Не плащаме заплати на "Спешна помощ" да изоставят хора!

Москов наказа тежко фелдшерът зарязал родилка на пътя
49
Не плащаме заплати на "Спешна помощ" да изоставят хора!
Снимка: БТА, архив

Екипът на "Спешна помощ", оставил родилка на пътя, е получил дисциплинарно наказание "последно предупреждение преди уволнение", съобщи в Сливен министърът на здравеопазването д-р Петър Москов, цитиран от БТА.

Скандалната случка се разигра вчера на 5 километра от Симеоновград в посока Хасково. Екипът на "Спешна помощ" получил сигнал за тежка катастрофа по същото време. 30-годишната родилка е била с изтекли околоплодни води и 8-сантиметрово разкритие, но фелдшерът я оставил, за да отиде при пострадалия в катастрофата като обещал да се върне за нея.

"Аз моля за извинение за това, което се е случило там, заяви министърът. Това е обикновена човешка глупост и доброто е, че се е разминало без последици за здравето на който и да е от участниците в инцидента. Държавата не е дала 16 милиона от вашите данъци допълнително за заплати на работещите в спешна помощ, за да бъдат оставяни хора на пътя", отсече той.

Д-р Москов е наредил още екипът на "Спешна помощ" да посети жената и да поднесе лично извиненията си.

През следващата година НЗОК няма да сключва договори с болница, за която няма положително становище от Областния и респективно от Националния съвет по Националната здравна карта. Това каза министърът по повод на даването на съгласие от Общинския съвет в Сливен за изграждането на още една болница с 400 легла в града.

Никой не може да спре желаещите да инвестират, но това няма да означава гарантиран, нерисков приход от Здравната каса. Касата ще плаща комплексна услуга на база брой болници и активни болнични легла, такива, каквито са средноевропейските норми, допълни той.

Министър Москов посети днес МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен, за да проследи резултатите от всички инвестиции по европейски проекти в областната болница и действията на ръководството на лечебното заведение по планиране на реконструкцията на спешното отделение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В развитите държави родилките си хващат таксита. Ако участника в ПТП-то беше издъхнал кой щеше да е виновен?
15
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 14Напротив, другарю , а защото точно с действията си казва и подстрекава да се саморазправят с екипите на Спешна помощ.Какво да направи лекаря, да се раздвои и телепортира на 2 различни места ли?В крайна сметка се оказва, че преценката му за случая е напълно адекватна. А подобни наказания като Московите в най-скоро време ще доведат до пълна липса на кадри и още по-големи изстъпления от хора, решили че линейката им е безплатно луксозно такси !
14
7
 
42
 
! Отговори
втф преди 9 години
Е какво да направи човека? Да остви тоя от катастрофата да си мре ли ? В миналата статия пишеше, че е приета с 8 см разкритие, не че е свалена от линейката с толкова. Както и да е. Кой може да прецени чии живот е по-ценен? Единственият извод, който можем да си направим, че линейките не достигат и това е. За мен и раждането си е спешен случай, но за него се подготвяш. Ако няма линейка да дойде? Ако линейката беше получила сигнала за катастрофта 1 во? Катастрофиралия ли да свалят ?
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Шоп10-годишна, тежка, чак мъчителна специализация...
12
14
 
20
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Москов е най-големият *** сред сегашните министри.Толкова елементарен, чудя се как изобщо е лекувал хора.
11
9
 
26
 
! Отговори
МЕДИЦИНАТА преди 9 години
МАХАЙ СЕ, НЕ РАЗБИРАШ НИЩО, Т*ПАНАР СМАЧКАН! РАЗБУТА ЦЯЛАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА! НЯМА КЪДЕ ДА СЕ СПЕЦИАЛИЗИРА ЗАРАДИ ТЕБ, МИШКО ***! ПОПУЛИСТ, ДОЛНЯК, *** АНЕСТЕЗИОЛОГ, НИКОГА НЕ СИ БИЛ ШЕФ НА НИТО 1 ЧОВЕК, ***!
10
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обаче има пари над 650 000 лева за 20 нови коли на чантаджиите в Здравната каца, нали ?А за линейки няма !По тоя въпрос обаче другарят Москов гузно мълчи...
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А заплати за проектната компания Бургас-Алексанруполис плащате ли, след като проекта е спрян преди много години!
8
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жена ми я закарах с колата. Ако няма кола, може да се ползва такси. За тези случай не трябва да се ползва линейка.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей това са заплати !"В Разград са темерути по отношение на заплати, затова информацията е тип говори се. Та говори се, че в Разград работи най-скъпоплатеният в А група румънецът Козмин Моци прибира 27 хиляди евро на месец. Има друг с 25 хил.. Няколко с 20 хил. И няколко с 15 хил., колкото е таванът във втория по заплати у нас Левски.Най-едрите пари при шампиона обират чужденците, българите по принцип са на кота до 15 000 евро."
6
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Можеше да четем и следното заглавие:"Линейка отказа на пострадал от катастрофа с тежка черепно-мозъчна травма на пътя, карат родилка в болница".Както и да го смяташ, все линейката и екипът са "виновни"...Подкрепа за екипите на "Спешна помощ"!
5
6
 
39
 
! Отговори
преди 9 години
Ако не бяха отишли на повикването за катастрофата с тежко ранен човек, пак щяха да ги накажат заради това!Аз ако съм на тези хора хвърлям оставка и един ден повече няма да им слугувам!Който иска - той да идва да работи при тези безумни условия!
4
34
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КЪДЕ Е БЛЕЯЛ МЪЖЪТ И НА РОДИЛКАТА КОГАТО ВЕТЕРИНАРНИЯТ ГИ Е СВАЛИЛ ОТ ЛИНЕЙКАТА? ТАКА ЩЕШЕ ДА СВАЛЯТ ЖЕНА МИ ОТ ЛИНЕЙКАТА ЧЕ ЩЕШЕ ДА СЕ ПРИБИРАТ ПЕША И ШОФЬОРЧЕТО И СЕЛЯНЧЕТО ВЕТЕРИНАРЧЕ.
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То пък едни заплати...
2
30
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добра реакция на Москов. Смотаните здравни служители трябва да разберат откъде идват парите за заплатите им. От гражданите! И рушветите им идват пак от там...
1
15
 
23
 
! Отговори
bebok преди 9 години
Kato gi uvolniat,koj shte bachka?