Разкриваме 19 визови консулски служби в Русия

Министър Митов: Облекчаваме визовия режим и за други страни!
4 апр 2015 17:30,
109
Разкриваме 19 визови консулски служби в Русия
Министър Митов в предаването "Брюксел 1". Снимка: Bulgaria On Air

"България ще разкрие 19 изнесени визови консулски служби в цяла Русия с цел облекчаване на руските туристи, които искат да почиват у нас", каза в разговор с Милена Милотинова в предаването "Брюксел 1" на телевизия и радио Bulgaria ON AIR външният министър Даниел Митов.

"Концентрираме се и върху това да облекчим визовия режим и за други държави. Министър Ангелкова и аз сме в постоянен контакт и разговаряме с много страни, за да можем, от една страна, да привлечем повече туристи от ЕС, а от друга - от държави като Беларус или Турция например могат да дойдат туристи при облекчен визов режим.

Говорили сме с нашите словашки колеги за това как да издаваме визи, за да могат да преминават туристи през Словакия, които да дойдат при нас, като пакет от взаимно изгодни мерки. В момента всъщност регистрираме увеличение на заявките и от други държави. Така че с бизнеса трябва да работим заедно, за да преодолеем този проблем,“ каза министър Митов по отношение на отлива на руски туристи и протестите на туристическия бизнес в Бургас преди седмица срещу санкциите спрямо Русия.

„В държави като Гърция, Египет и Турция потокът от руски туристи е намалял драматично през 2014 година – в Египет с 50%, в Турция – с 25%, в Гърция 4 пъти е паднал потокът на руски туристи. В същия момент обаче те всички са увеличили приходите си от туризъм. Т. е. изводът от всичко това е следният – туристи трябва да се привличат, светът е голям.

Туризъм България може да развива и не е нужно да се фокусираме само върху една проблематика. България иска руски туристи да дойдат през лятото у нас. Затова, първо, сме облекчили визовия режим и второ - ще направим 19 изнесени визови консулства в цяла Русия, така че да дадем възможност на всички руски граждани, които искат да дойдат в България, да го направят. Знаете, че зимният сезон всъщност регистрира увеличение на туристопотока с 9%", пресметна министър Митов.

Още за санкциите срещу Русия, за това провали ли се дипломацията със споразумението за примирие в Източна Украйна, за евроинтеграцията на Сърбия и Македония и исканията на българите от Западните покрайнини – от разговора с министър Митов днес от 18 часа в предаването „Брюксел 1“ на телевизия и радио Bulgaria ON AIR.

В предаването още: Как България ще отговори на Брюксел по питането защо ограничава покупката на земя от чужденци? - 4-ма депутати от Комисията по земеделие – председателят Румен Христов, заместник-председателите Светла Бъчварова от БСП и Ферихан Ахмедова от ДПС и Мария Белова от ГЕРБ в дебат от 18.30.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е щом сме в Еврппа визи консулски служби забравихме какво беше преди 2001 и за нас а пък преди 1989 съм сигурен че днешните младржи дори не могат и да си представят какво е билоОдисей 1
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като гледам ---консулите на България в Русия , ще са повече от курортистите ха,ха,хааааааааа....АМА , НОРМАЛНО ...ПРИ ТОЯ КУРС НА РУБЛАТА !!!!
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TURZIA I EGIPET SA TERORISTICNI DARGAVI ZATOVA SA NAMALELI TURISTITE
46
0
 
3
 
! Отговори
Васо преди 9 години
"Как България ще отговори на Брюксел по питането защо ограничава покупката на земя от чужденци?" Като я изкупим ние другари на безценица, ще им разрешим и на тях да купуват. За тая цел си имаме и лоби в Парламента. Всичко си е наше, ние сме патриоте и на дрг фандък не пускаме. Хааааааааа, хаааа, ха, хах.
45
0
 
5
 
! Отговори
хъм преди 9 години
Каква е тази глупава карта? Вероятно показва мирогледа на телевизия България он еър.
44
0
 
9
 
! Отговори
до 60 преди 9 години
Този външен министър говореше за Русия негативизми, повтаряйки като папагал нейни недоброжелатели. Сега пък иска да отваря нови консулства в Русия. Това са действия на непрофесионалист! Искам да го попитам неопитния Даниел Митов, дали ще плати загубите от туризма на хората, които ще останат без работа или тези, които едва ще кретат без руските туристи?
43
2
 
