Реформаторската задруга взе да се пропуква

Реформите на Христо Иванов били тържество на глупостта
Обновена: 14 юни 2015 09:07 | 14 юни 2015 07:45, Камелия Цветанова
18
Реформаторската задруга взе да се пропуква
Снимка: Булфото, архив

Единството на реформаторската общност се пропука след серия непремерени изказвания на министри, откровени гафове и приятелски огън. Бившият служебен премиер Георги Близнашки засипа с критики собствения си правосъден министър Христо Иванов, който и в момента е шеф на МП.

Професорът нарече "тържество на глупостта" предлаганите от Иванов промени в конституцията, свързани със съдебната реформа, пише в. „Сега“.

"Христо Иванов е некомпетентен, премиерът Бойко Борисов е подведен, а хората, които искат да променят конституцията, всъщност искат да яхнат съдебната власт, както преди години се опита да направи Иван Костов", заяви Близнашки пред Канал 3. Той нарече "абсолютно неприемливи" идеите на реформаторите главният прокурор да бъде назначаван от парламента, а тайният вот във Висшия съдебен съвет да бъде заменен с явен. Според него това ще доведе до пълно подчинение на съдебната власт.

"Христо Иванов няма един работен ден. Не аз, президентът Росен Плевнелиев го назначи. А аз постоянно му дърпах юздите", атакува Близнашки. По повод "грубото вмешателството" на чужди посланици в българските съдебни дела бившият премиер посъветва да не се слуша мнението на френския първи дипломат у нас Ксавие Лапер дьо Кабан, тъй като не бил свързан с френската правосъдна система и няма компетенции да се произнася като последна инстанция.

Зависимостта на българските правителства от външни фактори бе потвърдена неволно и от министъра на образованието Тодор Танев. В интервю за Нова тв той се изпусна, че "министрите на образованието и здравеопазването имат най-малка "живучуст", защото са най-близко до народа, докато на външните работи винаги карат и втори мандат, защото се поставят от някъде другаде". Единственият министър с два мандата е Даниел Митов, който заемаше поста и в служебния кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 8 години
До Дренчо ТрънскиРазбрахме, че си ***. Марш в Северна Корея и Виетнам.
13
4
 
2
 
! Отговори
честит преди 8 години
Всичко е битка между олигарси момчета , подкрепяни и насисъквани от различните лагери Запд-Русия. В случая, ще изтръгнем Цацата от топлото му местенце (не, че го харесвам, аз също смятам, че Доган го е стиснал с менгеме за таш...ците) и ше сложим някой спонсориран и изучен от Америка за България комсомолец на негово место. Що не ?Като имаме президен комсомолец , що да нямаме и гл. прокурор комсомолец. Драгалевското Гуро свърши комисионната от продажбата на Лукойл и се чуди откъде да ***.
12
2
 
5
 
! Отговори
честит преди 8 години
Кои хора щше я правят реформата ?Митов и ИцитУ Иванов. Ми те са същите като Станишев бе. Само че от "правилния лагер" на умните и красивите. Те един ден трудов стаж нямат. Преди да плюете, погледнерте разцъкайте си пръстчетата в интернет. И двамата са от съвсем млади са поети от американски НПО-та , програми ФАР-МАР, реално целия им трудов път е на доклададжии. Пишат анализи и доклади момчетата. Те освен за американско НПО за друго не са работили. Даже тояв морук не си платил и членския внос,
11
2
 
3
 
! Отговори
честит преди 8 години
Реформа на Съдебната власт трябва да се случи, аз лично не виждам на Близнашки какъв му е проблема да се знае в Съд. Съвет кой как е гласувал. НО ИНАЧЕ ПО ВСИЧКИ ДРУГИ ПУНКТОВЕ, ЧОВЕКА Е СЪВСЕМ ПРАВ. Реформа трябва, но не и сорустутките на Фондация Америка за България во главе с котилото на Драгалевското Гуро и журналята на Иво Прокопиев да ми я правят тази реформа. Защото това би означавало да дръпнем прокуратурата от ДПС и да я дадем на Костов примерно. Както дадохме БГ на Фондацията
10
6
 
3
 
! Отговори
Комунист преди 8 години
Ако не можете сами да се погледнете отстрани, помолете някой безпристрастен човек да ви оцени.МНОГО СТЕ ЖАЛКИ, честна комсомолска :)
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КомунистПокажи ми ЕДИН само от сегашните, дето да НЕ Е БИЛ ЧЛЕН на вашата партия (основана 1891 г.) !
8
8
 
3
 
! Отговори
Комунист преди 8 години
Разбойниците винаги се карат за плячката си, защото никога не могат да си я поделят справедливо.Нашата партия е основана 1891 г, след месец ставаме на 124 г, а вие 25 години не правите партии, а РАЗБОЙНИЧЕСКИ ШАЙКИ ЗА ЕДНИ ИЗБОРИ, които се разпадат до следващите, защото сте разбойници, а не мислите за народа.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А "реформите" на оня лицемер Москофф какво са ??Къде му е ДЕМОНОПОЛИЗАЦИЯТА на най-бруталния монополист у нас Здравната Каца?Къде му е остойностяването на труда на медиците ?Къде е персоналният здравноосигурителен номер, мотивиращ хората да си плащат осигуровките ?Кога държавата ще започне да бъде коректна както призовава гражданите и ще започне да си внася своята част от осигуровките на държавните служители ?Само закриване на болници,ЛИМИТИ,административен РЕКЕТ и прочее сталинизми !
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само не разбрах как комуниста Близаншки, купен от герберите стана "реформатор". и откога неговото мнение има някаква стойност. Ама иначе заглавието а аткративон ще речеш - Блокът се разцепил Кунева на една страна, Радан на друга.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
прекалено много са комунистите в тази държава със7% нищо не става
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Познавам двама души които се хилят като *** пачи.Другият беше Софиянски.Близнашки е противен тип,комунист,уж отракал се от партията си,нагаждач,подлизурко.Ако питате мен прокурора трябва от чужбина да го избират,а не Борисов и Цветанов.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Кака Жана Соколова "Бря,брадатата протестутка *** още ли е министърка???"*** без мнение,с език на каруцар...
2
5
 
11
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
напълно съм съгласен че никакви промени в конституции и закони ще променят нещо. тука си е до хората и матряла. наще конституции закони и други глупости са крадени от други държави, не че са много добри, но резултата е съвсем различен спрямо този от където са крадени. в общи линии закона и правото са силно надценени, всичко опира до материала.
1
26
 
18
 
! Отговори
И за децата е ясно, преди 8 години
Цялата мафия се е мобилизирала срещу Христо Иванов.