Не реформа, а просто скок на стажа и възрастта!

Ръководството на БСП се срещна със синдикатите за промените в КСО
28
Не реформа, а просто скок на стажа и възрастта!
Снимка: БСП

Според БСП предложенията за промени в Кодекса за социално осигуряване не са реформа, а само увеличаване на стажа и възрастта, заяви лидерът на партията Михаил Миков след среща с представители на синдикатите.

От партията са поели ангажимент част от отхвърлените предложения на синдикатите в процеса на преговорите с бизнеса и държавата да бъдат внесени като предложения от "БСП лява  България" в защита на правата на трудещите се.

БСП и синдикатите са съгласни, че каквито и параметри да се пренастройват на системата, ако в държавата не се увеличат заетостта и доходите, решението ще е временно, посочи президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Според него трябва да е ясно, че е исторически факт, че предложенията за промени в КСО са продукт на работа на четири правителства и не са само политическа хрумка, а сериозна експертна работа.

“За нас е важно, че по отношение на пенсионирането на категорийните работници няма много планове и е необходимо около това да не възникват излишни спорове и дебати”, каза Манолов. Той допълни, че синдикатите също не харесват идеята за увеличаване на пенсионната възраст, но е друг въпросът какво показват балансите и какво ще ни пишат всяка година от Брюксел.

Според Манолов е важно, че възрастта ще расте до определено време, а след това ще се определя по обективни демографски критерии като продължителността на живота.

Председателят на БСП Михаил Миков коментира и появилите се информации, че му е предлаган подкуп, за да се откаже от лидерското място в полза на друг кандидат. "В правото има един принцип – който твърди, той доказва. Нека тези, които разтягат тази история, да излязат поименно“, посочи Миков.

Той е на мнение, че приказките и преразказите в трето и четвърто лице не са сериозни за политиката. "Атаката не е срещу мен, а срещу БСП. Има напластяване на хора, които искаха да участват в управлението и още тъгуват, че не сме там. Аз продължавам да смятам, че партията взе правилното решение да остане в опозиция“, допълни Миков.

По думите му в процеса на кампанията за лидер на БСП към различни представители са правени различни намеци, различни убеждавания за отказване. Що се отнася до частните разговори, не е въпрос на политическо, а на елементарно възпитание, тези разговори да не бъдат раздухвани, хиперболизирани и преразказвани, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: БСПКНСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
2
 
! Отговори
pp преди 8 години
А всичко е толкова просто:1. Възрастта за пенсиониране става 65 г от 2019 г.2. За периода 2016-2019 г всеки може да се пенсионира при навършени 63 г и 8 м и осигурителен стаж 38 г.3. Пенсиониралите се НЯМАТ право да получават и пенсия и заплата. Ако искат да работят, замразяват получаването на пенсията.И още някои изглаждащи момента относно пенсионните вноски.Нещата ще се урегулират сами....
10
2
 
2
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
По муцуните им личи, че ВСИЧКИ са бивши ПРАВОимащи от БКП.Синдикати??????Пусти калашников !!!!!!!!!!!!!!!!
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съмнявам се на тия от снимката да им пука за пенсионерите и пенсионната реформа!
8
0
 
6
 
! Отговори
налъма ми цъфна преди 8 години
Да плащаш за нещо което няма да получиш е какво?Кражба или само измама
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Средната продължителност на живота у нас е 74 години. За какво да плащам реални осигуровки за пенсия? Кажете? При този "спокоен" живот, хич и не очаквам след пенсиониране да живея още 10 години.
6
1
 
14
 
! Отговори
naco преди 8 години
Не е НЕОБХОДИМА пенсионна реформа,тази си е много добра! Просто трябва да се намери начин да се притиснат "работодателите"-"бизнесмените" да изготвят РЕАЛНИ ТРУДОВИ ДОГОВОРИ! И строг КОНТРОЛ от страна на ДЪРЖАВАТА,подплатен с СУРОВИ наказания за НАРУШИТЕЛИТЕ на ЗАКОНА!
5
4
 
11
 
! Отговори
и преди 8 години
То се видя,че комунистите искат да ни правят хайдути.Ще нарамим пушките,друг начин няма
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това с вдигането на възрастта е много добър ход:1. Можеш да уволниш някой и той няма да се оплаква че съвсем скоро щял да се пенсионира.2. Уволнените старчоци шансове на пазара на труда нямат, но ще подбиват цената на младите.3. Като ги уволнят без натрупан стаж и Държавата ще е спокойна, защото няма да им дължи пенсии.Но най-големия бонус е запазването на бедността, което е и мотива на държава и работодатели.
3
0
 
30
 
! Отговори
велики бугари преди 8 години
Единствената държава,която работи срещу гражданите си.И единствените граждани плащащи за да работи държавата срещу тях.
2
4
 
5
 
! Отговори
bebok преди 8 години
Maxat komentari bez da pitat.Tova e xomofobia!Niama daste Europejci oshte 400 godini!Sram!
1
0
 
21
 
! Отговори
Възхитен преди 8 години
Робство до живот!