Баташкото клане прокуди ДПС от парламента

Местан и Сие недоволни от декларация на Патриотите
Обновена: 15 май 2015 13:58 | 15 май 2015 10:13,
241
Баташкото клане прокуди ДПС от парламента
Снимка: Булфото, архив

Декларация на Патриотичния фронт в памет на жертвите на Баташкото клане накара депутатите от ДПС да напуснат пленарната зала.

Преди началото на петъчното заседание на народните представители съпредседателят на Патриотите Валери Симеонов припомни, че 17 май е датата за почит пред загиналите в клането. Той го нарече едно от най-страшните събития в историята на България.

Още при първите изречения депутатите на Лютви Местан напуснаха заседанието в знак на протест.

От трибуната на парламента Симеонов припомни зверствата, на които са били подложени българите по време на Османската империя. Той изброи конкретни дати и населени места, в които населението е било насилствено ислямизирано и отвличано. Лидерът на Патриотите разказа за случаи на скалпирани мъже и жени, на клани в кланици, за обезчестявани жени, изнасилвани мъже, жени и деца.

За петте века робство има над 5 милиона жертви. Априлското въстание даде 40 000 жертви. 5000 души са избити по време на Баташкото клане, даде още факти Симеонов.

"Отговорността ни пред тяхната памет ни задължава да припомним тези деяния", каза патриотът.

Той припомни, че през 2008 година Общинският съвет в Бургас е определил 17 май за ден за почит към жертвите на Баташкото клане. Примерът на бургазлии бил последван и от други общини. Симеонов припомни, че ПФ внесе декларация за това и в парламента и се надява той да определи 17 май за ден на почит в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
5
 
30
 
! Отговори
Абсурдистан преди 8 години
Само в ***, дори и на националния празник 3-ти март-освобождението от турско робство, потурнаците вместо трибагреника безнаказано развяват кармазъ байрака на поробителя.
82
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не става ли да напуснат перманентно?
81
3
 
32
 
! Отговори
СМЕРШ преди 8 години
Не знам какво им пречи или обижда една декларация тези от ДПС? Нали това е направено с цел да помним и да сведем глава в памет на загинали българи! Или ДПС не желаят да покажат почит към загиналите???
80
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно, какво е мнението на американския посланик за Баташкото клане.
79
2
 
28
 
! Отговори
Батак преди 8 години
народът го е казал кратко и ясно: "Гузен негонен бяга".
78
10
 
9
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 8 години
ЗАДАЙТЕ СИ ВЪПРОСА ЗАЩО ПАК СЕ ПОВДИГА ТОЗИ ВЪПРОС СЕГА,ТОЧНО ПРЕДИ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ !ЗАЩОТО БАТАШКОТО КЛАНЕ Е ИЗВЪРШЕНО ОТ ПОМАЦИ ОТ СРЕДНИТЕ РОДОПИСЕГА ТЕХНИТЕ ПОТОМЦИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ УПЛАШЕНИ И ДА ГЛАСУВАТ МАСОВО ЗА ДПСТОВА Е ЦЕЛТАА "ПАТРИОТИЧНИЯ" ФРОНТ, ИЗПЪЛНЯВА РОЛЯТА КОЯТО ПО-РАНО ИЗПЪЛНЯВАШЕ АТАКА >ДА ПЛАШИ И ДА НАСТРОЙВА ПОМАЦИТЕ ОТ СРЕДНИТЕ РОДОПИ СРЕЩУ НАС
77
8
 
12
 
! Отговори
БУДАЛИ преди 8 години
А замислете се какво ще стане ако, не 300 000 турци ами 700 000 турци гласуват за ДПС, ами ако и ромите гласуват за ДПС? А както се видя на последните избори не-малко Българи са гласували за ДПС?
76
11
 
20
 
! Отговори
БУДАЛИ преди 8 години
С подобни декларация противопоставящи етносите у нас, освен да вдигнат рейтинга на ДПС сред турското малцинство друго няма да направят! Защото виждате ли така те ще останат единтествените спасители. А на Валери, може и това да му е целта!! Нито един турчин в България в крайна сметка не носи вина за това, което е ставало преди 200-300-400 години. И докато се нахвърляте така върху нас, нещата няма д асе подобряват, напротив! Може да се казвам Айхан, но не ми пречи да обичам родината си БЪЛГАРИЯ!!!
75
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАПУСКАТ ЗАЛАТА , АМИ ЗАЩО НЕ НАПУСНАТ И СТРАНАТА И ДА ИДАТ В ТУРЦИЯ ДА ГИ ВИДИМ ТАМ ДАЛИ ЩЕ ДЕРИБЕЙСТВАТ КАТО В БЪЛГАРИЯ ?
74
2
 
