Ненчев от Брюксел: Стига спекулации, НАТО е избор!

US-техниката не е насочена към никоя страна
193
Ненчев от Брюксел: Стига спекулации, НАТО е избор!
Снимка: БТА, архив

Военният министър Николай Ненчев заяви, че не трябва да има повече спекулации с предложението на САЩ за разполагане на техника на територията на България и още пет европейски страни.

Още по темата
„Преди 11 години страната ни се присъедини към НАТО. Това е най-добрият избор за нашата сигурност и развитие на Въоръжените ни сили. Тогава актът мина с пълно единодушие между политическите сили у нас“, коментира министърът в Брюксел.

Според Ненчев в днешната усложнена обстановка няма нищо по-логично от това Алиансът и съюзниците да укрепват общата ни сигурност.

„Това е част от общото усилие на страните-членки на НАТО за поддържане на по-висока бойна готовност и оперативна съвместимост. Това не е насочено към никоя страна, а американската техника ще бъде включена в различни учения и ще подпомага по-добрата квалификация на българските военнослужещи, каза министърът. Той уточни, че разговорите по предложението предстоят и се уточняват детайлите.

Ненчев е в Брюксел за среща на министрите на отбраната на НАТО. Тя е започнала със сесия на Северноатлантическия съвет, в която е бил отчетен напредъкът в изпълнението на приетия в Уелс План за готовност за действие.

Министрите дискутираха предизвикателствата пред променената среда на сигурност, като акцентът беше върху заплахите, произтичащи от действията на Русия, разрастващата се регионална нестабилност на юг, както и терористичните опасности от Ислямска държава, съобщиха от МО.

Министър Николай Ненчев е участвал в среща, по време на която България и още пет държави от НАТО – Естония, Латвия, Литва, Словакия и Румъния, се присъединиха към водената от Германия група съюзници по Концепцията за рамкова държава.

Общата цел на шестнадесетте европейски нации, участващи в тази инициатива, е да развиват съвместно отбранителни способности, необходими за нуждите на колективната отбрана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
2
 
! Отговори
фд преди 8 години
***
130
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв избор е НАТО, нещастнико Ненчев? Ако за тебе е избор, аз не съм го избирал и не му искам танковете и войниците в България!
129
0
 
9
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
Ега ти държавата ,щом деформатор е министър на отбраната. Имаше един филм НИ ЧУЛ НИ ВИДЯЛ, май беше с Луи ДЬО ФИНЕС
128
1
 
9
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Избор е, лош избор. 500 години според управляващите сме били под чуждо управление( и то военно), 150 години под византийско управление (отново военно). Сега явно сме отново под чуждо управление, с политици продажници щом чужда военна техника се разполага на територията на иначе суверенната ни държава. Само *** могат да разрешат доброволно вкарването на такове в държавата им
127
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой ако още не е разбрал че сме в НАТО сега е момента да навакса.
126
1
 
14
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Не спекулации, а стига *** на висши постове, стига послушковци и слуги
125
1
 
18
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Това може да е политическият ви избор,но не и моя!Мен никой не ме е питал дали искам НАТО и американски бази и оръжия в родината си!ПРЕДАТЕЛИ! ГОСПОД ДА ВИ НАКАЖЕ!
124
0
 
22
 
! Отговори
Той е преди 8 години
Ехоо,аз ли нещо бъркам,или си спомням,че никой тогава не подложи на референдум това присъединяване към НАТО?Тогава,как може да се говори изобщо за някакъв "избор"?Кой е избрал това - шепа нагаждачи и *** на САЩ, нарекли се политически сили?Къде са сега тия "сили" - НДСВ и СДС? В небитието, нали?Не е ли време,макар и с години закъснение,да се направи допитване до народа - ЗА или ПРОТИВ членствата ни в НАТО и ЕС?
123
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв избор беше бе лакей такъв? Даден ли ни беше референдум, ние да изберем дали да сме член на тази военна организация? Насила ни вкараха там политици-продажници. Никаква полза няма от НАТО. Изкарахме 2 тежки войни, дадохме жертви и много пари, а бяхме залъгани с участия в някакви търгове които така и не видяхме. Колкото по-бързо излезем от НАТО толкова по-добре.
122
0
 
