Местан смъмри Радан, скочи на Патриотите: Фашисти!

Призова властта спешно да се изчисти от Валери Симеонов
102
Местан смъмри Радан, скочи на Патриотите: Фашисти!
Лютви Местан. Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан използва искането на управляващите за промени в Конституцията, за да разкритикува участието на партията на Валери Симеонов НФСБ, част от ПФ, във властта.

Доколкото конституционният проект се внася с тезата, че от успеха на конституционната реформа зависи стабилността на кабинета и пълния му мандат, ако с тази тези някой казва на ДПС: "подкрепете Конституцията, за да укрепите властта на фашистите в управлението", мисля, че е сбъркал адреса", коментира той.

Според него въпреки че депутатите от ДПС са готови и отворени за разговори в полза на националния интерес, избирателите на движението няма да им дадат мандат с политически решения да укрепват участието на ултранационалистите във властта на страната.

Местан призова мнозинството първо да реши вътре в коалицията споровете, които има, защото към момента няма консолидирана позиция, а след това да се обърне към опозицията.

Той смята, че освен това управляващите трябва да убедят ДПС и БСП, които засега имат резерви към промените в основния закон на страната, че предложените промени в Конституцията могат да бъдат гласувани от обикновено Народно събрание, а не са в компетенциите на Велико народно събрание.

Според него е добре да се чуе и позицията на един виден конституционалист като Георги Близнашки, който беше и служебен премиер.

Местан припомни, че реформаторите "изрекетираха" Борисов да приеме в коалицията ПФ и сега не може да се очаква да се види подпис на депутат от ДПС до такъв на човек от НФСБ.

"Искам да успокоя Радан Кънев (лидерът на ДСБ, част от РБ – бел.ред.), че нямам компромати за него, да си успокои нервите, защото смятам, че той сам по себе си е самодостатъчен компромат за дясното, и не само не го атакувам, а му дължа една благодарност - нека да говори повече, колкото повече говори Радан Кънев, толкова по-малко на Местан ще му се налага да прави сериозна кампания", обвини лидерът на ДПС.

Относно поканата за дебат от страна на Радан Кънев към него, Местан призна: "Би трябвало да си даде сметка, че заклинанието не е езикът на диалога. Малко ми е скучен г-н Кънев".

"Компромати нямаме, но ще коментираме истината за менторите му, за бащиците му, но ще коментираме само фактите", добави той.

Радан Кънев веднага отвърна на критиките на Местан с обвинението, че ДПС е политически защитник на мафията в съдебната система.

"ДПС са защитници на мафията в съдебната система, да обяснят на избирателите си, че съдебната система работи добре, ние казваме истината на нашите", заяви той.

Според него при това положение нищо не зависи от ДПС, защото позицията на движението е ясна и не иска реформи.

"От БСП обаче зависи, защото да си опозиция е едно, а друго е да си защитник на мафията в съдебната система", коментира реформаторът и добави, че социалистите са постъпили политически коректно, защото още не са излезли с конкретна позиция дали ще застанат до управляващите за промените в Конституцията, а първо  са поискали да се запознаят с конкретните текстове и да се проведе дебат по темата.

Кънев увери, че готвените промени не са козметични, защото ако бяха нямаше да има такава съпротива.

"Всички мерки за реформи са заложени и в закони,така че промени в съдебна система ще има, но много по - добре би било да се направи с конституционни промени", обобщи Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кеф бай Местан кеф щом тъй беснееш.Дувара между теб и майка България става все по висок и не след дълго ще се озовете в родната Анадола,но няма лошо в това.Всеки един , рано или късно се прибира в родината си.Там имат ужасяващата нужда от разясняване на европейските ценност,а ти си султан в това отношение.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някога индианците са били народ,като българите и са управлявали Америка,но погледни ги сега,че са във резервати и са малцинство.А малцинството вече е етнос в една държава.Ако Местан продължи с политиката си ще дойде време българите ще се превърнат в етнос.Някога индианците също са се борили,но със всякакви подмолни средства са ги превзели.Къде огнена вода,къде оръжие и т.н. тактика на удоволствията са предлагали,били като нас гладни и бедни и необразовани.Не мога да отрека,че ДПС са хитри и умни
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кръв ми капе от сърцето-син баща вързан води¥
31
6
 
