Размирици и напрежение белязаха шествието за 9 май

Георги Кадиев попадна в епицентъра на недоволството
Обновена: 9 май 2015 19:10 | 9 май 2015 19:06, Камелия Цветанова
147

Снимка: Булфото

До размирици се стигна по време на шествието, което трябва да отбележи 70 години от победата над фашистка Германия, съобщи Дарик радио.

Около 150 души се събраха на площад „Независимост" пред президентството.

Според една част от дошлите да участват в шествието, организатор е гражданска инициатива „За суверенитет на България и държавите по света", според други - организатор е депутатът от левицата Георги Кадиев, който ги е поканил чрез фейсбук страницата си. Трета група пък се организира и дойде на шествието с плакати "Атака".

От първата група - гражданска инициатива „За суверенитет на България и държавите по света", носеха микрофон и колони и когато един от представителите започна да говори, призова хората да скандират "НАТО вън".

Малко след това Георги Кадиев пожела също да се обърне към дошлите, но първоначално тази възможност не му беше дадена, а след това му позволиха, но при условие че скандира "НАТО вън" и да каже защо БСП върви към дъното.

След като все пак народният избранник стигна до микрофона, пренебрегна желанието на част от дошлите на шествието и започна да говори по същество за датата 9 май. Това доведе до сблъсък - част от дошлите на шествието му се нахвърлиха с обидни думи и се опитаха да го свалят от рамката на фонтана пред президентството. Друга част пък се опитаха да го защитят, което доведе до сблъсъци и по-скоро до "опасност" някой да падне във фонтана.

До такава ситуация не се стигна и благодарение на навременната намеса на полицията, нямаше по-сериозни сблъсъци.

След това трите групи поеха поотделно към Паметника на Съветската армия, където всички поднесоха цветята си. Започна и концертът по случай 9 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
34
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 38По добре е да се носи американското или английското знаме от колкото руското или българското. Русия нищо добро не е дала на България. Ако се поразровиш внимателно в историята, ще разбереш, че през 1877-78 не са ни освободили. По САН СТЕФАНСКИЯТ ДОГОВОР ние не сме България а БАЛКАНСКА ОБЛАСТ - под руско управление. Благодарение на ЕВРОПА ние сме свободни, а не благодарение на руснаците- ВИЖ БЕРЛИНСКИ ДОГОВОР. За това ни лъгаха нашите политици, че руснаците са ни освободили.
29
22
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да живее майка Русия...........на теб Русия ли ти е майка ?
28
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срам!Вместо да почетем жертвите от войната,както правят в цяла Европа,ние пак се плюем по площадите и по форумите!
27
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя Кадия е един от най-големите КРАДЦИ след 1989-та.Схемаджиия от енергетиката.*** на Боко-тиквата.ПРЕСТЪПНИК.С такива трябва да се разправим на площада!!!
26
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господин 31, когато по улиците срещате младежи с английското или американското знаме на гърдите, това не ви ли прави впечатление?Певицата Камелия се облече в националното знаме и бе оплюта.Днес е денят на победата над фашистка Германия.Съвременните събития и колосалното неграмотност, блюдолизане, нагаждачество и простотия, дават повод на носителите на тези качества, да пренебрегват това, което другите са направили за тях.По всичко личи, че фашизмът е жив.
25
13
 
23
 
! Отговори
преди 9 години
Пак веем чужди байряци!ТВ 7 показа парада директно от Москва!Сбирщината водещи и коментиращи звучеше отчайващо!Срам!Исках да погледам,не се траеха!Говориха за някакви сърби,колко били снажни и красиви!Срам ме е!Толкова ли беше трудно да замълчим за минута!Да вдигнем българското знаме!Да почетем жертвите и загиналите в боевете!Да продължим напред!
24
26
 
18
 
! Отговори
кон сомолец преди 9 години
Средната продължителност на живот на руснака е 62г. Путин е на 63 г и вече се мисли за Къшчей Бесмертний..ха..ха Закривам събранието!Който е съгласен -нека да гласува!-Приема се с 100% .Разтурвам седянката и лека нощ.
23
12
 
11
 
! Отговори
do 30 преди 9 години
Забърши си лигите, закопчей си съдраната риза и се хващай на работа, вместо да се възхищаваш на купчина желязо.
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалки типове.
21
7
 
33
 
! Отговори
reality преди 9 години
Дати като 9 май принадлежат на света а не на отделни държави. А ако младите поколения започват да ги забравят , стават жертви на военнолюбците както в Украйна например !
20
29
 
41
 
! Отговори
браво рубладжии преди 9 години
"Патриоти" с фанелки на които е изписано името на чужда държава, има портрет на президент на чужда държава и със знамена на чужда държава !!!Атака и БСП са национални предатели, родоотстъпници и слуги на чужди интереси на враждебна държава.Патриоти са ама не на България.
19
37
 
25
 
! Отговори
анти рашист преди 9 години
Няма други такива нещастници по света. По време на парада една самоходна машина със система Бук се запали. Каква излагация!А гражданите в Алексеевка са се вдигнали на бунт - искат да се отцепват от измислената ЛНР и да влизат отново в състава на Украйна. Бавно, но сигурно, под "вещото" ръководството на Путин, Русия се превръща в позора на планетата...
18
23
 
21
 
! Отговори
NATO LEGION преди 9 години
Цацаров, недей спа защото тези Руски петоколонници ще запалят чергата!
17
24
 
25
 
! Отговори
потресен българин преди 9 години
Цялото това представление е крайно възмутително. Кой изобщо позволява цялата тази атрибутика - чужди знамена, георгиевски ленти? Кой я финансира? Кой я произвежда или внася у нас? Не зная дали законът го разрешава, но за мен това е недопустимо. Тези хора нямат и капка национално достойнство.
16
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"... хора, носещи знамена на Русия, флагове със сърп и чук и хора с плакати на "Атака".Отдето да ги погледнеш,"български патриоти".
15
12
 
18
 
! Отговори
ден загубьi преди 9 години
Баницата от Кремль е малка. Нема трохи за сички...
14
22
 
25
 
! Отговори
диагноза русофил преди 9 години
На снимките няма и едно нормално лице! Вижте ги какво представляват путинофилите! Все едно са излезли от някакъв филм на ужасите! Повече от половината сигурно са с жълти книжки! Не знам да се смея ли или да плача!
13
7
 
23
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Поклон пред жертвите на войната, майната и на политиката и на парите на Америка за България! Кой дава пари без да иска нищо? Който плаща той поръчва музиката - нали така? Така!
12
10
 
23
 
! Отговори
горд чугун преди 9 години
Тaка е starboks ! ДНЕС съм горд *** , твърд и самоуверен. По добре е отколкото лъскава но постоянно огъваща се *** ламарина
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
голЕм цирк р'ийшли; кой е по-по-най...