Няма заплахи за нас заради събитията в Македония

Не можем да подновим договора за МИГ-овете, каза министър Ненчев
13 май 2015 15:54, Елка Василева
45
Няма заплахи за нас заради събитията в Македония
Николай Ненчев. Снимка: архив, БТА

Към този момент няма преки заплахи за страната ни заради случващото се в Македония, каза министърът на отбраната Николай Ненчев.

Към този момент нямаме каквото и да е основание за безпокойство, но въпреки всичко имаме готовност при необходимост да се включим и да окажем пълно съдействие на МВР при охраната на българската граница, посочи Ненчев, който коментира темата в Улан Батор и който е в делегацията на президента за визитите му в Монголия и в Южна Корея.

Още по темата

На въпрос за ремонта на изтребителите МиГ-29 Ненчев каза, че в първите дни на следващата седмица ще има Съвет по отбрана и въпросът ще бъде подробно обсъден.

Ненчев коментира, че има известни разминавания по темата. Не ми се иска с лека ръка да влагам средствата на българския данъкоплатец, още повече, че по време на посещението на президента в Полша имаше наши представители, които разговаряха с полската страна и се оказа, че разликата в цената между Русия и Полша е доста сериозна, посочи министърът.

"Ако руската страна ни предлага да ремонтираме тези изтребители за 3 млн. лв. за един двигател, МиГ-29 имат по два, полската страна предлага това да се случи за 2 млн.лв. Това е много сериозна разлика и мен лично ме засяга", каза още Николай Ненчев.

По думите му след септември в момента, в който изтече договорът с руската страна за поддръжка и ремонт на изтребителите, повече не е възможно да го подновяваме "поради ред съображения и санкции, които ни се налагат от ЕС".

До края на годината не бива да има никакво безпокойство, можем да си свършим работата и да охраняваме самостоятелно въздушното ни пространство, каза министър Ненчев.

Днес президентът Росен Плевнелиев пристигна на официално посещение в Южна Корея.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
ситоен преди 8 години
До NATO LEGIONПредателите ги мразят всички,но ги използват яко. Това е за вас българи.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ne samo tozi vsichkite ot Gerb sa nacionslni predateli..nagli,bezskrupolni i bezduhovni...avno Bog trabva vednaga da ni otarve ot tova nedorazumenie..zachoto skapva rodinata ni..i naroda nama da izdargi ..pazi Boge grahdanska voina..tozi che ni inichogi
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще изгние в Белене..Не, прасенцата ще го изпапат-..
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този на снимката е национален предател и скоро ще бъде съден от народен съд и ще изгние в Белене.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ненчев мокетът се изказа..
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"няма заплахи за нас"... Наистина, няма! Защото България е заспал и не иска да се събуди.
26
1
 
9
 
! Отговори
муспи преди 8 години
***, Македония е западна България - следват Тракия и Мизия!
25
0
 
15
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Естествено ! Нали всичко е съгласувано с чичко *** отвъд океана !
24
1
 
17
 
! Отговори
ss преди 8 години
след време като отидите да си теглите паричките от офшорните сметки господарите ви от запада да не ви кажат "кви пари кви 5 леа" искате? и да останите с пръст в г*а жалко че тогава вече няма да я има България.........
23
0
 
24
 
! Отговори
До №19 преди 8 години
До Като падне ...Двигателите се произвеждат в Русия, а поляците ще сложат някакви регенерирани от тяхната авиация. Но отде да знае това г-н военният ни министър. Изобщо какво разбира той от тази материя? Пионка, послушко, това е г-нът! Поредният, от когото ме е срам! Ценоразпис - Юрофайтър - $61.5, Rafale - $64-70, Gripen - $45-60, Су-35 - $40-50 млн. Последният е най-добрият от всички изброени и не напразно на поканата на пилота на "Сухой" Богдан за учебен двубой всички се умълчаха!
22
8
 
10
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Както е тръгнало,най-добре направо да се предаваме на турците и да се приключва с драмите!Ще жертваме по няколко грама кожа всеки(мъж) и готово!То и без това *** от години ни агитират,че не сме били под робство,че е било много хубаво и че Русия най-вероломно ни е откъснала от майка Турция.Е,сега има исторически шанс да се поправи тая грешка.Само не знам,ако Турция излезе от НАТО(барабар с нас),какво ще правят тогава ***?Зер Америка им е по-мила от всичко!
21
0
 
4
 
! Отговори
U matero преди 8 години
Verno li nema zaplaha be,!
20
2
 
20
 
! Отговори
И какво като е руско преди 8 години
Купете новите изтребители Су-30 един брой струва 50 мил.$ по- евтино е... Тия ф-16 колко струват бройката?
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До На модерния ...22. "патриот трябва евроатлантическите ценности"О, не! Това е грешка! Майка- България има нужда само от български ценности и от приятелството със страните, които ги подкръпят, Нищо друго!
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви МИГ-ове какви пари? Всичко трябва по направление -в личните сметки.
17
5
 
8
 
! Отговори
На модерния ... преди 8 години
... патриот му трябва ни МИГ, ни пушка, ни армия, а евроатлантически ценности!
16
0
 
17
 
! Отговори
Тоя е ... преди 8 години
... или много корумпиран, или голям ***, за да даде за ремонт 2 милиона лева/двигател на хора, които хал хабер си нямат от това.
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разходите на отбраната за България е само парите на вятъра, наистина. България днес няма армия, и най-важното е, че не е в България никакви български патриоти, готови да се бият за страната си. Защото България може да бъде само една от сателитните страни в света. Вечна съдба на България трябва да изглежда добре за господаря си. Съжалявам! Но това е вярно.
14
2
 
19
 
! Отговори
Като падне ... преди 8 години
... МИГа след ремонта от Полша ще стане ясно, защото руснаците искат 3, а поляците го направиха за 2 милиона лева/двигател.
13
2
 
20
 
! Отговори
ceci_ преди 8 години
Е как точно поляците ще правят ремонта след като не произвеждат двигателите?Да не би да става дума за части втора употреба, свалени от техните самолети на цена едва 2/3 от нормален ремонт?