Местан смъмри Радан, скочи на Патриотите: Фашисти!

Призова властта спешно да се изчисти от Валери Симеонов
102
Местан смъмри Радан, скочи на Патриотите: Фашисти!
Лютви Местан. Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан използва искането на управляващите за промени в Конституцията, за да разкритикува участието на партията на Валери Симеонов НФСБ, част от ПФ, във властта.

Доколкото конституционният проект се внася с тезата, че от успеха на конституционната реформа зависи стабилността на кабинета и пълния му мандат, ако с тази тези някой казва на ДПС: "подкрепете Конституцията, за да укрепите властта на фашистите в управлението", мисля, че е сбъркал адреса", коментира той.

Според него въпреки че депутатите от ДПС са готови и отворени за разговори в полза на националния интерес, избирателите на движението няма да им дадат мандат с политически решения да укрепват участието на ултранационалистите във властта на страната.

Местан призова мнозинството първо да реши вътре в коалицията споровете, които има, защото към момента няма консолидирана позиция, а след това да се обърне към опозицията.

Той смята, че освен това управляващите трябва да убедят ДПС и БСП, които засега имат резерви към промените в основния закон на страната, че предложените промени в Конституцията могат да бъдат гласувани от обикновено Народно събрание, а не са в компетенциите на Велико народно събрание.

Според него е добре да се чуе и позицията на един виден конституционалист като Георги Близнашки, който беше и служебен премиер.

Местан припомни, че реформаторите "изрекетираха" Борисов да приеме в коалицията ПФ и сега не може да се очаква да се види подпис на депутат от ДПС до такъв на човек от НФСБ.

"Искам да успокоя Радан Кънев (лидерът на ДСБ, част от РБ – бел.ред.), че нямам компромати за него, да си успокои нервите, защото смятам, че той сам по себе си е самодостатъчен компромат за дясното, и не само не го атакувам, а му дължа една благодарност - нека да говори повече, колкото повече говори Радан Кънев, толкова по-малко на Местан ще му се налага да прави сериозна кампания", обвини лидерът на ДПС.

Относно поканата за дебат от страна на Радан Кънев към него, Местан призна: "Би трябвало да си даде сметка, че заклинанието не е езикът на диалога. Малко ми е скучен г-н Кънев".

"Компромати нямаме, но ще коментираме истината за менторите му, за бащиците му, но ще коментираме само фактите", добави той.

Радан Кънев веднага отвърна на критиките на Местан с обвинението, че ДПС е политически защитник на мафията в съдебната система.

"ДПС са защитници на мафията в съдебната система, да обяснят на избирателите си, че съдебната система работи добре, ние казваме истината на нашите", заяви той.

Според него при това положение нищо не зависи от ДПС, защото позицията на движението е ясна и не иска реформи.

"От БСП обаче зависи, защото да си опозиция е едно, а друго е да си защитник на мафията в съдебната система", коментира реформаторът и добави, че социалистите са постъпили политически коректно, защото още не са излезли с конкретна позиция дали ще застанат до управляващите за промените в Конституцията, а първо  са поискали да се запознаят с конкретните текстове и да се проведе дебат по темата.

Кънев увери, че готвените промени не са козметични, защото ако бяха нямаше да има такава съпротива.

"Всички мерки за реформи са заложени и в закони,така че промени в съдебна система ще има, но много по - добре би било да се направи с конституционни промени", обобщи Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Люти Ми Там , кой дабъде във властта решава Н.В.Народът.Не ти !
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
както и да го гледаш, агата си е истеричен....хм, такъв от другия бряг! Синонима не мога да го пиша, понее ще има ***. И никой да не споменава вица, че не е бивш - от ония.
12
2
 
11
 
! Отговори
Айнщайн ли беше преди 8 години
Всяко действие поражда равно по сила и противоположно по посока противодействие.Срещу ислямистите могат да се изправят само фашисти.
11
4
 
14
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Какво толкова реве Местан!?Почти всички кадри на ДПС си седят по държавните служби!Освен това Б.Б. често им дава нишани за бъдеща коалиция.Е,може да има лек глад за власт,но след голямото преяждане от 2001-ва до 2009-та и 2013-2014-та,е даже здравословно!Малко преиграва агата!
10
2
 
12
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
Айде Местанчо да хваща при другите антифашаги в Сибир! Б...ти долното човече, но ние сме за бой ,че го търпим него и такива като него 25 години!
9
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този наистина плаче за съд и затвор.
8
1
 
11
 
! Отговори
КАРААМДЖИКЛИЕВ преди 8 години
Айде, чаршаф долсун...
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако съм на другите бих се държал супер спокойно след изблиците на този израз перкал дядка.. така и изслямизираните българи ще видят че в ръцете на този ДПС загива и се превръща в партия на параноици и антисемити.
6
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На прав път сме щом пикае гас.Патриотите са нашите хора!
5
3
 
16
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Люти Недран
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чернокожи наръгаха момиче в западен парк...местан смъмри радан....а аз за момент прочетох чернокожи наръгаха местан в западен парк....
3
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом Местан е недоволен и мрънка - значи нещата са в правилната посока. Трябва колкото се може по-дълго, над десетилетие ДПС да бъде извън властта и сама ще изчезне.
2
1
 
29
 
! Отговори
хоп преди 8 години
Лошото на Местан и ко. е, че дори е подкрепят редовите български турци по селата в Родопите и др. части на южна България. Подкрепят само техните пионки, а на нормалните хора казват, че работят за тях ден и нощ, ама видиш ли.......за 20 години нищо не се е случило :)
1
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО СЕ ОБЕДИНЯТ АТАКА И НФСБ НЕЩАТА ЩЕ СЕ ОБЪРНАТ. НО ПОНЕЖЕ И СИДЕРОВ И ОНЗИ МУРГАВИЧКИЯТ ОТ НАЦИОНАЛНИЯТ ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БОЙКО НЯМА ДА СЕ ОБЕДИНЯТ ТОЗИ АГЕНТ ПАВЕЛ ЩЕ ИМ РАЗКАЖЕ ИГРАТА НА ВСИЧКИ СЕЛСКИ ТАРИКАТЧЕТА В ПАРЛАМАТА.