... преди 9 години
... Борисов при едноличното си "управление" в периода август 2009-март 2013 година откриваше построеното от Иван Костов, Симеон и Станишев, сега се кичи с постиженията на реформите на Орешарски. В края на 2013 година бяха предприети мерки, които показват сега, когато хората и фирмите си плащат данъците, благоприятни мерки, които Борисов преписва пак на себе си. Поредното доказателство, че нямаше нужда от 16 милиарда лева нов дълг, които Борисов да раздаде на Олигархията, турила го да "управлява"
84
2
 
6
 
! Отговори
Борисов винаги ... преди 9 години
... се е хвалил с постиженията на другите. Това са резултатите от мълчаливата, технократска работа на Орешарски, който успя да стабилизира ситуацията след 3.5 годишната катастрофа в периода август 2009-март 2013 година. Че Борисов не е плямпал се дължи на факта, че не е знаел какви благоприятни ефекти имат мерките на Орешарски. С 10% плосък данък, обаче, приходите на Борисов пак ще свършат бързо.
83
0
 
4
 
! Отговори
az преди 9 години
Zacho se malchi za sluchaa s boiko dnes..ne ostana li svesten gurnalist ili vsichki se prodadoha
82
0
 
4
 
! Отговори
ss преди 9 години
Sega go gledam tikvonii po Nova..takav provanizam...posredstvenost i tap selandurski humor....stava vse po zle...
81
2
 
16
 
! Отговори
Калема преди 9 години
Мда, добре да видиме сега каква е сметката 820 млн лева на плюс МИНУС 16 млрд лева заем. И какво стана? Равносметката е 15,2 млрд на МИНУС. Да му се невиди! Трябва да съм благодарен ли? Мамицата им!
80
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мълчаливо без фанфари буда днес срещна народната любов в кв Бояна , но за това не се пише
79
2
 
24
 
! Отговори
нищо Боце!нищоооо! преди 9 години
Ще разбера че съм добре когато ми се покачи жизненият стандарт.За сега това не се получава,а даже става и по-лошо.Така че празнословията на Бойко са все едно че казва:Направих дупка в морето и започнах да я пълня с вода.
78
1
 
20
 
! Отговори
бачкатор преди 9 години
Боче, от къде ги събра *** душицо??Бра ли ги отнякъде?Някъде намери ли ги? Защо ли си мисля,че са както винаги са ограбени от работещите шматки.....
77
3
 
14
 
! Отговори
Хм.. преди 9 години
До 91 АнонименЩо ми се струва, че си или от ГЕРБ, или от ПФ, или от РБ, м? Ако ме итнересува ще проверя как стоят нещата със Сидеров! Убедих се, че на медиите вяра никаква! На Боко Тиквонии още по малко платените му фенове !
76
8
 
3
 
! Отговори
Lidia преди 9 години
ne se mesia s komentari , Borisov znae kakvo pravi , koito mnogo razbira - da otide na miastoto na Borisov i da opita pone malko s goli gardi da se razpravia s mizeriata . Togava da doide i da pite tupni po statiite , Kato ne vi haresva - vurvete da lijete zadnicite na drugi listi na drugi politici , Kakvo ste ziapnali tuk i Borisov bil takuv , Borisov bil onakuv , kak puk edna svestna duma nikoi ne nameri da kaje .
75
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мълчаливо чрез НАП притискайки отново бедните да плащат по 2 пъти отдавна платени малки глоби към КАТ. Чрез служители на топлофикация обикалящи и подканващи хората да платят закъснели прогнозни сметки при положение, че най- големите длъжници са държавни институции с огромни бюджети.
74
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Хм..И аз не съм привърженик на Сидеров, наистина не ходи с охрана а с група магистралки и няколко смешковци винаги готови да направят цирк на Славейков :)))
73
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добра новина
72
6
 
17
 
! Отговори
Хм.. преди 9 години
Не съм привърженик на Сидеров, но таксиметрови шофиьори са ми разказвали, че са очаровани от Волен! Бил народен човек! Почти ежедневно се разхождал, като всеки можело свободно и нармално да говори с него на пл.Славейков! Волен ходел без охрана, а подлецът-страхливец Тиквунии Банкянски с 5-т бодигарда поне!!!пп. Волен действително е обичан от народа! А медиите го очернят най-често!
71
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, кранчето от контрабанда явно секва за измета от ДПС и БСП, скоро и Атака ще спре да *** кинти от Русия и има шанс да заживеем в нормална държава