Антиромските протести – дирижирани, топката е в ДАНС

Радан Кънев призова службите да си свършат работата
Обновена: 16 юни 2015 14:13 | 16 юни 2015 14:07,
161
Антиромските протести – дирижирани, топката е в ДАНС
Снимка: БТА

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че съществуват данни, че зад антиромските протести в Гърмен и Орландовци стои предварителна организация. Той отказа да коментира дали тя е дело на политически партии и препрати въпроса за отговор към ДАНС. Кънев направи и връзка между местните избори и напрежението в гетата.

Още по темата

"Има данни, че е организирано. Това е въпрос към ДАНС, искрено се надявам, че те работят много активно по него и не смятам, че е необходимо да работят публично. Дай Боже да си вършат работата", каза Кънев в коментар на напрежението в столичния квартал "Орландовци" през последните дни.

Според Кънев държавата трябва да покаже бързи и решителни мерки, за да не се повтарят подобни събития. "Те избухват от системни проблеми,  свързани с престъпността в тези зони, след което се нагнетява едно сериозно обществено напрежение", каза Реформаторът и допълни, че според него от много години в България се играе с този огън. 

Кънев се обяви за сериозна превенция на престъпността в смесените региони, където според него тя е по-сериозна от тази в гетата. Затова и Реформаторите настояват за постоянно присъствие на полицията в малките населени места.

"Вече четвърти пореден местен избор има изостряне на напрежението, свързано с ромски гета. Човек трябва да е сляп, за да не го види връзката", отвърна Кънев на въпроса има ли връзка между предстоящите избори и протестите.

Реформаторът припомни, че от 2003 година  най-острите конфликти винаги са преди местни избори.  На въпроса кой ги дирижира той отвърна: "Нека да не говорим и да хвърляме тези обвинения, защото след това ще ни нарекат фашисти", каза Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за 25 години политиците се оказаха абсолютно безполезни лапачи. някой да ми каже с бб или без него има ли разлика? с бсп, дпс, ндсв, бзнс... какви ли не *** се наядоха и облагодетелстваха на наш гръб и *** им помогнаха, за да кльопат и те безплатно... бесен съм им. радан ще изпадне или в забвение, или при батко му костов в килия.
17
1
 
25
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
АНТИ ПРОТЕСТИ СА ОРГАНИЗИРАНИ.. СА ПРИМЕРНИ ГРАЖДАНИ НЕ КРАДЪТ, НЕ ИЗНАСИЛВАТ, РАБОТЯТ ЗА ДА СИ ИЗКАРАТ ПАРИТЕ, ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ, НЕ РАЖДАТ ПО 20 КОИТО ДА ПРОДАВАТ ЗА ОРГАНИ ИЛИ ***, ИСКАТ ДА УЧАТ, ТЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ ЗА МИЛИЦИОНЕРИТЕ КОИТО ГИ ПАЗЯТ ОТ ЛОШИТЕ БЪЛГАРИ...ТОЗИ *** КОЙ ЗНАЕ КОЛКО Е ВЗЕЛ ОТ НЯКОЯ ФОНДАЦИЙКА ЗА ДА ДРЪНКА...А КОЙ ДА ПРОТЕСТИРА..80 ГОДИШЕН ПЕНСИОНЕР...ЧЕ ТОЙ НЕ Е ВКАРАЛ КАЛОРИЙ ЗА ДА ОТИДЕ ДО МАГАЗИНА БЕ ПРОСТАЦИ...А СЕГА ТРИЙТЕ
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радане,на последните избори най много ромски гласове бяха купени от вашите партньори и ДПС и сега ще бъде същото.
15
1
 
40
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Кажете го това на семейството на убитата Вероника!!И да не забравяме ,че убиеца има 5 деца ,които държавата е хранела винаги?Е това е вече организирано държавно отглеждане!!
14
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпрос на време беше да се случи,просто на хората отдавна им писна да ги ограбват и да носят на гърба си почти една четвърт от населението.На накладен огън една искра му трябва.За да се стабилизира положението държавата трябва да си изпълнява фунциите - спазване на законите,били те добри или лоши, и еднаква отговорност за всички.Равни права ,но и равни задължения.Не само Движение за права и свободи,но и за задължения към държавата и обществото.
13
0
 
