Образоваме ли ромите, ще спазват закона, убеден е Местан

Патриотите нападнаха ДПС, че са в основата на конфликта в Гърмен
27 май 2015 11:07,
183
Образоваме ли ромите, ще спазват закона, убеден е Местан
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан за пореден път защити ромите и от парламентарната трибуна призова те да бъдат интегрирани и образовани. Според него само така ромите ще се научат на отговорност и ще започнат да плащат данъците си и да спазват закона.

Партиите в парламента използваха началото на днешното заседание, за да представят партийните си позиции за напражението в село Гърмен през последните дни. Патриотите нападнаха ДПС, че е в основата на конфликта, тъй като управлява общината.

Още по темата

"Според ДПС първопричината за напрежението в ромските квартали е в социалното изключване на ромската общност", каза Местан и поиска целенасочена политика за интеграция на ромите.

Според него това може да стане най-добре с образование и припомни, че според закона за просветата всяко дете е задължено да  посещава детска градина и училище.

"На колко семейства от квартал "Надежда" в Сливен е осигурен достъп до детска градина? На николко", каза Местан и попита българската държава защо не гарантира равен достъп до образование.

Според лидера на ДПС това е единственото решение на ромския проблем, останалото било "дрън-дрън-ярина".   "Образованият ром ще е интегриран ром, български гражданин, който ще е възпитал култура да плаща данъците си и да спазва законите", каза още Местан. Той допълни и че изходът не е в обидни квалификации като "популация", "паразит" или "изгубеното звено между неандертаелца и хомосапиенс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който е искал да се образова и иска децата му да са образовани и интегрирани го е напраил и го прави и сега. В класа на синът ми има ромче. Ходи си редовно, пише си домашните. Сестрите му са в по-горните класове и те ходят редовно.
109
0
 
6
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Няма ли го тоя "чадър" над ромите които ВИЕ И СИЕ сте му разпънали .....ще спазват закона !
108
1
 
7
 
! Отговори
nina преди 8 години
Местанчо,хаyде да обясниш на си избиратели какво прави вашата партия за потушаване на престъпност и спиране на източването на държавната хазна чрез социалните помощи?Защото това като стане,лесно ще останат пари и за детски градини,и за училища..Твоите популистки призиви за дeтските градини няма да преборят престъпността.
107
1
 
6
 
! Отговори
ицо преди 8 години
Абе тоя ненормален ли е?Какво още трябва да им дадем на тия скапани ръждиви изчадия.....да им дадем и по едно д....е да си имат под ръка,ако им се прииска да *** нещо д...то да е насреща.Алооооооооо Местанка тая работа с купешките ти думички няма да свърши добре.
106
0
 
9
 
! Отговори
Оргиналдъ турчин преди 8 години
Лютфка, ИНТЕГРАЦИЯ не е град в Китай. Кво се правиш на будала бре джанъм, като и малките чорета знаят само да се ДИФЕРЕНЦИРАТ.
105
1
 
5
 
! Отговори
Ееех къде си Доган? преди 8 години
Явно доста се е опъвал Ахмед* да станат избирателите на ДПС. Не го виждаме от известно време и вече ромите се турчеят. Те са като сираци-разбойници-никой не ги ще освен за избиратели.*на няма желание да се промени. Гледа един друг седнал и копае с мотика "Що копаш седнал бе?". "Абе пробвах легнал, *** не стааа." ПРОМЯНА НИКОГА НЯМА ДА ИМА. Все едно грък да проработи. И то защото има ЕС да дарява "помощи". Държавата получи двойка на матурата.
104
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Vsicki Upravlyavashti vav Bulgaria sa Boklucu I mafioti. Romite sa bili otkradnali bitovi uredi, Ami Zashto ne pitate Koy otkradna Miliardite Ot *** .Ili Tezi Kradci za Zakonni za Tyah nyama Integracia .Maymunska Durjava
103
4
 
