"Епопея на тракийските царе" в Лувъра ни струва 250 бона

Министър Вежди Рашидов учуден от негативните коментари
Обновена: 20 апр 2015 10:28 | 19 апр 2015 11:44,
143
"Епопея на тракийските царе" в Лувъра ни струва 250 бона
Снимка: архив, Булфото

Изложбата "Епопея на тракийските царе – археологически открития в България" струваше 250 хил. лева - 4 пъти по-малко от логото на България, пресметна пред Нова тв министърът на културата Вежди Рашидов.

Той представи каталогът, който Лувъра е издал за тракийските съкровища в тираж над 1500 броя и уточни, че ще бъдат издавани още.

Още по темата

"Не знам защо културата винаги е в задния двор на правителството. Тя е огледалото и лицето на българската държава. Премиерът Бойко Борисов е човекът, който ми даде гаранция за тази изложба. Имах нужда от държавни гаранции, тъй като тракийските ни съкровища са ценни експонати", съобщи Рашидов.

Той допълни още, че е срещнал подкрепа и от министъра на финансите Владислав Горанов.

"По-важното за България е какво ни донесе изложбата на тракийските съкровища в музея", каза министърът.

Той посочи, че до вчера в много световни медии е имало материали за изложбата на тракийските съкровища.

"Поканих 8 журналисти, тях съм ги канил още от 2012 година, когато започнах да работя по изложбата", призна Рашидов.

Според него, това са хора, които са пускали много материали за работата на Министерството на културата през всичките тези години, независимо кои са собствениците им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
9
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
Аз пък много бих искал някога да ги видя всички тези съкровища на куп в Квадрат 500. Поне веднъж на 5 години да се случи....
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вежди ,това в Лувара е екстра,която демократична република БГ не може да си позволи, но Народна Република бГ можеше защото нямаше бедни и бедстващи хора в нея. Харчиш пари,които биха помогнали в БГ на хората повече. Имам неприятното чувство,че Франция вчера откри БГ. Явно някой ги подсети,че има такава държава..
10
3
 
6
 
! Отговори
koko преди 9 години
Tozi gospidin zashto ne kaje joi sa svetovnite medii pisali za Bulgaria.
9
8
 
12
 
! Отговори
До № 10 преди 9 години
Току-що написа глупост, която се тиражира напоследък за разни митични генетчни изследвания "на швейцарски учени, цитирани от сръбското НИН". Дай линк, не пиши дивотии! Аз твърдя, че съвременният българин има в кръвта си гените на повече от 50 различни народа и племена. Както е с почти всички европейски народи, особено тези, дето са на кръстопът. Другото са емоции, предпочитания, запалянковщина, а да се говори в %-и е просто смешно! Ненаучно и антиславянско, а всички знаем кого топли това! Траки!
8
8
 
8
 
! Отговори
До 10 преди 9 години
Ти си много *** бе, българите са наследници са на траките...
7
3
 
13
 
! Отговори
От крило "Ришел преди 9 години
Гледайте позитивно! Така ще живеете по-дълго! Правилно се изразих "по-дълго", а не "по-качествено". Амчи то е толкова хубаво - г-н Премиерът ще види Лувъра и толкова хора ще го видят него! А вие - Винету, та Винету! Сега ще казва и нова за него думичка. Един ден археолозите ще изкопаят в нашите земи мерцедеси и аудита, в някой велик музей ще показват културата на българската аристо... Тфу, щях да напиша глупост!
6
13
 
13
 
! Отговори
До 1ви преди 9 години
35 евро толкова се полага по закон! Който не му харесва Терминал 2... Аман от нагли типове, които си мислят, че може да нарушават закона. Този от Кукузел искал по 100 евро на ден.
5
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на гол тумбак чифте ритони
4
14
 
32
 
! Отговори
От Франция преди 9 години
Българинът е *** и от култура не разбира! На него му дай само да плюе, пие и да философства. Браво на Вежди! За първи път във Франция се говори толкова много за България. Даваха ни по всичките канали, а на входа на Лувъра има огромна опашка от желаещи хора, които искат да се докоснат до истинската ни култура.
3
2
 
43
 
! Отговори
Черноризец храбър преди 9 години
Уважаеми *** от Днес.бг , "ЛувАра " се пише с буквичката " Ъ" - показвам Ви : ЛУВЪРА !
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лувара ?!
1
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ги платят герберастите, пияндето министър и Шибидар-ДС-то.Разодиха си и цял самолет послушни журналиски с много функции, а хористите от Йоан Кукузел взеха по 5 евро на ден командировачни. Срам !