БСП поиска град Кърджали да се отцепи в община

Така в съседните села щели да влизат повече европари
10
БСП поиска град Кърджали да се отцепи в община
Снимка: Булфото, архив

Групата общински съветници на БСП в Кърджали е внесла официално предложение в ОбС за провеждане на референдум за обособяването на град Кърджали в самостоятелна община. Това съобщиха от местния пресцентър на партията.

Седемте съветника са посочили и въпроса на референдума - "Подкрепяте ли обособяването на град Кърджали в отделна община?". В предложението си те се позовават на текстове от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Мотивите им са, че така ще предостави възможност на съседните селски райони да привличат допълнителни средства по Оперативна програма "Развитие на селските райони", с което ще могат да подобрят инфраструктурата на селата. Освен това разпределението на държавната субсидия, предвидена за общините и средствата от местни данъци и такси, ще бъдат разходвани за подобряването на живота в град Кърджали.

Съветниците от БСП посочват, че в страната има утвърдени успешни практики, като обособяването на град Ямбол и град Добрич в самостоятелни общини. Ако ОбС отхвърли предложението, БСП ще инициира подписка сред жителите на Кърджали за провеждането на референдум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: БСПобщинакърджали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 25 години, когато искахме същото, управляващата партия (тогава беше БСП!) ни отряза по същия начин! Било национализъм, казаха!! Резултатът е, че от 70% българи в Кърджали през 1990г. след 25 години турско управление днес сигурно са останали 40%! Така че този референдум е много, много закъснял, драги червени другари! А Багдасаров да иде да се гръмне, продажник долен!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименza tiah , kradeneto e zanaiat , razbirai "rabota"! te i parazitite sa na syshtite printcipi ...
7
0
 
0
 
! Отговори
Рънте преди 8 години
Четете внимателно! Има ли разпределяне на държавна субсидия - всички мислят за по-добър живот на народа!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия *** от БСП друго не могат да измислят освен роена на администрация в България в момента и 265 общини също толкова Кметчета по трима зам Кметчета и председатели на общински съвети с по трима зам председатели АДМИНИСТРАТИВНИЯ ИМ КАПАЦИТЕТ Е ОТЧАЙВАЩ т.е. следва окрупняване на общини защото по този начин се точи държавния бюджет
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** не, че разбрите надписа Съединението прави силата, но мислете за обединяване на общини, а не за разделяне.
4
4
 
12
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Подобно искане имат и фалшивите патриоти за Лудогорието. Тяхната цел и мотив е същото. Пази боже България от *** и глупци неграмотни.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Кърджали живеят маса бесепари, а общинската управа се избира главно от селата, където преобладава електоратът на ДПС. С две думи - БСП иска да докопа малко кокал.
2
9
 
18
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Май подготвят отделянето на Кърджали от България
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз работлив комунист не съм видял! Очевидно идеята е повече пари - повече крадене.