Премиерът "случил" на Москов: Смислен е!

Борисов призна, че в предишния мандат здравеопазването куцало
Обновена: 13 май 2015 14:06 | 13 май 2015 13:18, Камелия Цветанова
88
Премиерът "случил" на Москов: Смислен е!
Снимка: архив Булфото

Здравният министър Петър Москов се ползва с огромно доверие от страна на премиера Бойко Борисов, който пък си призна, че в първия си мандат е сменил четирима министри, но нито един от тях не се е справил.

Сега обаче Борисов смята, че е случил на човек и очаква с нетърпение до десетина дни да получи вече написана здравна реформа и тогава да се дебатира и да се чуе мнението на специалистите по въпроса.|

"Ако в предишния си мандат най не сме се справяли с нещо, това беше в здравеопазването. Тогава се плъзгахме по плоскостта, че колкото повече пари даваме, толкова по-добра трябва да е услугата. На практика бюджетът за здраве нараства непрекъснато. Преди 10 години е бил 1 млрд. лв., сега са над 3,1 млрд., в пъти повече е. Четири министри смених в предишния мандат, но те не се справиха. С Москов съм провел десетина срещи заедно с Дариткова (бeл.ред. Даниела Дариткова от ГЕРБ, председател на здравната комисия в НС), въобще с екипа на Москов и от това, което са ме запознали, считам че се опитватат да направят нещо много смислено и да решат проблемите и в лекарствената политика, със скъпите лекарства, обществените поръчки, задълженията на болниците, защото и на мен ми се разминава представата, че болници, които непрекъснато се оплакват, че нямат пари държат по банките милиони", каза Борисов по време на блиц контрола в парламента след въпрос на Тунджер Кърджалиев от ДПС.

Премиерът призова депутатите да проявят малко търпение и кредит на доверие към Петър Москов, макар че в парламента е мода - първият вот на недоверие да е за здравеопазване.

"Като виждам усърдието, желанието още седмица да проявим търпение, защото той каза, че толкова ще му трябва да покаже нещо като схема, табличка за това което вижда като реформа", каза Борисов.

"Лично аз имам огромно доверие в Москов като специалист, лекар и като човек и неговия екип от заместници, че ще се справят", добави той.

Кърджалиев пък призна, че се чувало, че мълчанието на ГЕРБ по въпроса за здравната реформа е "едва ли не динена кора, подложена на партньори в управлението".

"В едно коалиционно управление и успехите и провалите са общи, така че в тази конспирация, че някой иска да сложи динена кора ... Аз с Москов и Дариткова заедно водих разговорите", отговори му Борисов и добави, че според него здравната реформа, както и пенсионната, не са неща, които касаят отделни партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
11
 
! Отговори
До Борисов преди 9 години
Здравеопазването е приоритет 1, хората ги е страх ,затова кътат парите,разболее ли се някой в БГ требват пари за лечение в чужбина или просия по телевизиите, Тотална Реформа в здравеопазването Веднага ! В богатите държави хората не пестят,защото имат сигурност в здравната система,а *** мизерува и трупа стинки за" не дай Боже!"
35
2
 
11
 
! Отговори
до 38 преди 9 години
За тъпите ви мутри, които узурпираха институциите са гласували 15%-20% от избирателите, колко са манипулациите, само те си знаят и костинбродските бюлетини. не само аз, по-голямата част от българите не уважават тези двамата и открито им се подиграват и не са гласували за тях.НО ПРЕМИЕРЪТ НА ДЪРЖАВАТА ПУБЛИЧНО ДА УНИЖАВА ПРЕЗИДЕНТА, КОЙТО САМ Е ПРЕДЛОЖИЛ КАТО ТАКЪВ И СА ОТ ЕДНА ПАРТИЯ, ТОВА Е ПРОСТОТИЯ !!!
34
2
 
0
 
! Отговори
е преди 9 години
До АнонименТрол платен!!!
33
7
 
18
 
! Отговори
морски преди 9 години
Оставка на цялото некадърно,безотговорно и крадливо правителство на ГЕРБ!
32
14
 
6
 
! Отговори
До до 35 преди 9 години
Дали ти харесва или не, болшинството са гласували за ГЕРБ (обърни внимание на сме и са). А коментара ти:"Ако вашият Бойко имаше поне малко акъл, нямаше публично да се подиграва на Плевньо" Показва какво уважение имаш към тях. Отделно, не уважаваш сънародниците си:"Напразно тия гербераси ви плащат с народните пари, много сте елементарни". Пишеш без доказателства и ръсиш обиди. Още трябва ли да пиша или ще си броиш копейките за тези коментари?
31
4
 
