БСП - с нов стил и воля преди местните избори

Миков има привилегията сам да си избира екипа
30
БСП  - с нов стил и воля преди местните избори
Снимка: Булфото, архив

Привилегия е на лидера на БСП да си избере екипа. Така говорителят на партията Атанас Мерджанов коментира пред БНР рокадите в ръководството на левицата по време на заседанието на Националния съвет вчера, на което от Изпълнителното бюро бяха изключени двама от секретарите – Кристиан Вигенин и Антон Кутев, близки до предишния лидер Сергей Станишев.

Още по темата
"Предприетите организационните промени трябва да покажат една нова воля и нов стил в ръководството на партията", коментира Мерджанов.

По думите му Вигенин и Кутев не са освободени от политически отговорности, а зад освобождаването им стои едно по-общо виждане за повишаване доверието към БСП.

"Ние минаваме през доста чистилища. Вчерашната дискусия на Националния съвет беше изключително гореща. Не бяха спестени упреци, критики и самокритики. Ние като че ли сме единствената партия, която по подобен начин се стреми да решава своите проблеми. Хубаво е, че вчера тази дискусия стана в рамките на Националния съвет, а не през медиите“, каза още той.

Според него важни неща от вчерашното заседание са и острата политическа декларация срещу разполагането на тежка американска бойна техника на територията на България и предизборната платформа за участие в местните избори.

"БСП е единствената партия, която поставя политиката преди номинациите. За нас това е сърцевината на участието на всеки един наш представител в местната власт“, заяви Мерджанов.

Той каза още, че към момента БСП има утвърдени 49 кандидати за кметове, като до края на юли се очаква техният брой да е 150.

"Водим активни разговори с всеки един от потенциалните ни коалиционни партньори по места за търсене на общи възможности за явяване и действия“, уточни Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
волен на въжето долна ***
4
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истинaтa е, че сaмо Болен е в чaс, и преди и сегa лудите дерзaят, a чорбaджиите лaпaт и лaят!
3
0
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
"Вълкът кожата си мени но нрава никога!"
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей не са измориха да лъжат тез хора , гербаджиите са същите
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
майната и на БСП