Депутатите няма да обсъждат арменския геноцид

Правите се на ни лук яли, ни лук мирисали, обвини ги националист
73
Депутатите няма да обсъждат арменския геноцид
Снимка: Reuters, архив

Въпреки че вчера депутатите одобриха искането на "Атака“, в петък, като точка първа Народното събрание да обсъди решение за признаването на арменския геноцид в Османската империя, изненадващо днес подмениха дневния ред.

Неочаквано те одобриха предложението на председателя на комисията по земеделие Румен Христов /РБ/ утре в началото на заседанието да приемат на второ четене промените в Закона за ползването на земеделските земи, а след това решиха, че точка втора ще е обсъждането на Закона за финансовите инструменти.

Това на практика означава, че до решението за арменския геноцид въобще няма и да се стигне поради недостиг на време, защото в петък от 11 ч. започва традиционният парламентарен контрол.

"Атака“ пък настоява освен да се приеме решение за признаването на арменския геноцид, да се обяви и 24 април за ден за отбелязване на паметта на жертвите му.

След като обаче стана ясно, че до обсъждането на предложението въобще няма да се стигне, националистът Станислав Станилов обвини, че поведението на парламента е позорно.

"Скандално подменяте точката и се правите на ни лук яли, ни лук мирисали", обърна се той към народните представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо да се "претоварват" с работа.Менторът им САЩ не призна арменския геноци.Те не могат друго да кажат.
39
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На нас арменците скандираха"българи-s игани" , а ние ги прегръщаме.
38
3
 
21
 
! Отговори
сасенак преди 9 години
Що за демокрациа ни предлагат ,като не смеят да признаятедин исторически факт, една истина ,нашите негодни депутати и техните вождове от сащ великобритания иизраел.
37
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този геноцид е факт и българският народ е разбрал това още преди близо един век.А политиците ни могат да продължат да се правят на маймунки, не им е за сефте.
36
7
 
10
 
! Отговори
СМЯХ преди 9 години
До дамТочно това им е идеята на чугунените глави тук.Да бързаме с декларации да си влошаваме отношенията с Турция . САЩ , Испания , Италия , Англия .... и общо 95% от страните в Европа си гонят интересите и си трайкат , а ние да се правим на отворени.Скапахме си отношенията с Русия,сега да ги скапем и с Турция и всичко е на 6 ..Вместо да сме като гърците,ние *** народ ...Гърците получават стотици милиарди от ЕС,но си се гушкат и със Русия и с Турция и пенсиите им по 1500 евро а уж фалирали
35
5
 
6
 
! Отговори
дам преди 9 години
Ами то по тази логика половината Европа трябва да бъде всяка година заклеймявана с декларации за избиването на евреите.България е една от малкото страни не пратила евреите си на сигурна смърт,но почти всички останали са го направили . Не се правете на много отворени ,защото от всичко пак България ще го отнесе....Уж всички в Европа ни подкрепяха да спрем Южен поток ,а накрая какво се оказа ... България стана единствения виновник за руснаците ,другите си измиха ръцете с нас и сега през Гърция
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може и да са прави, няма какво да му се обсъжда на Арменския геноцид. Той е като Баташкото клане, всички знаят, че го имало, но на реформаторския блок не му се говори за това, а за ползването на земеделските земи.
33
1
 
23
 
! Отговори
По прдложение на РБ! преди 9 години
Вече съм сигурен, че Радан Кънев действително е агент на УДБА, МОССАД и ЦРУ.
32
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е необходима тази ирония за Турция,тя е силна и голяма държава и ние не трябва да се караме с нея а да я използваме ако можем.
31
2
 
24
 
! Отговори
без заблуда преди 9 години
Деформаторите са служители на бившата Османска империя, сега република Турция.
30
17
 
