Президентът помилва двама за три месеца

Комисията се е произнесла по 86 молби, по 75 от тях има отказ
2 апр 2015 19:52, Анисия Иванова
52
Президентът помилва двама за три месеца
Снимка: архив Булфото

Двама българските граждани са помилвани през първото тримесечие на 2015 година, сочи редовният отчет на Комисията по помилването при президента.

В единия случай 46-годишен мъж, осъден за участие в убийството на двама души през 1992 г., е помилван с остатъка от наказанието си - близо 7 години.

Той вече е изтърпял фактически над 23 години лишаване от свобода. Присъдата „доживотен затвор” му е наложена през 2000 г.

С указ от месец март с 9 месеца от остатъка от наказанието си е помилван 38-годишен български гражданин с чисто съдебно минало. Присъдата му е била 20 години лишаване от свобода заради съучастие в хулиганско убийство.

За периода януари-март т.г. комисията се е произнесла по общо 86 молби, от които 9 са прекратени, а 75 са решени с отказ от помилване.

Подробните мотиви на Комисията за помилваните двама граждани, както и статистика за работата на КП, са публикувани на www.president.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Питам се близките на убитите как се чувстват, като знаят, че убиецът е на свобода!питам се и какво може да спре разни изперкали наркоманчета пак жестоко да пребият някого да смърт като знаят, че ще им се размине?
25
0
 
1
 
! Отговори
ПакАз преди 9 години
Боже, колко простотия има в тоя форум, Боже! Агитката от контрапротестите, во главе сдвойните си агенти, участващи и двата митинга, сега пак се разпищолиха." Всички противПрезидента! Пиши и не пдбирай." Само че Комисията е към Вицето - любимката им!!! ХаХаХа!Пак сбъркаха адреса. Ами сега, кой ще плаща?
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
mi sa da idat i da mu kopiat 4imshir4eta, ta pone za tva da se ne ruska drjavkata.ne prezident a pubertetka napregnato 4akasta parvi menzis bez da znae ot kade ste potekat jltnoto, kafevoto i umrelite iacekleti
23
2
 
3
 
! Отговори
До Анонимен #33 преди 9 години
А вашия човек Гоце и вицепрезидента му Ангел Марин колко човека помилваха? Можеш ли да ми кажеш?
22
9
 
3
 
! Отговори
Марин Петров преди 9 години
Имам пълно доверие! Щом са преценили, значи трябва!
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идея за произхода,възпитанието,живота ,"постиженията " и бъдещето на управляващата ни от 25 години политическа и престъпна *** е филма " ФАРЦА " - има го в интернета
20
2
 
1
 
! Отговори
М.М. преди 9 години
Робота със сериозните процесорни дефекти, за наш най-голям срам, прецедент помилва двама убийци- сигурно имат доста големи чепове, за да може да им се радва денонощно.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mafiyotska dirjava
18
4
 
3
 
! Отговори
От едно тесто са! преди 9 години
Вие да не очаквате нещо по различно от ГРОБ!!!а МУТРЕТО НАПРАВИ ПЪТИЩА И МЕТРО-РАЗКЛОНЕНИЯ ЗА ОБЩО 1-2 МИЛИАРДА А СЪСИПЕ ДЪРЖАВАТА С 10-20 МИЛИАРДА СПРАВКА ПРЕДИШНОТО МУ УПРАВЛЕНИЕ!
17
1
 
15
 
! Отговори
Влади преди 9 години
Това е нищо. Навремето вицето на Гоце- А.Марин що бандити напуска от затвора- стотици. Оня същия генерал, дето се кълнеше най-напред в Русия, а после ако остане, и в България. Те *** и престъпниците открай време са едно...
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям президент е спор няма!!!Що не помилват някоя дребна риба като крадец примерно или нещо още по-дребно а пуска доказани убийци на свобода!
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кви пари тва ?
14
0
 
7
 
! Отговори
до _ преди 9 години
Ами дано да се запознаеш по-отблизо с променената му личност.
13
12
 
1
 
! Отговори
_ преди 9 години
Айде стига се пенявихте. Първо, комисията реално решава кой ще се помилва, президентът е само за протокола. Второ, единият е бил на 18 години, когато е извършил деянието, и вече е излежал над 19 от 20-те, на които е бил осъден. Със сигурност комисията е по-добре запознава от вас как точно се е променила личността му за тия 19 години...
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоест Роската помилва само доказани садисти и убийци.
11
1
 
13
 
! Отговори
33333333333333333333 преди 9 години
Селяни далявераджий крадци мошенници мутри и *** управлявят в момента БЪЛГАРИЯ
10
3
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Убийците - важни съюзници на властта в изпълнението на задачата за унищожението на българите.Факт !Вижте кого е помилвал *** ! Убийци ! Даже единият е двоен убиец !!!В България за убийство се наказва по-леко, отколкото за измама, кражба или дребно хулиганство. Факт !
9
6
 
13
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 9 години
Помилвал е някой гербер .Няма да се очудите акоо тези станат депутати на Герб или най малко техен кмет
8
2
 
22
 
! Отговори
До Mihaela Vasileva преди 9 години
Това дето го казваш...го кажи на родителите на убитите, те ще ти обяснят за превъзпитанието...даже си мисля, че ще ти го обяснят без вазелин
7
12
 
8
 
! Отговори
Mihaela Vasileva преди 9 години
Смисълът на наказанието не е човек да умира в затвора, а за да се поправи, след 23 години прекарани в затвора дали според Вас са връзкари?!?