Размирици и напрежение белязаха шествието за 9 май

Георги Кадиев попадна в епицентъра на недоволството
Обновена: 9 май 2015 19:10 | 9 май 2015 19:06, Камелия Цветанова
147

Снимка: Булфото

До размирици се стигна по време на шествието, което трябва да отбележи 70 години от победата над фашистка Германия, съобщи Дарик радио.

Около 150 души се събраха на площад „Независимост" пред президентството.

Според една част от дошлите да участват в шествието, организатор е гражданска инициатива „За суверенитет на България и държавите по света", според други - организатор е депутатът от левицата Георги Кадиев, който ги е поканил чрез фейсбук страницата си. Трета група пък се организира и дойде на шествието с плакати "Атака".

От първата група - гражданска инициатива „За суверенитет на България и държавите по света", носеха микрофон и колони и когато един от представителите започна да говори, призова хората да скандират "НАТО вън".

Малко след това Георги Кадиев пожела също да се обърне към дошлите, но първоначално тази възможност не му беше дадена, а след това му позволиха, но при условие че скандира "НАТО вън" и да каже защо БСП върви към дъното.

След като все пак народният избранник стигна до микрофона, пренебрегна желанието на част от дошлите на шествието и започна да говори по същество за датата 9 май. Това доведе до сблъсък - част от дошлите на шествието му се нахвърлиха с обидни думи и се опитаха да го свалят от рамката на фонтана пред президентството. Друга част пък се опитаха да го защитят, което доведе до сблъсъци и по-скоро до "опасност" някой да падне във фонтана.

До такава ситуация не се стигна и благодарение на навременната намеса на полицията, нямаше по-сериозни сблъсъци.

След това трите групи поеха поотделно към Паметника на Съветската армия, където всички поднесоха цветята си. Започна и концертът по случай 9 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
14
 
22
 
! Отговори
Хайде, бе! преди 9 години
До Анонимен 86Това ли е демокрацията? "..да бъдат обявени за противозаконни БСП, АТАКА и всички организации които поддържат русия." и ЗАТВАРЯНЕТО НА <ТВ АЛФА> И ЗАБРАНА ЗА ГЛЕДАНЕТО НА РУСКИ ТЕЛЕВИЗИИ У НАС". Първо: L***yарче, запомни веднаж завинаги, че Русия се пише с главна буква, когато се споменава името й ставаш прав и заставаш мирно! Второ, това няма да стане, даже ако се залееш с бензин...Аз следвам буквата на закона и не продължавам.
49
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ataka sa rushwetchii kato BSP I NFSB!
48
18
 
13
 
! Отговори
ДОНЧО преди 9 години
ПОНЕЖЕ ,ТИЯ ГЬОТВЕРЕНИ ОТ ДЕСНИТЕ ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ , НЕ ИСКАТ ДА СИ ПРИЗНАЯТ ТОВА,АЗ ИМ КАЗВАМ ,ЧЕ ЩЕ ГИ ВКАРАМЕ ПАК / ПАК/ НА СМЕТИЩЕТО !
47
37
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е да бъдат обявени за противозаконни БСП, АТАКА и всички организации които поддържат русия. НЕКА ВСЕКИ КОЙТО ЖЕЛАЕ ТОВА И ЗАТВАРЯНЕТО НА <ТВ АЛФА> И ЗАБРАНА ЗА ГЛЕДАНЕТО НА РУСКИ ТЕЛЕВИЗИИ У НАС ДА ГЛАСУВА СЪС +
46
2
 
18
 
! Отговори
до 76 преди 9 години
Да,бедно живеехме и тогава и сега,а кои живеят богато сега-тези разграбиха постреното тогава.Или не е така?
45
1
 
5
 
! Отговори
Василев преди 9 години
До neo5Кажи какъв живот живееш???
44
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
к'ва победа бе ?ми тя междусъюжническа война.Не се разбрали за подялбата на Европа и се замлатили,както се млатят 2 мутри у нас не успели да поделят общ бизнес.Само че ангажирали 80% от населението по света.Младите виждайки благоденствието на германците,а и наплива на руснаците към Германия не вярват ,че мужиците са спечелили.
43
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уважавам руснаците и руската армия, няма как да не поменем събитията от втората световна война. Обаче българския дебилизъм край няма да има...
42
17
 
13
 
! Отговори
До 67 преди 9 години
Какво е построил полуграмотния правешки овчар бе ? Едно голямо нищо - заводи който не стават за нищо, ултра нискотехнологнични, нископроизводителни и логично фалира при първия досег с конкуренцията, инфраструктура никаква, разпадащи се бетонни джунгли и нищо, ама нищо което си заслужава да пребоядишеш! Аз за умрял от глад в България не знам, какво четеш си твой проблем или може би звездите ти говорят, не знам.
41
7
 
7
 
! Отговори
До 56 преди 9 години
Ако можеше да мислиш, щеше да проумееш какви глупости си написал, но ти както и всички други комунисти, очаквате че някой друг е длъжен да мисли вместо вас. Ще трябва за съжаление да изчакаме да минат няколко поколение, преди България да се изчисти от червената простотия. Няма как да си овца, която отчаяно си търси пъдар и да живееш богато, да се развива, да надграждаш и т.н.
40
13
 
11
 
! Отговори
До татуирания преди 9 години
Зареждал по 500 литра нафта , ама крадена!Само мързеливите и крадливите харесват комунистическия идиотизъм.
39
4
 
7
 
! Отговори
Василев преди 9 години
Паради,маради,по една седмица почивни празнични дни!Хората работат здраво!Хората се учат от грешките си всеки ден!Хората не се имат за незаменими!Хората са солидарни и почтени!Хората са позитивно настровни!Хората не дават подкупи и рушвети за нишо на света!Всеки си тежи на мястото и работи там където му е силата! Хората живеят всеки ден спокйно, защото дълги години са имали визия и стратегия, а не са работили на парче!Разни русофили селски простаци започват да играят опасна ифра!ЦРУ!!!
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баламите не намаляват а доста от тях отиват в дясно.
37
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само 150 души ли ?Явно баламите и глупаците видимо намаляват!Хората в БГ все повече изтрезняват защото не пият ,,тройний одеколен,, вместо водка.
36
17
 
13
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Едно време Хитлер беше казал "...България на три морета". И го направи. *** не харесваха това и се съюзиха с московците. Предатели.
35
14
 
11
 
! Отговори
до neo5 преди 9 години
Не лъжи. Това което го казваш могат само малките деца да повярват. Ние по големите помним. Тока и всичко може да е било евтино, но заплатите бяха смешни тогава. Я ми кажи можеше ли да купиш банани, ами шоколад. Късмет беше да си купиш салам от магазин в голям град, защото нямаше. Народа тогава гладуваше. Ха сега ми кажи кога е по хубаво?
34
10
 
13
 
! Отговори
до neo5 преди 9 години
НАМЕРИ И ПРОЧЕТИ <РУСКАТА ИМПЕРИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ> В това издание има факти, които до сега са умишлено скривани. Сам ще се убедиш в много неща.
33
1
 
11
 
! Отговори
до 43 преди 9 години
В коя по-точно история да ровим?Ако ти си написал нова такава,публикувай я,ще стане голям хит!
32
15
 
22
 
! Отговори
рамбо преди 9 години
Да живее ссср,русия,китай,индия,гдр,югославия,евразииския съюз и социализма-вън от българия сащ,нато и европа.
31
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 43Защо си спрял да си пиеш розовите хапчета?!Мама ще те бие!