29
 
! Отговори
33.77 преди 8 години
На скоро бях в Одрин,по главната улица и на синия пазар срещнах само две туркини с шалвари и няколко с кърпи на главата. В България няма туркиня без шалвари и забулени през глава.Одрин е по европейски град от българските градове.
73
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ЖИВКОВ КОЙТО ИЗРИТА ОТ БЪЛГАРИЯ СЪЩИТЕ ТИЯ ФЕСОВЕ ОТ БГ. ВИЕ НАРИЧАТЕ ДИКТАТОР ТИЯ КОИТО НАПРАВИХА ОКОЛО ДЕСЕТ АТЕНТАТА ПРЕЗ 80 ТЕ ГОДИНИ ПОСЛЕ ИМ ДАДОХА ПЕНСИИ И ГИ НАПРАВИХА ГЕРОИ А ЗА ТИЯ В ТРАКИЯ ? ЗА ТЯХ НЯКОЙ СЕЩА ЛИ СЕ ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ ИЛИ ЦЕЛУВКИТЕ И ИЗВИНЕНИЯТА КЪМ ДПС СА ПО ВАЖНИ ОТ ИЗБИТИТЕ- ДПС Е ТУРСКА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ КОЯТО Е ПРОВОДНИК И ФИНАНСИРАНА ОТ АНКАРА КОЯТО НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНА
72
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези нашите депесарски "турци" дори светската двмократична власт в Турция не ги иска. Мазници и предатели.
71
7
 
44
 
! Отговори
nedkodd преди 8 години
Щом напускат Парламента и са против Баташкото клане,това значи че не признават законите и Конституцията на България, а щом не са съгласни да се изселват в Диарбекир! ВЕДНАГА !
70
3
 
36
 
! Отговори
политолог преди 8 години
Никой никога не се е съмнявал , че ДПС е етническа партия и при това незаконно регистрирана. За това обаче трябва да благодарим на другата анти българска партия БКП-БСП , която е създател на ДПС. Всеки ден се доказва , че ДПС не е българска партия и е проклятието за България .
69
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
през 14 век, единственият по-многоброен етнос от българите в европа, са немските племена. днес немците само в германия са над 70 милиона, българите в българия - 6 милиона. каквото и да се дъвче, изопачава, лъже - фактите говорят и никакви декларации, башибозушки напускания на парламента или приказки за снежанка и червената шапчица не могат да променят това.
68
1
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Ако ги прокуди и от България...
67
5
 
29
 
! Отговори
Пъзел преди 8 години
Как пък Германия не се сърдят или засягат като се споменава холокоста и "фашистка Германия" а тези туристи все нещо ги засяга и сърди?!?!?Като не им ахаресва - да си заминават! Следващият път няма да ги възраждаме-направо ще ги свършваме!
66
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баси елементарните циркове дет разиграват в този парламент.Някой хваща ли им се на глупостите ?
65
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тези турски зверщини трябва да се говори за да не се забравя никога ислямизмът на какво е способен. Дедите на тези дето днес напуснаха залата, са вадели нож срещу всеки дето не ги е признавал за българи. Днес техните внуци вече се чувстват най- чисти турци, щом лирите дрънчат в дълбоките им джобове. Чак внуците им ще се сетят, че са били българи, но мандалото ще е клопнало. Запомнете това, то ще стане и ще се червите като ибрици за предателството си днес!
64
3
 
29
 
! Отговори
цезар преди 8 години
Към ДПС, вие които се пишете за български граждани, не искате да се разграничите ат онези турци които 500 години клаха българското население. Вие нямате място в българския парламент. Ангела Меркел чиито държава нанесе толкова злини на СССР и света, лично отиде в Москва и положи цветя пред паметника на загиналите червеноармейци. А вие се правите на ощипана мома.Срам, голям срам. Пълна забрана на тази протурска партия.Вън от парламента.