29
 
! Отговори
teo преди 8 години
Местане, ако в Германия, където има 5 милиона турски гастарбайтери някой от тях нарече германците фашисти , ще го линчуват без съд! Дуган-Местановата наглост да нарече българи фашисти и МЕСТАН ТРЯБВА ДА ВЛЕЗНЕ В ЗАТВОРА ! ЦАЦАРОВ, НЕ ЧАКАЙ, А ПОВДИГНИ ОБВИНЕНИЕ СРЕЩУ ТОЯ НАГЪЛ ПРЕСТЪПНИК МЕСТАН ! ДО КОГА ЩЕ ГО ТЪРПИМ ДА РАЗРУШАВА БЪЛГАРИЯ С ПРЕСТЪПНИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ!?!? НАРОДЕ ?????
30
4
 
7
 
! Отговори
Gosh преди 8 години
До Аиде,,, тоя пример с индианците и аборигените е възможно най-тъпия.. Да обясняваш че коренното население е етнос.. аре малко
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mnogo silna otida
28
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 37Безспорно е че ГЕРБерите са смешници, но бАтакаджите и т.н. "партиоти" са с две гърди пред ГРЪБ
27
5
 
6
 
! Отговори
az преди 8 години
v toq Forum ima mnogo atakiska siderastka dupesarska *** ***
26
4
 
22
 
! Отговори
Айде,,,, преди 8 години
Местане,ако българин отиде в Турция,Англия и т.н.и реши,като теб да се изявява за правата на българите в чужбина,повярвай ми такъв шут ще му набият,че скоропостижно ще го пратят от където е т.е.неговата родина.Живи примери за това са индианците,аборигените и т.н. така правят всички демократични държави по света.Етносите ги държат изкъсо.А ти тука си дошъл и панаир след панаир правиш на българите.Айде стига щом подкрепяш евроатлантически ценности ще трябва да се премиириш ,че си етнос.
25
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През последните 25 год. във всичките парламенти до сега ДПС си развяваха байрака както си искат. Сега се намери някой да им се опъне и започнаха да се оплакват. Е, да си седнат на з.. и да осъзнаят, че не са в Турция а в България.
24
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз пък се чудя глупаците,които гласуват за т.н. националисти :) тия са такива смешници че нема накъде
23
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е *** Местан , но е злобен защото е извън властта! А понеже не знае значението на "фашист" я използва за другите, а не за собствената си партия, която управлява или по-скоро командва обикновения турчин чрез насилие и пръчки!
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То тези точки явно са вписани допълнително след преврата на Т.Живков. явно е имало промяна в конституцията без да бъде осведомен българския народ.Това ми навява мисълта,че конституцията е подменяна или са добавени членове и алинеи в полза на Доган и на хора от които е зависело тяхното удобсво.Мисля,че при смяна на конституцията трябва да има референдум.
21
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всички тия "националистически" партии са на хранилка при ДПС, те ги създадоха и те ги финасират, ама българина нал' е *** та се връзва
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан вие срещу патриотите все едно са му забили пръста в гъзът, ама нека си вие, колкото повече, толкова по - добре за тях, от мен имат глас.
19
13
 
5
 
! Отговори
ККК преди 8 години
Атака и ПФ са антитурски партии и спешно трябва да се премахнат от властта ! Това са партии които не служат на турския народ и не почитат турските ценности ...според турската конституция такива партии нямат право да съществуват !
18
3
 
11
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Така ревеше и за Сидеров ....ако намерят общ език Симеонов и Сидеров ще стане много "интересно" за братята роми и ДПС !
17
13
 
6
 
! Отговори
патриотчикии преди 8 години
Патриотите цитират само точка 1 от чл.36 а точка 2 Манипулативно изпускат , тоест *** се Конституцията на България:Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани.(2) Гражданите, за които българският език не е майчин, имат право наред със задължителното изучаване на българския език да изучават и ползват своя език.
16
0
 
4
 
! Отговори
4EPA преди 8 години
PALHANE PALHANE-OGLADNIAL SI I SI USVIREPIAL !!!!!!!
15
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ги няма ПФ в парламента ,тез ще са неуправляеми!С никой няма да се съобразяват и никой няма да им бъде опозиция.Цели 25г. си мълчаха и хидроинженера от Цанков камък си правеше каквото си поиска из българските земи.Сега не им пречат троловете,защото са слаби и знаят че дума дупка не прави но пред опозицията на ПФ.са безсилни.Когато искат да те изгонят или накажат значи си във вярната посока и не им изнасяш.