Ненчев от Брюксел: Стига спекулации, НАТО е избор!

US-техниката не е насочена към никоя страна
193
Ненчев от Брюксел: Стига спекулации, НАТО е избор!
Снимка: БТА, архив

Военният министър Николай Ненчев заяви, че не трябва да има повече спекулации с предложението на САЩ за разполагане на техника на територията на България и още пет европейски страни.

Още по темата
„Преди 11 години страната ни се присъедини към НАТО. Това е най-добрият избор за нашата сигурност и развитие на Въоръжените ни сили. Тогава актът мина с пълно единодушие между политическите сили у нас“, коментира министърът в Брюксел.

Според Ненчев в днешната усложнена обстановка няма нищо по-логично от това Алиансът и съюзниците да укрепват общата ни сигурност.

„Това е част от общото усилие на страните-членки на НАТО за поддържане на по-висока бойна готовност и оперативна съвместимост. Това не е насочено към никоя страна, а американската техника ще бъде включена в различни учения и ще подпомага по-добрата квалификация на българските военнослужещи, каза министърът. Той уточни, че разговорите по предложението предстоят и се уточняват детайлите.

Ненчев е в Брюксел за среща на министрите на отбраната на НАТО. Тя е започнала със сесия на Северноатлантическия съвет, в която е бил отчетен напредъкът в изпълнението на приетия в Уелс План за готовност за действие.

Министрите дискутираха предизвикателствата пред променената среда на сигурност, като акцентът беше върху заплахите, произтичащи от действията на Русия, разрастващата се регионална нестабилност на юг, както и терористичните опасности от Ислямска държава, съобщиха от МО.

Министър Николай Ненчев е участвал в среща, по време на която България и още пет държави от НАТО – Естония, Латвия, Литва, Словакия и Румъния, се присъединиха към водената от Германия група съюзници по Концепцията за рамкова държава.

Общата цел на шестнадесетте европейски нации, участващи в тази инициатива, е да развиват съвместно отбранителни способности, необходими за нуждите на колективната отбрана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
27
 
! Отговори
НАТО преди 8 години
Нацистка Агресорска Тоталитарна ОрганизацияДа дойдат танковете - сега
10
4
 
35
 
! Отговори
Русия не е враг преди 8 години
Русия не е враг на България! Най-големите врагове на България са Сащ, Нато, Деформаторския блок, Герб и ЕС!
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На вниманието на АТАКА - Референдум за НАТО.
8
1
 
27
 
! Отговори
защо? преди 8 години
Защо ИД разполага с повече американско оръжие, отколкото Ирак, кюрдите и сирийците, взети заедно?
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ще браним колективно бе не мога разбера, еми да ходи да ги барни кво се е разприказвал самолета и да заминава.
6
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кого лъжеш бе ***, американското оръжие е насочено срещу Русия и затова ще се разположи точно в 6-те гранични натовски държави държави до Русия- Естония, Литва, Латвия, Словакия, Румъния и България.
5
36
 
3
 
! Отговори
NATO LEGION преди 8 години
Ненчев, защо се чувстваш длъжен да се обясняваш на русофилската ***? Нормалните хора отдавна сме разбрали за какво става въпрос и нямаме нищо против съюзническа армия!
4
3
 
44
 
! Отговори
външна заплаха преди 8 години
Единствената външна заплаха за България е Цру! Цру е най-голямата терористична организация в света!
3
41
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Окупация е когато вражеска армия нахлуе на територията ти. Така както руснаците са нахлули навремето и са ни окупирали. Тук става въпрос за съюзническа армия, която ни пази от зелени човечета. Най-малкото трябва да сте благодарни.
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на кого е избор НАТО на натовеца Сулейман Паси ли ? До колкото ми е известно другаде по такива въпроси се провеждат референдуми ,а не като при нас -да ни набутат някъде без да те питат съгласен ли си или не ,като по същия начин и се разполагат военната техника .
1
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв избор бе пъпеш?!? То така ще се окаже, че и теб сме те избирали, я по-полека много взе да си вярваш - никой не те иска! Само да свършиш черната работа - разбирай да вземеш и след това да отчетеш комисионната за самолетите и ще ти набият шута "новите господари".....Пази боже сляпо да прогледа!