12
 
! Отговори
Анти преди 8 години
Мастане, ако те депортират от България за Турция, забранят със закон партията ти и натикат в кауша всичките ти съпартийци и държавата ни ще се оправи. Тогава, загубили поддръжка твоите братя и сестри, крадливи, мързеливи, нагли убийци, насилници, мургавелковци и деца-майки ще се кротнат и няма да се репчат толкова. След това може и да видят полза в посещението на училище и образованието.
102
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде образовайте ги де! Кой ви пречи???????? Училища има бол и вратите им са отворени за всички! Защо българчетата ходят на училище и се учат, а децата на вашите избиратели бягат и предпочитат да крадат и мързелуват???? Нещо педагогиката ви не струва!!!
101
3
 
10
 
! Отговори
Интегриран преди 8 години
" Лидерът на ДПС Лютви Местан за пореден път защити ромите и от парламентарната трибуна призова те да бъдат интегрирани и образовани...".Г-н Местан, не можете да интегрирате и образовате нещо, което НЕ желае това! Поради простата причина, че е къде по-лесно да се правят деца от деца, да се вземат НЕзаслужени помощи, да се краде, да се пребиват и ограбват възрастни хора, да се живее на гърба на държавата. Посочете ми поне една европейска страна с интегрирани и образовани *и!
100
0
 
10
 
! Отговори
бг преди 8 години
А къде са парите за ИНТЕГРАЦИЯТА НА РОМИТЕ Местане?-с тях можеше да се направи нещо,ама сега който ги е откраднал да си отговаря и,ако иска да ги образова! Мошеници крадливи
99
2
 
9
 
! Отговори
Развеселен преди 8 години
Местан да ги образова, но дали ще разберат изисканият му академичен изказ?Много говори, а нищо не казва!Голям майстор!
98
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Епа то тва образование да не сме го скрили ?!!
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако кога ще образоваме сектор "Юруш" ?
96
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя ми омръзна да му гледам мазната суратя всеки ден по медии и къде ли не
95
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление няма пряка връзка между "образован" и спазването на закона. Местан и политическата ни класа са едно от доказателствата.От празното дърдорене само шумотевица остава.
94
1
 
15
 
! Отговори
антиЕС преди 8 години
имаха достатъчно време да се образоват и интегрират,даже предостатъчно,изчака ни се чакането,от тук на сетне мандра наред .Да отиват където искат.Демонокрацията е на свършване,толерастите също,да си хващат пътя докато могат.България е на българите.Да отиват при Сорос.
93
0
 
9
 
! Отговори
Елена преди 8 години
До 107:Да,да!Добре,но как да стане ,аз обикалям Факултета всеки месец,те 2 дена дойдат,4 не дойдат.(Домашни да напишат забрави).Щом дойдат ги оставям след часовете и работя 1-1.30 минути по пропуснатото(без заплащане).Заминат в чужбина или в друг град ,върнат се след 3-4 месеца и забравили буквите.Как ще накараш ромката,Местане ,след нощен кючек да стане в 7 часа и да го изпрати на училище?Аз поемам после,няма проблем!
92
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМА КАК ДА СТАНЕ КАТО ПАРИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НЯМА ,ЗАЩОТО ВИЕ ПОЛИТИЦИТЕ И РОМИТЕ СЕ СКЪСВАТЕ ДА КРАДЕТЕ ? ОТ НЕБЕТО ДА ПАДАТ БЛАГА ПАК НЯМА ДА СТИГНАТ ДО ОБРАЗОВАНИЕТО ,ДО ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ защото вие сте зинали като акули !
91
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 8 години
Решение на проблема е зачитане на правото на всеки да се труди.Държавата да осигури по 20 декара земя от държавния фонд под наем за всеки който иска да се труди за да се прехранва И ДА СПРЕ , тези измисление социални плашания.Социалните плащания са дело на частни благотворителни организации.Стига хрантутене!!!