Плевнелиев призова за подкрепа на малките фирми

Малките са големите в българската икономика, посочи президентът
Обновена: 9 юни 2015 19:53 | 9 юни 2015 19:46,
24
Плевнелиев призова за подкрепа на малките фирми
Снимка: Администрация на президента

Президентът Росен Плевнелиев призова за подкрепа на всяка добра идея на малките фирми, така че те да успеят.
Държавният глава участва в церемонията по връчването на наградите в първия национален конкурс за успешен малък бизнес "Големите малки".

Той награди една от фирмите, победители в надпреварата - тя е от Добрич и се занимава с производство и търговия на пакетирани млечни храни.

"Малките са големите в българската икономика", посочи Плевнелиев и допълни, че те създават над 70 процента от работните места и отварят перспектива в регионите на България.

"Една икономика е силна когато има своя баланс, а малките са в основата на нея. Нека подкрепим всяка добра идея по пътя на малките така, че те да успеят. Нека правим повече икономика, нека говорим повече за икономика, нека си даваме сметка, че именно тя създава перспектива за българите", каза президентът.

Държавният глава отново апелира за подкрепа за въвеждане на електронното правителство, което ще улесни дейността и на малките и средни фирми.

"Нека подкрепим електронното правителство, защото истината е, че малките нямат пари за скъпоструващи адвокати, които са се "разхождат" по общините и поминистерствата, за да осигуряват лицензи", каза Плевнелиев.

Той апелира и за подкрепа на достойното управление на еврофондовете и посочи, че в стария програмен период България успя да реализира проекти за над 10 000 малки и средни предприятия само по фонда "Джереми".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
8
 
! Отговори
Отдавна загубил преди 8 години
Имах успешен бизнес в МИЛАТА ни Родина.давах препитание на шест момчета с добра заплата заложих си всичко изкарано в чужбина да го направя!!! И го направих до един момент???Моята заплата понякога беше по малка от работниците ми защото трябваше да плащам на ИДИОТСКАТА система!! Къде грешки от НОИ??? или спуснато от БОЙКО??? Накрая БОЙКО направи укрупняване на бизнесите!!! И изгони всички НОРМАЛНОМИСЛЕЩИ хора,а всички малки започнаха да страдат в агония!! Защото КАРТОФОЗАКОПАЧА няма спирка!!!
11
0
 
2
 
! Отговори
wc преди 8 години
bg *** dolna korumpirana sgannn.vonjashta na tlen
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Президентчето, моята фирма е малка, и ако искаш да ме подкрепяш, кажи на оня дето те назначи за президент, да укроти администрацията да не се държи като мутра, защото както ме газят всевъзможни чиновници и мутрите през 90-те не са ме газили. И само рушвети са им в главите. Аз не давам, всичко ми е в ред, но мачкането, ревизиите, проверки, не се издържа вече. Но няма да ви се дам!!!
9
0
 
26
 
! Отговори
Как точно??????? преди 8 години
Данъците ли ни намалихте, лесни кредити ли получаваме, от държавния рекет ли ни защитихте, престъпността ли овладяхте.... как точно ни помагате? При ГЕРБ и миналия мандат и сега фирмата ми е най-зле. И не си мислете, че получавам държавни поръчки и затова рева. Просто политиката на ГЕРБ е да обслужва едрия бизнес и да мачка всичко останало. Затова и сме толкова зле. Скоро и Албания ще е по-добре икономически от нас.
8
0
 
29
 
! Отговори
Не ти вярвам, Росене преди 8 години
Първо ни унищожиха, сега ще ни помагат. На малките и средните фирми никой не помага, въпреки, че точно те са най-важни, защото харчат всяка стотинка от спечеленото в България, а не изнасят милиардите печалби както правят веригите, западните корпорации и дори едрите БГ олигарски. Държава без силни малки и средни предприятия е обречена да бъде колония на "великите сили".
7
0
 
21
 
! Отговори
оо преди 8 години
къде се тези фирми всичко вносно беднотия
6
0
 
27
 
! Отговори
Чексит преди 8 години
Никога тези призиви не са ми били ясни. Какво означава призова? Или се работи по въпроса или не... Нека Роската да призове 16лярда да паднат от небето и да си върнем борчовете, щом този номер при него работи...
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как точно ни подкрепяте нас с малките фирми?
4
0
 
25
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
МАЛКИТЕ И ЕДНОЛИЧНИТЕ ФИРМИ ДА НЕ ПЛАЩАТ ДАНЬЦИ И ТАКСИ 5 ГОДИНИ СЛЕД КОЕТО СЕ ПРАВИ АТЕСТАЦИЯ---НИВО НА ФИНАНСОВАТА СТАБИЛНОС НА ФИРМАТА--АКО НЕ МОЖЕ ДА СИ ПЛАЩА ВЕРЕСИИТЕ --ЗАЧЕРТАВА СЕ АКО Е ДОБРЕ СЕ ПРАВИ ПРЕАТЕСТАЦИЯ С НИВО НА ОБЕЗПЕЧЕНИЕ НА АКТИВИТЕ----КАКВИ СА И АВОАРИТЕ СЛАГА ИМ СЕ МИНИМАЛЕН ДАНЬК ДО СЛЕДВАЩИТЕ 5 ГОДИНИ ПАК ТАКА
3
6
 
2
 
! Отговори
bebok преди 8 години
Umen i krasiv.Kato pamentik s ochite.Toj shte spasi mila Rodina!Poklon!
2
1
 
17
 
! Отговори
juj преди 8 години
Нека направят така, че тези които са новозапочнали или не са направили много оборот да са освободени да плащат осигуровки. Или да са ниски. Сега как е ? Започваш с нисък оборот и ти идват 150 лв осигуровка ежемесечно. Отделно разходи за счетоводител наеми и тнт. Ако в началото не се налага поне осигуровката да плаща човек ще е по - добре за малкия бизнес.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя отляво на снимката е племенникът на Плевнелиев, познавам го. Казва се Пламен и е от с.Илинден, Гоцеделчевско.