Ни омари, ни уиски, Борисов хрупал по една-две ябълки

Менюто в "Авиоотряда" ще е нормално, няма да е пръжки с ракия
Обновена: 1 апр 2015 15:32 | 1 апр 2015 12:43, Веселина Йорданова
114
Ни омари, ни уиски, Борисов хрупал по една-две ябълки
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов е ял по една-две ябълки, когато е летял с правителствения "Авиоотряд". Обяснението дойде от транспортния министър Ивайло Московски, който каза, че за първи път научава, че се сервират екзотични храни по време на полетите на властта.

Духовете разбуни обществена поръчка за 12-годишно уиски, омари, ордьоври със скариди, папая и други луксозни напитки и храни - кетъринг за полетите на двата самолета и трите хеликоптера, които се ползват приоритетно от президента, премиера и министрите.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов призна вчера, че хората с право недоволстват и обяви в социалната мрежа Facebook, че спира поръчката и кетъринг няма да има.

"Никога не съм ял такива неща в правителствения самолет като съм летял", разясни Московски, който беше транспортен министър и в първия мандат на ГЕРБ.

Той предположи, че такъв кетъринг "е вървял десетки години", но е бил записван общо, например като "морски дарове", а не както в момента – поотделно.

Министърът заяви, че не се занимава с кетъринга и не контролира менюто в самолетите.

"Точно заради предишния ни мандат, понеже написахте глупости, че Борисов ял по 2 кг фъстъци, като летял с "Авиоотряда", премиерът още в началото на мандата каза, че не желае абсолютно никакъв кетъринг да ползва и не е ползвал", отсече той.

Московски коментира, че ще бъде направено "нормално меню", което да не дразни хората. Той обаче не се нае да обясни точно какво означава това, като се пошегува, че все пак няма да бъде "пръжки, сланина, домашна ракия или туршия".

"За първи път научавам, че има такова меню, никога през живота си не съм виждал такива ястия, когато аз съм летял. Нормално се ядат някакви ядки и се пие някакъв сок или кола, това е", заключи министърът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
25
 
! Отговори
Горкия той преди 9 години
Горкият.... интересно кой ли е ял омарите? Най-вероятно стюардеските. Той на хляб и вода кара... като светец е. И защо не е спрял крана през предишните 4 години? И тогава е било същото менюто.
30
4
 
35
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Естествено че по 1-2 ябълки ще хрупа в правителствения самолет ....а като е на земята спи в панелена гарсониера нали ? Честит първи април Българи !
29
1
 
18
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 9 години
Около началствата винаги се въртят един куп снабдители, организатори и т. н. Та те сигурно са се облажвали от кетъринга за чужда сметка. Ама нали е държавно...., пък и КОЙ ще проверява ял ли е министърът омари и колко бутилки уиски е изпил. Старите кадри от УБО са си предали опита.
28
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРЕДЛАГАМ....ДНЕС 1-АПРИЛ ДА БЪДЕ ОФИЦИАЛЕН ПРАЗНИК НА....БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИТИК...
27
8
 
44
 
! Отговори
ЯЖ ФИЛИЯ С МАС преди 9 години
и гони говедата по къра. Ама наужким. За какво му е на един МИЛИАРДЕР да пие 12-годишно уиски, като е свикнал да пие поне 50 годишно и да пуши кубински пури. А да, и да разказва вицове за репресиран дядо и бедно детство. Лапай народе мухи и не глеай в канчето на началника, пардон ТИКВОНТИЙ и бедната ЦВЕТИ
26
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох мамини сладки недохранени те,широколентовия обектив едвам ги побира едноврвменно в кадър
25
2
 
31
 
! Отговори
Смотани медии преди 9 години
Бойко е фрашкан с ***,умрял е за за някакви фастъци или уиски....какво ни занимават с простотии само тези меии.Една медия не ги пита какво става със съдебната реформа....
24
6
 
39
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Ега ти демагогията.Писна ми от "евтини ,селски" номера.Той хрупкал по една -две ябълки ?
23
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ми те хайвера и 20годишното, явно пилотите и стюардесите го опоскват.Всеки ни чул ни видял. Само тоя толум ,как аджеба го направи с ябълки?
22
5
 
25
 
! Отговори
маца преди 9 години
хаха, повярвахме ти, Тиква! първоаприлска лъжа!
21
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе, хрупал Боце ябълки.Тая шия не е от туршия :)))))))))))))))))))
20
2
 
17
 
! Отговори
Боико Борисов преди 9 години
Честит 1-ви Април
19
16
 
10
 
! Отговори
Диета преди 9 години
Червено *** бг. пенсионера не рови по кофите , а има малка пенсия , защото през 1945 г. вашия овчар бай Тошо открадна пенсионния фонд и го раздаде на партийните величия . От тогава та до днес от БКП-БСП-ДС само простотии и мизерия сме видяли .
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са ченгеджийски номера
17
4
 
6
 
! Отговори
of 12 помним преди 9 години
От части е истина ,но защо?? Имаше СИВ , имаше работа ....перестройката започна от Горбачов и бе осъществена от Великата тройка ....Луканов , Лилов и Младенов....Е???
16
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко Тиквата, мутрата на ченгетата, на времето известен повече като Боко Рапона и Шурла-бурла тиквен г*з. Премиер на България.
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да да бойко по едно време си разкарваше аматьорския футболен отбор с този авиоотряд
14
6
 
8
 
! Отговори
инженер-пенсионер преди 9 години
Др. Льольо ти наистина си такъв . Всички крадяха като теб и сега жалят за държавните фабрики и ТКЗС-тата където денонощно се крадеше . Сега трябва да си изкараш хляба с труд и умение , а ти такива нямаш , защото си необразован и злобен .
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако сте влизали в чейндж бюро на морето някъде в средата на 90те, точни такива типове като на снимката имаше вътре в кожени якета и анцузи
12
9
 
9
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
Браво на коментар 8 от лекар-пенсионер . Тия наглеци червените *** си мислят , че правят пропаганда . Да ама не . На изборите ще видите кон боб яде ли .