Полицията да е постоянно до гетата, зове Радан Кънев

Етническото напрежение се нагнетява с политически цели
Обновена: 14 юни 2015 14:08 | 14 юни 2015 13:42, Камелия Цветанова
54
Полицията да е постоянно до гетата, зове Радан Кънев
Снимка: Булфото, архив

ДСБ настоява за изграждане на постоянни полицейски постове и здравни пунктове в населените места, където най-често има сблъсъци между жителите, главно на етническа основа.

Още по темата
Държавата трябва да влезе в тези зони, а не да оставя проблемите на неправителствените организации, заяви на лидерът на ДСБ Радан Кънев, като уточни, че проблемът е сериозен и е разгледан от националното ръководство на партията.

Мерките могат да дадат резултат за три-четири години и няма да струват повече от пръснатите, по думите на Кънев, милиарди през ромската декада, от които според него няма резултат.

Анализът на ДСБ показвал нагнетяване с политически цели на етническото напрежение в предизборен период, и най-вече преди местен вот, което имало тежки последици за обществото.

Някой трябва да назове истинския проблем и неговите решения, каза председателят на партията, цитиран от БТА.

Той отбеляза, че все по-големи групи от граждани са изключени от здравеопазване, образование и правораздаване. Това, по думите му, криминализира все повече хора, създава условия за купуване на избори и печелене на вота.

Затова едно от изискванията към кандидатите на ДСБ, респективно - на Реформаторския блок, за кметове на предстоящите избори ще бъде ангажиране с адекватни мерки по места.

"Категорично сме против политическата употреба на хората в гетата и насаждане на омраза към тях", заяви Радан Кънев.

Сред интеграционните стъпки, предлагани от ДСБ, е и осигуряване на място за социални услуги в проблемните зони, постоянни анкети сред населението и надзор дали децата от рисковите групи редовно ходят на училище.

Лидерът на ДСБ отрече повдигането на темата сега за полицейско присъствие в гетата да е в подкрепа на ултиматума на Патриотичния фронт към ГЕРБ.

Ние реализираме нашата предизборна програма, обясни Кънев.

Той отказа да коментира дали ДСБ са "за" споразумение с партиите от Реформаторския блок за общи кандидатури на кметския вот през есента с аргумента, че няма да обсъжда предварително коалиционни преговори и споразумения, докато не са готови за подпис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живеещите в България се чувстват като дамска превръзка - на хубаво място, но в неподходящо време.
10
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никакви помощи. Колкото си платил вътре, толкова получаваш. Стига с тази социална система. Заради нея сме на това дередже в Европа. Болен здрав носи.
9
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПО ДОБРЕ ГЕТАТА В ПАЛАТКОВИЯ ЛАГЕР НА ПОЛИЦАИТЕ.
8
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само приказки от политиците досега и никакви реални действия, а ромовете продължават да се множат. Още 20-ина години и цялата държава ще стане едно огромно гето! Поне да бяхте взели решение детски и помощи да се дават само до второ дете, поне това!!!
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Задължително образование и който не издържи на матурата в 12 клас да му се отнемат всякакви социални, здравни и прочее права. Никакви помощи . Като не искат да си помогнат сами, няма помощи. Само неволя.
6
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На ромите трябва да им се говори на езика, който разбират - со кротце, со благо и со ....повече от последното. Който разбрал, разбрал!
5
1
 
32
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Нещата са отдавна изпуснати , ромовете за натрупали богатства от кражби за над 50млрд. в годините на прехода! Заедно с това което са изкарали с престъпна дейност в странство ромовете са организация финансово по-силна от ГЕРБ ,костомолците и *** взети заедно !
4
2
 
33
 
! Отговори
Нищо ново под небето преди 8 години
Ръдане и си Мозъчно детрониран... Ква полиция като те два месеца не могат да стоят на границата? Абе в тая коалиция май нормални люде няма... И като влезнат в гетата кво къв резултат...Тоя проблем ще става все по- атктуален а вие или който и да е политик няма намерение да го прекрати... Избори и само Избри кражби кражби и друго нищо...
3
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помня как Орешарски се хвалеше че е раздал 500 млн лв на ромските майки до 16 г.!
2
0
 
47
 
! Отговори
25 ГОДИНИ СТИГАТ ! преди 8 години
След като им подсигуриха медицинско обслужване, сега ще им осигурят и полицейско присъствие, за което стотици български села само могат да си мечтаят ...И всичко това се прави разбира се, за да се защитят правата на българите ... :)
1
2
 
40
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Защо бе, Рамадане ?!За да пази ромите от рокерите и футболните запалянковци ли ? :)Та, нали точно вашата коалиция РБ е най-отявлената евроатлантическа коалиция у нас ?!Нали точно вашите западни господари ни определят да даваме още и още права на ромите ...Нали правозащитните НПО-та идват именно от Запада, а не от Русия и Китай ?!Големи демагози излязохте вие, псевдодемократите !