3
 
! Отговори
Историк преди 9 години
По онова време империята се разпаднала както и руската де държавата фалирала а арменците се опитали да се правят велики станали са мелета но доказ на100% няма точно кой какво е направил
29
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв геноцид бе,те сами са се избили.Така каза човека.. В Османската империя всички са били луди и българи и гърци и арменци и сирийци че като започнали да се колят сами.И така няколко милиона души се самозаколили а други напуснали домовете си и избягали да се лекуват в съседните държави и то пеша.Така че да и гласуват на Турция вместопризнаване на геноцид ,приз за най голяма лудница в света с най много луди в нея.
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До *** АминНе е необходимо да разселва никой , просто отваря границите си за желаещите да се доберат до страна от ЕС.Бъди сигурен , че нямаме ама никакъв капацитет да спрем бежански поток .В момента Турция храни 2 мнл бежанци , България храни 10 хиляди и изнемогва , какво става когато тези 10 хиляди станат 1 мнл . При положение , че в момента Италия изнемогва и иска помощ , какво остава за малка България.Гърция защо не го признаят ... а България трябва да го признаели .
27
0
 
18
 
! Отговори
еснаф преди 9 години
не е ли множко за България 250 клоуна в нс?
26
4
 
14
 
! Отговори
взгляд преди 9 години
потресаващо оказвасе че освен АТАКА всички в нс са наложили фесове и *** направете си изводите
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 28А какво е избиването на няколко милиона руснаци от нацистите . Това означава ли , че Германия трябва всяка година да бъде заклеймявана с декларации . Всяка година вместо да искаме помощи от леля Меркел да й пращаме декларация
24
2
 
10
 
! Отговори
Иди Амин преди 9 години
"От 28 страни членки на ЕС , 3-4 страни са признали такъв геноцид"Ами още по-добре ! Имаме най-накрая шанс да бъдем първи в нещо, а не просто да заемем "общата позиция на ЕС". Това, че Германия и Австрия го признали, защото били далеч, е пълна глупост. Ти представа имаш ли си колко турци има там и как могат да им навредят, по заешката ти логика ? Или какво значи Турция да разсели 2 млн. бежанци в 2015, навръх 100-годишнината от геноцида ? Ае бегай да се скриеш в конака, там е безопасно.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На всичкото отгоре тъпите правила на ЕС предвиждат , че страните от ЕС трябва да приемат бежанци , но забележете .... БЕЖАНЦИТЕ СА ПРОБЛЕМ НА ПЪРВАТА СТРАНА ОТ ЕС В КОЯТО ВЛЯЗАТ И ТЕ ЩЕ БЪДАТ ВРЪЩАНИ ВИНАГИ В НЕЯ тоест .. Ако влезнат 1 мнл бежанци , те стават автоматично проблем на България и тя е длъжна да се грижи за тях , а останалите страни имат право да не допускат такива бежанци , защото те вече са в страна от ЕС ... не случайно румънците редовно ни връщат заловени такива.
22
2
 
26
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 9 години
С ЧИСТО ГОЛИ *** И НАВЕДЕНИ В КРЪСТА ПРЕД ТУРЦИЯТОВА СА "НАШИТЕ" ДЕПУТАТИ И ВЛАСТНИЦИ ОТ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕПИТАЙТЕ И "НАЦИОНАЛИСТИТЕ" от АТАКА, ЗАЩО В МИНАЛАТА НС НИТО ЕДИН ПЪТ НЕ СЕ СЕТИХА,ДА ВНЕСАТ РЕЗОЛЮЦИИ ЗА ТРИТЕ АНТИ-ХРИСТИЯНСКИ ГЕНОЦИДА В ТУРЦИЯ,РЪКОВОДЕНИ ОТ СОЛУНСКИТЕ ЕВРЕИ ( т.н. младо-турци) - В ИЗТОЧНА ТРАКИЯ ПРЕЗ 1913 г СРЕЩУ НАС БЪЛГАРИТЕ- АРМЕНСКО-АСИРИЙСКИЯ ГЕНОЦИД В КРАЯ НА ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА- ПОНТИЙСКИЯ ГЕНОЦИД СРЕЩУ МАЛО-АЗИЙСКИТЕ ГЪРЦИ СЛЕД КРАЯ НА ВОЙНАТА
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е ако избиването на няколко стотин хиляди арменци не е геноцид, тогава какво е бе?