НАП при Митниците? Все едно КАТ с ГДБОП!

Кадиев нарече "идиотщина" сливането на двете служби
16 апр 2015 11:47,
31
НАП при Митниците? Все едно КАТ с ГДБОП!
Снимка: архив Булфото

Депутатът от БСП Георги Кадиев разкритикува остро идеята на управляващите да слеят НАП и Митниците.

"Това е като да слееш КАТ с ГДБОП", възмути се бившият зам.-финансов министър в профила си във Facebook. Според него въпреки че на пръв поглед и двете служби ловят нарушители, между тях няма нищо общо.

Още по темата

А това, че и НАП, и Митниците събират приходи, е единствената им допирна точка. Иначе били подчинени на различно законодателство, имат различен кадрови състав, различен манталитет, различни информационни системи.

"Шефът на НАП- Кюстендил да управлява митничарите на Гюешево? Това е някаква идиотщина. Или шефът на пункт Връшка чука да ръководи НАП- Видин?", написа Кадиев. И допълва: "Ама било в предизборната програма на ГЕРБ? Много важно. Когато в една програма има глупости, сменете програмата", съветва социалистът.

Той предупреждава, че сливането на двете служби, което планира властта, ще срути приходите поне за 5 години напред.

"Ще напуснат маса хора, градени с години. Ще изчезне информация. Ще се скрият досиета. Ще се демотивират служители. Ще се загуби институционална памет", допълва Кадиев. Според него сливането ще е генератор, а не спирачка на контрабанда. 

Георги Кадиев е убеден, че вместо да се обединяват НАП и Митниците, трябва да се направи финансова полиция с три прости права: право на СРС, право на арест, право на дознание.

"Това е реформа и борба с контрабанда. А сливането? Сливането е разруха", настоява депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: кадиевНАПмитници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
32
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
Искам да задам един въпрос на чистите комунисти като др.Вагенщайн,преди дни писа писмо на Меркел и я обвини за убийствата от нацистите.Искам да знам как ще отговори на убийствата на лекари,учители,студенти и земеделци от комунистите.Български комунисти избиха народа български,за да му вземат фабриката,имота и т.н.Каква е разликата между комунист и нацист,как щеше тази долна партия да смуче 45 год. народна кръв,сега синовете и внуците на тези убийци са в БСП и производните им.Жалко за народаПрочети още на: dnes.bg/politika/2015/04/17/kandidatyt-za-kmet-na-bsp-geroi-no-svoi.260835
16
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аиде и ти ли,бе Кадиев Ти пък си много компетентен ,всъщност що да не обединим и КАТ с ГДБОП,след като се вижда ,че КАТ наистина са безпомощни в момента в войната по пътищата.
15
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уважаеми пенсионери,Когато си получите новата сметка за ток която е колкото половината ви пенсия, да знаете, че това е поздрав от семейство Георги и Соня Кадиеви.
14
0
 
33
 
! Отговори
Бан Янука преди 9 години
Редакцията през няколко дни публикува сквернословията на Кадиев във фейсбук. Искам да попитам откога това е меродавен източник, как решавате точно него да цитирате...
13
1
 
33
 
! Отговори
край преди 9 години
Ако се възстанови бившата агенция за държавни вземания и на публичните изпълнители се даде много власт и добро заплащане държавата ще може да си събира вземанията съответно приходите в юджета ще са добри. Преди сливанто им с НАП тези служители, които трябва да се явяват "бухалката" на държавата срещу този които не си плаща доброволно бяха с по-ниски заплати от най-ниско платените чиновници на НАП. Включителноп и по времето когато Кадиев беше зам.министър.
12
1
 
32
 
! Отговори
край преди 9 години
Механично сливане на двете най-големи администрации в страната ще доведе най-вече до хаос. Ще стане едно неуправляемо мегаведомство. Единственият аргумент "за" който се чува е ече това е в предизборната програма на най-големия експерт по темата - Бойко Борисов. Не само че не трябва да се сливат ами от НАП трябва да се отдели принудителното събиране /бившата агенция за държавни вземания/. Това са бирниците на държавата които трябва да имат огромни правомощия и добро заплащане.
11
0
 
34
 
! Отговори
В преди 9 години
който плаща голямо ДДС (а не го крие), знае защо е хубаво да се разправя с една институция...Митниците идват да молят за ДДС в края на годината, а НАП идвата да крещят февруари и плашат с проверки...
10
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кадиев, защо за година и половина не я направихте финансовата полиция?! Отговор: защото ви е неудобна за фирмите, с които играете - зелени, сини, червени, бембени...ай със здраве
9
3
 
34
 
! Отговори
4epa преди 9 години
BAROMETAR ZA DALI NE6TO E PRAVILNO E BSP, AKO E DOBRO BSP SA PROTIV AKO E LO6O SA ZA !!! OT 1989g PARTIATA BSP IMA ZA CEL SAMO DA RU6I I ZA TOVA BALGARIA E V TOVA POLUJENIE. POSO4ETE SAMO EDNO HUBAVO NE6TO DA E NPRAVILA SLED 1989g.
8
2
 
35
 
! Отговори
Градски преди 9 години
"Ама било в предизборната програма на ГЕРБ? Много важно. Когато в една програма има глупости, сменете програмата", съветва социалистът." Кадиев, така ли правите в БИЕСИЕПИЕ-ТО? Ами обещанията пред народа значи не струват нищо, а властта самоцел...еххх
7
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А БЕ Г-Н КАДИЕВ, КАК ДА СЕ НАПРАВИ ФИНАНСОВА ПОЛИЦИЯ КАТО ЗАКРИХТЕ ИНСПЕКТОРАТА В НАП??????????? КАК ЩЕ ВЪРНЕТЕ/НЕ, ЧЕ НЕ ВЪЗМОЖНО/ ТЕЗИ СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО КАКТО ЗНАЕТЕ СТАВАХА ЕДИНСТВЕНО ЗА ТАЗИ ЦЕЛ, АЛА БЯХА НЕУДОБНИ ЗА ВЛАСТИМАЩИ КАТО ВАС????!!!!!!
6
2
 
35
 
! Отговори
най-добре преди 9 години
Най-добър е мъртвия комунист, но....това не значи че в случая Кадиев не е прав. Сливането на двете служби е отбиване на номер, имитация на дейност.
5
1
 
37
 
! Отговори
6 преди 9 години
До Анониментози е отдавна за затвора,защо въобще се показва не го ли е страх,че ще го задържат,ще прави компания на Чаналова!!!
4
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що не се слеят Бойко и Цецо?Ще имаме харизматично мутро-шимпанзе!А тоя Гербер полу *** с комментарием под мен (и трите), да вземе да се осъфери, че няма ВРЕМЕ!
3
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
написал у фейсу, айде да отиде и на трибуната да си излага нещата, или има група на НС и те така си говорят за трибуна вече?
2
9
 
41
 
! Отговори
Хризантема преди 9 години
А бе, Кадиев, нали знаеш, че отдавна никой не ти обръща сериозно внимание. Даже и в собствената ти партия.
1
17
 
45
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Само за няколко месеца г-н Борисов показа и доказа какво е истински Премиер . Въведе ред в службите за сигурност , на митниците , ограничи контрабандата на цигари на г-жа Нинова и БСП , ограничи незаконните строежи , намери пари за ремонт на магистралите, които Станишев заряза и открадна парите. Въобще ДЪРЖАВНИК , а не мижитурка .