13
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Ха, сетихте се. Ама иначе *** много се перчеше, Русия била враг, заплаха, ала бала простотии. Добре че хората си го знаят що за кукла на конци е и че говори каквото му наредят и разрешиха да бъдат открити тези консулски служби. То не че руснаците ще се юрнат към тях, ама... Ами в крайна сметка от политиците ще страда туристическия бизнес, това е. И не само той!! Но какво ги интересува политиците, важното е да са надупени на САЩ!!
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам да им показват и снимките с *** сред които ще почиват
41
1
 
14
 
! Отговори
дядомраз преди 9 години
Гледам картата на снимката и не я разбирам.Не е на ЕС,не е и на цяла Европа? Що е туй дет маза на онуй?
40
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всички демократи подскачат.. спокойно пичлемета, тази година ще има само британски пияндури, руснаците ще си оставят парите другаде, дерзайте
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ФАШИСТ (украински)много смешно
38
5
 
7
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
до ГОГО от Бургас - Здравей ГОГО ! Поздравй от РИЛА планина !Поздравявам и всички лазаровци , ЧЕСТИТО ИМЕН ДЕН !
37
2
 
28
 
! Отговори
Гого от Бургас преди 9 години
До ДОБРАТА НОВИНАДОБРАТА НОВИНА преди 5 минутиПЕСИМИСТИЧНИТЕ ОЧАКВАНИЯ НА МВФ ЗА РУСКАТА ИКОНОМИКА СЕ ЗАСИЛВАТ !!! РУСИЯ ЗАТЪВА ОТ ДЕН НА ДЕН ! СВИВАНЕ НА БВП С 3,8 %-----Нашият БВП е много по нисък от техния. Ще мине още доста време докато ни стигнат. Той нашия БВП е по нисък и от този на Беларус ... но това е друга тема :)
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 40съжалявам
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 48Украински мечти
34
1
 
19
 
! Отговори
Гого от Бургас преди 9 години
До Шок"Между руснаците, които ОБСЛУЖВАШ.... няма ли чиновници?"----Почти няма, там чиновниците са много богати. Почиват по Малдивите и Испания. Аз нямам нищо против българските чиновници. Безполезни са, алчни, глупави, мързеливи, корумпирани, но ги приемам като даденост.
33
0
 
9
 
! Отговори
Гого от Бургас преди 9 години
До Шик"Абе, сложи си поне фирмата, нали си ного отворен?Защо ли имам чувството, че си НАП-аджия. Разпитваш за фирми ... хм ... съмнителна работа. Ние тук по морето не обичаме много НАП-аджиите, знаеш :)
32
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАКРИВАЙ И ГОНИ РУСКИЯТ КОНСУЛ
31
5
 
33
 
! Отговори
Гого от Бургас преди 9 години
До ФЕН НА ОБАМА"ОБАМА Е ВЕЛИК ПОЛИТИК , СРИНА РУСКАТА ИКОНОМИКА И ДОКАРА АЛЧНИТЕ РУСНАЦИ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА ! ЕВАЛЛА !"----Така е, днес случайно бях на летището когато кацна самолета от Москва. Пред офиса на рент-а-кара един руснак докато му оформяха документите за джип Лексус под наем, припадна от глад. Дадохме му водичка и му купихме сандвич. Зимата също ги видях руснаците в Банско ... едвам се държаха на ските от глад и немощ. :)
30
0
 
14
 
! Отговори
Гого от Бургас преди 9 години
До Анонимен 42РАБОТИШ АМА НА КУКОВО ЛЯТО ! ВЗИМАШ СИ ПЕНСИЙКАТА И ПИШЕШ КОМЕНТАРИ ,ТОВА Е !----Работя моето момче ... Всяко лято на летището в Бургас казат над 2 милиона туристи. Трябва да си много глупав ако не можеш да направиш пари от това. Организирам на туристите настаняване, транспорт, екскурзии. Каква е твоята професия, кажи не се срамувай ... чиновник си нали? Само един чиновник е способен да не уважава труда на другите.