12
 
! Отговори
SILENCE преди 8 години
ЗА ЦЯЛА ГОДИНА! ДОРИ ШАЯЧНАТА еНТЕЛеГЕНЦШИЯ НЕ СМЕЕ ДА НИ ДОСАЖДА,ЧЕ СТЕ "ИЗБРАНИ", ЗА-ЩОТО СЕ ОКАЗАХТЕ ТАКИВА,ЗА КАКВИТО ВСИЧКИ ВИ МИСЛЕХМЕ,КОГАТО СЕ МОЛЕХТЕ ПОНЕ ЗА ДНВЕ ГОДИНИ ВЛАСТ!ПФУУУУУ! ИОТВРАТ!!!!
12
0
 
39
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Господа *** управляващи,не са дирижани.Ние ги мразим безплатно.Няма семейство не сблъсквало се с проблем.От дребна кражба ,та до убийство!!просто не остана такова семейство!!!
11
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки път, когато българите се вдигнем на протест, политиците казват, че всичко е дирижирано! Нагълци!
10
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПФ те са
9
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
със сигурност има и политици замесени в тая работа ... Бареков и Волен са като чакали на *** при всеки такъв случаи, даже и смс-и пращат да разпалват още повече.
8
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека Радан да отиде да живее един месец в Орландовци като нормален български гражданин, без охрана и без полиция. Като изтече месеца пак да си каже мнението. Проблемът е, че всички големци между които и Радан живеят в разни луксозни апартаменти и вили, винаги имат охрана, ако се оплачат, на момента ще им бъде оказано съдействие от органите на реда. Какво се случва с обикновените българи обаче - на никой политик не му дреме.
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ченгетата на борсата!
6
1
 
36
 
! Отговори
вие само ги почнете преди 8 години
Не ги бавете, инерцията на народния гняв е това, което ще ни събуди. Не се оставяйте да ви манипулират евтино и да дискредитират и тези събития! България, това сме НИЕ...а гнева на Българина, макар и отдавна неотприщван не е забравен! ДА си го припомним!
5
0
 
32
 
! Отговори
SILENCE преди 8 години
НЕ БЪДИ НАХАЛЕН,БЕ! ДОКОГА ЩЕ СИ ПРАВЯТ "КВАРТАЛИ" И ЩЕ СИ ПРАВИТЕ "ИЗБО- РИ" И ИГРИЧКИ С ТЯХ НА НАШ ГРЪБ? ДОКОГА ЩЕ ИМ ПЛАЩАТЕ,ЗА ДА РАЖДАТ В ДЕТСКА ВЪЗРАСТ И СЛЕД ТОВА ДА КРАДАТ ТОК,ВОДА И ВСИЧКО,КОЕТО ДОКОПАТ,А НИЕ ДА ГО ПЛАЩАМЕ? ДОКОГА ЩЕ ДРЪНКАТЕ,ЧЕ УПРАВЛЯВАТЕ,КАТО САМО КРАДЕТЕ КАТО ТЯХ! ПРАВ БЕШЕ КУЛЕКОВ СНОЩИ - РАЗЛИКА МЕЖДУ "ПОЛИТИЦИ" И - НИКАКВА. сАМО В ОБЕМА НА КРАЖБИТЕ! ДАНС КАКВО ЩЕ КАЖЕ ЗА "АСПАРУХОВО"? - ПАК ЛИ ЩЕ СЕ ДАВЯТ ХОРА,ЗАЩОТО НИЩО НЕ НАПРА- ВИХТЕ ЗА ЦЯ
4
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гнусни псевдополитици, до кога ще омаловажавате протеста и отчаянието на хората?! за да не изпуснете кокала сте готови да хрантутите с нашите пари тия *** до безкрай... нещастници противни. нали знаете, че покрай *** заминавате и вие...
3
1
 
21
 
! Отговори
Петух Кордоба преди 8 години
Служби Мужби ДАНС МАНС ИЗБОРИ ИДВАТ И ДАНО ДА ИМА СЪЩИЯ ИНТУСИЯЗЪМ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕИ ДА ИМА НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ НА ВСИЧКИ ПАРТИИ РАЗЧИТАЩИ НА ВОТ
2
6
 
16
 
! Отговори
Ха преди 8 години
То е ясно кой ги дирижира ... само службите последни научават ... нали се борят за пенсии в момента ....
1
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тей тей :)И всички българи които работят и си плащат съвестно са платени и манипулирани хора :)