10
 
! Отговори
до 35 преди 9 години
Първо ти как разбра ,че не уважавам институциите?! Второ аз не съм премиер , а ти така да си напишеш нещо. Напразно тия гербераси ви плащат с народните пари, много сте елементарни.
30
2
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 31 преди 9 години
A ти с какво си по различен от него? И ти не уважаваш институциите. Какъвто народа - такива и управниците!
29
9
 
12
 
! Отговори
д-р Павлов преди 9 години
Г-н Борисов,преди 5г. през 2010г.незаслужено обидихте проф.Анна Мария Борисова, като казахте,че сте я намерили на кръстопът около В.Търново и сте и предложили да стане министър на здравеопазването след като отстранихте д-р Б. Нанев. На кой кръстопът намерихте този психопат д-р Москов и го направихте наш министър?
28
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако вашият Бойко имаше поне малко акъл, нямаше публично да се подиграва на Плевньо като го *** по главата. Все пак това са институции, а не мутренска разпивка в кръчмата. Тоя никога не е уважавал институциите, държавата и народа, все дрънка глупости. Но си го харесва простата част от електората, защото те от друго не отбират.
27
3
 
16
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
До 25Тя "тежката" артилерия Атанасова в същност се оказа лека... ама не артилерия.
26
3
 
8
 
! Отговори
до 28 преди 9 години
Прочети 21 - отнася се за теб и подобните ти гербо-комсомолци.
25
9
 
6
 
! Отговори
гошко преди 9 години
Днешната порция опорни точки за ***: костовист, наркоман, в погледа му има лудост, Десислава Атанасова, тиква, схема, взема пари. Благодаря! По минусите ще ги познаете колко са.
24
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова хвалебствия за толкова кратък период звучат пресилено.
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той хвалеше и оная "тежката артилерия" Атанасова, пък тя се оказа точно толкова безполезна , колкото цялото герб.
22
8
 
19
 
! Отговори
Анили преди 9 години
Г-н Москов какво направи в здравното министерство? Каква реформа тръгна да прави? Освен, че каза в национален ефир как диабетиците трябвало да умират, защото средствата предвидени по здравна каса за лечението им можело и трябвало да се използват за нещо по- смислено д-р Москов не направи нищо, няма да се запомни с нищо. Той е поредният министър на здравеопазването в управлението на ГЕРБ, който дойде от никъде и трябва да си отиде така, както и дойде- неясно от къде
21
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понякога Борисов не съзнава каква вреда нанася на институциите и държавността една дребна и напълно излишна лъжа. Българският премиер не може и не бива да лъже в дребните неща. Защото тогава лъже и в големите. Цитирам: "Аз съм се нагладувал до 30 години". Сиреч (да ползвам любимата му дума) до 1989 г. Бащата на Борисов е бил полковник в МВР, пожарникар. Не знам каква е била майка му, но вероятно е работела някъде и е имала доходи. Били са две деца. Зайци, бройлери, прасета, три декара ниви, царевица, картофи и т.н. Моят баща беше подполковник от ВВС. Майка ми беше домакин в Пионерския до
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
99-те процента чудо на Борисов и Кънев Колкото повече наблюдавам безплодната управляваща върхушка, толкова повече се убеждавам, че си заслужаваме съдбата. Днешната четворна коалиция я избра българският народ, който иначе с право е недоволен от положението си на най-бедния, гладния, неукия и болния народ в Европа. Но когато дойде време за избори, този същият народ избира хора като Борисов, Кунева, Кънев, Симеонов и тути-кванти. Как не се научихме, че тия управляващи не ги избират марсианците, ние си ги избираме. И докато си ги избираме такива, все най-бедни ще си бъдем.
19
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май Цецо Ухото е провел мобилизация и герботролетариата е налазил и тази статия.
18
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реформите на "реформатора" Москов се свеждат до едно празно говорене и насъскване срещу *** братчеди. На това се дължи и високият му рейтинг, който поне аз мисля че е режисиран от медиите по заръка на Тиквун Магнолиев. Иначе за пловин година грам реформа не е направил, освен че досъсипа и без това съсипаното ни Здравеопазване и насъска лекари срещу пациенти. Типично за коалициония им партньор. Лика прилика са си с ГЕРБ, само дето излъга хората да гласуват за него.
17
14
 
11
 
! Отговори
лекар-психолог преди 9 години
Голяма мъка пак налегна другарите . Техните директори на болници си заминават и е рев та рев. Всичко що е от БСП-ДС трябва да изчезне от държавните болници и от всички министерства. Те са кадърни и да си развиват частен бизнес . След това прокурор и в затвора .