9
 
! Отговори
до Шоп преди 8 години
ти не си бил в казармата бе, кого лъжеш? айде навъдихте се тролчета на по 25 год от сутринта с кенче бира и с клавиатурата цел ден спамите за по 20 лева, колкото да си платите цигарките! айде чая отивам да ви изкарам здравните, нещастници!
121
1
 
22
 
! Отговори
До Гурбетчия преди 8 години
Първо- недей да крещиш! След това не ми е ясно избор на коя част от народа са били тези партии, които са искали присъединяване към НАТО. Вероятно нямаш спомен, но се касае за партията на крадеца Костов и после се включи еврейчето Мони. Тези люде решиха, че без НАТО не може. Да питам само какво ни донесе НАТО- съкращаване на аврмията до нива 26 000 души, намаляване и унищожаване на наличната военна техника ( в това число и ракети), смърт на военен състав в Ирак, Афганистан и прочее.
120
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Yankie Go Home !!!
119
1
 
23
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
То и свободата е избор г-н министър. Не ни въвличайте във военен конфликт, защото не вашите деца и близки ще бъдат мобилизирани, а нашите.
118
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ти пък кой си, че да те питаме.
117
1
 
14
 
! Отговори
ДАН преди 8 години
А,КОЙ НИ ПИТА КАКВО ИСКАМЕ. КОСТОВ КУПИ ТЕЦ ЗА САЩ......*** ВТОРА РЪКА ....ТОК НА МУТРИТЕ-И Т.Н.
116
1
 
13
 
! Отговори
баи Ганю преди 8 години
Както винаги така и сега шушумигите в управлението на България вече 25г постъпват с българският народ като със стадо овце.Никои не попита българските граждани чрез референдум желае ли или не в НАТо и ЕС.Сега друго дваисет с разполагане на американска техника и воиски на наша територия.Как само се лъже и замазва от власт имащите по всички средства за масова имформацияНе се говори истината каквато и да е тя.Мънка се и толкоз.Ааааа уж в демокрацията народът е суверенът и народът е този които решава
115
1
 
17
 
! Отговори
ак преди 8 години
НАТО е принудена да воюва.Тя точно за това е създадена и спре ли да воюва има риск да се саморазтури. Колко брутална пародия нали !
114
0
 
4
 
! Отговори
Xristo Kolev преди 8 години
Zdraveite na vsi4ki. Pyrvo predi vsichko iskam da se izvinq za latinicata, no na tozi komputar nqmam kirilica. Na 23 godini sym i ne razbiram osobeno ot politika i chestno kazano ne sym mnogo nacheten, no syshtevremeno ne mislq che trqbwa da si mnogo nacheten ili koi znae kolko umen za da razberesh kakwo stoi zad vsichko towa. Za men e unikalna prostotiq bylgarskiq narod da vzema kakwato i da e rolq v tozi komflikt m/u America i Rusiq.Mislq che imame poveche ot dostatychno problemi za reshavane
113
2
 
18
 
! Отговори
Нато преди 8 години
НАТО е ***- създава размирици по света! Хамерика възпроизвежда проблеми навсякъде по света за да прикрива ОГРОМНИЯ си дълг! Защо разбута целия Арабски свят???? ЗАЩО ?????
112
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До *** Шоп:Как си пълнел гушите на руснаците, бе ***.За рожденния ден на Т. Живков (кръгла годишнина) Брежнев ни подаряваЗенитно Ракетна Бригада.Всичкото оръжие ни е почти подарено - толкова оръдия, танкове, зенитни установки, самолети;да не говорим за технологиите за производство и ремонтна военна техника.Ако това същото го купим от САЩ сега ще ни струванай-малко $300 милиарда.Много си ***, това е констатация, а не обида.