Премиерът "случил" на Москов: Смислен е!

Борисов призна, че в предишния мандат здравеопазването куцало
Обновена: 13 май 2015 14:06 | 13 май 2015 13:18, Камелия Цветанова
88
Премиерът "случил" на Москов: Смислен е!
Снимка: архив Булфото

Здравният министър Петър Москов се ползва с огромно доверие от страна на премиера Бойко Борисов, който пък си призна, че в първия си мандат е сменил четирима министри, но нито един от тях не се е справил.

Сега обаче Борисов смята, че е случил на човек и очаква с нетърпение до десетина дни да получи вече написана здравна реформа и тогава да се дебатира и да се чуе мнението на специалистите по въпроса.|

"Ако в предишния си мандат най не сме се справяли с нещо, това беше в здравеопазването. Тогава се плъзгахме по плоскостта, че колкото повече пари даваме, толкова по-добра трябва да е услугата. На практика бюджетът за здраве нараства непрекъснато. Преди 10 години е бил 1 млрд. лв., сега са над 3,1 млрд., в пъти повече е. Четири министри смених в предишния мандат, но те не се справиха. С Москов съм провел десетина срещи заедно с Дариткова (бeл.ред. Даниела Дариткова от ГЕРБ, председател на здравната комисия в НС), въобще с екипа на Москов и от това, което са ме запознали, считам че се опитватат да направят нещо много смислено и да решат проблемите и в лекарствената политика, със скъпите лекарства, обществените поръчки, задълженията на болниците, защото и на мен ми се разминава представата, че болници, които непрекъснато се оплакват, че нямат пари държат по банките милиони", каза Борисов по време на блиц контрола в парламента след въпрос на Тунджер Кърджалиев от ДПС.

Премиерът призова депутатите да проявят малко търпение и кредит на доверие към Петър Москов, макар че в парламента е мода - първият вот на недоверие да е за здравеопазване.

"Като виждам усърдието, желанието още седмица да проявим търпение, защото той каза, че толкова ще му трябва да покаже нещо като схема, табличка за това което вижда като реформа", каза Борисов.

"Лично аз имам огромно доверие в Москов като специалист, лекар и като човек и неговия екип от заместници, че ще се справят", добави той.

Кърджалиев пък призна, че се чувало, че мълчанието на ГЕРБ по въпроса за здравната реформа е "едва ли не динена кора, подложена на партньори в управлението".

"В едно коалиционно управление и успехите и провалите са общи, така че в тази конспирация, че някой иска да сложи динена кора ... Аз с Москов и Дариткова заедно водих разговорите", отговори му Борисов и добави, че според него здравната реформа, както и пенсионната, не са неща, които касаят отделни партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А българите не случихме на премиер - безСмислен е!
55
0
 
6
 
! Отговори
12 преди 8 години
Г-Н ПРЕМИЕР В ГОЛЯМА ЗАБЛУДА СТЕ,ЩЕ ВИДИМ МНОГО СКОРО КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ТОЗИ "ГОЛЯМ"ДОКТОР СЕГА МИНИСТЪР
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тиквата е случил, да, ако можеше ние да случим на премиер..когато боко рапона отива на избори, активноста пада под 50%
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя в час ли е. Що не иде да се прегледа,докато още има къде.Аа забравих той ходи на частно в София Мед. Па какво че там претрепаха новородено и точат касата като за световно.
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов сигурно е единствения министър на здравеопазването в света,който пафка цигарки.Иначе на фона на Тиквата и неговата орда от некадърници се откроявакато бяла врана.
51
1
 
5
 
! Отговори
peshko преди 8 години
а ние кога ще случим?
50
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тролчета, скоро ще има анти-тролски закон... търсете си друга работа. Коуегата Мишо Михов може да ви назначи у бе се *** ту
49
3
 
18
 
! Отговори
Борисов се ... преди 8 години
... подмазва на Москов, защото го е страх да не го свалят с Радан Кънев от власт, че има само 80 депутата. В това Нещо, което някои незнайно защо наричат "правителство" цари тотален хаос и всеки прави каквото си иска, без стратегия, без ръководство, знаейки, че без него олигархичната "коалиция" се разпада. Всеки е шеф. Само 3.5 годишното "управление" на неконтролируемия хаос на Борисов беше по-слабо.
48
5
 
9
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 8 години
Смятайте тогава колко са се увеличили кражбите в здравеопазването - за 10 години - три пъти!!!Щото като качество - услугата се влошава, пък парите все растат... Все някъде отиват (в нечии джобове) - едва ли сублимират.
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе всички ти повярвахме. В Белгия няма здравно министерство и за това всичко им е наред. Няма здравно министерство няма каса няма проблеми.Седемдесет % от парите за здраве обслужват раздутата администрация.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
STANIMU KRASNIK IGO KRASTI SMISLOOOOOOOVGUSTOOOOO
45
7
 
2
 
! Отговори
социолог преди 8 години
Др. от 45 , ами тези 12 % да бяха гласували за БСП , ама никой не ви иска и за *** за зеле .
44
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виждам как Тиквето се е устремил с бойки стъпки към повторение на 2013 "Камъните падат, падат от небето и тухла ме тупна по кубето"
43
1
 
14
 
! Отговори
сектор Кабул преди 8 години
От 100 партийни котерии и 1000 реформатирани фюрерчета, пълнещи като ориз чушката РБ, по законите на математиката все един може и да се сбъдне като приличен министър. Интересно е останалите *** в РБ за какъв *** са във властта. За последно са печелили избори през далечната 97-***, когато с фалшификации, * гласове, и антисръбска пропаганда свалиха БСП от власт. Задържаха се героично цял мандат, за да ликвидират България в полза на САЩ. Сега искат още. Убий реформатор, спаси България!
42
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали се чува какво говори г-н Борисов?Защо ли ми се струва че отново се повтаря сагата от предишното му управление?
41
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам Боби на снимката, започнал е да прилича на тато даже и маниерите му вече копира.
40
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След две-три магистрали всеки ще е енергичен за реформи и всякакви щуротии в здравеопазването. Ще уволнява, ще закрива и открива по няколко пъти ТЕЛК, каси, болници. Луд умора нема, само се поти.
39
6
 
0
 
! Отговори
До до 38 преди 8 години
Дори всичко което си написал да е истина (а това е поредната Кутева точка), това трябва да се докаже. ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ГО НАПРАВИШ, значи си остава злобен коментар на стойност 4 р. и 35 к. И след като си написал :" Първо ти как разбра ,че не уважавам институциите", значи страдаш от умствено заболяване след като казваш: "не само аз, по-голямата част от българите не уважават тези двамата". Противореиш си и немаожеш да водиш диалог. Ти си БЪЛГАРОФОБ! ФАКТ!
38
5
 
25
 
! Отговори
до 38 преди 8 години
В голямо заблуждение си - за ГЕРБ са гласували около 12% от българите, при това при суперниска избирателна активност. Повечето българи не искат ГЕРБ. Просто са апатични и аполитични. Писнало им е от всичко. Но ловките манипулатори от ГЕРБ успяха да използват именно това.
37
2
 
13
 
! Отговори
ДО 38 преди 8 години
Какво болшинство са гласували за герб бе ***, болшинството беше против крадливата ви партия.