БНБ бламира временната комисия за КТБ

Борис Ячев от ПФ: Искров дава минимална информация!
3 апр 2015 14:40, Екип на Bulgaria On Air
6
БНБ бламира временната комисия за КТБ
Снимка: bgonair.bg

Временната комисия за КТБ не среща подкрепа от представителите на Българската народна банка, заяви Борис Ячев в сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер Борис Ячев, член на временната комисия за КТБ и депутат от Патриотичния фронт.

По думите му по време на заседанията на комисията Иван Искров и екипът му дават минимално количество информация с оправдания за банкова тайна, липса на информация или данни, свързани с прокурорско разследване. Те присъстват, за да защитят собствената си позиция и да докажат невинността си, допълни депутатът.

Имало е сигнали за деструктивните действия в Корпоративна търговска банка и Временната комисия тепърва ще разследва сигналите за това на кого са докладвани и защо не са предприети мерки, изтъкна депутатът от Патриотичния фронт.

Комисията е разширила обхвата на проверката до 2009 г., увеличила е времето си на действие и броя на лицата, от които ще се търси информация. Има индикации, че проверките може да обхванат периода до 2001 г. и три месаца са прекалено малко време, разясни Ячев.

Той допълни, че има предложение да бъде изслушан бившият премиер Пламен Орешарски, както и бившият финансов министър Петър Чобанов, и бившият председател на бюджетната комисия Йордан Цонев.

Чуйте целия разговор с Борис Ячев във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Гошо...ТъпотоТи верно си тъпо мамка му!1.ДАНС е едно.2.МВР е друго и3.Финансовото разузнаване е трето.Това са три различни бири, не че и трите не са за е..не, ама поработват хорицата, колкото им разрешават, а не колкото могат и трябва.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До bgfРаирана риза по ще му отива галиба.
2
2
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Чиновниците в БНБ са държава в...държавата.Най малко те,искат да им изкарат кирливитв ризи,че не са провели никакъв превантивен контрол,за...разграбването на КТБ.Следващите са дансаджиите от финансовото...разузнаване.Тези са...разузнавачи,колкото аз съм сомалийски пират,или обратното.Да си върнат заплатите за три години назад,барабар с...бонусите за Коледа и денят на ...полицая.Смешно МВР,смешни органи.Явно събират някаква информация,но са пробити от всякъде и политически зависими и конюнктурни.
1
2
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
И на кьоравия е ясно че Искров и компания /банков надзор/ са за затвор. Просто няма начин да не са били на ясно какво се случва в КТБ. В момента разследващи разни и управляващи "от 9 дерета вода носят" да ги отарвът с разводняване и разтакаване!