Радан плаши Калфин с разжалване

Реформаторите искат по-радикални промени в Закона за съдебната власт
Обновена: 8 юли 2015 11:50 | 8 юли 2015 11:50,
9
Радан плаши Калфин с разжалване
Снимка: Булфото, ахрив

Лидерът на ДСБ Радан Кънев предупреди вицепремиера на АБВ, че ще свали политическото си доверие в него, ако партията му не подкрепи внесените промени в Конституцията. Измененията претърпяха пълен провал във вторник след като бяха отхвърлени от временната комисия по промените.

Ремонтът беше отхвърлен с гласовете на БСП, ДПС, "Атака" и АБВ.

Още по темата

"Ние настоятелно очакваме от представителя на нашите партньори в изпълнителната власт, вицепремиера Ивайло Калфин, ясна позиция по конституционните промени и от това ще зависи нашето доверие към него като член на кабинета", каза Кънев в декларация от парламентарната трибуна. Кънев направи разграничене между вота на опозицията и този на АБВ.

"И ако по отношение на опозицията ние не можем да имаме претенции и следва да оставим на собствената им преценка дали да гласува, мотивирана от байганювски страсти, то по отношение на мнозинството отказът от съдебна реформа е отказ от отговорност за управлението и стабилността на държавата", каза още лидерът на ДСБ.

Той предупреди, че ако измененията в Конституцията не минат и в пленарната зала, Реформаторите ще поискат още по-радикални промени в Закона за съдебната власт. Така, според него, ще бъдат изкоренени силите на статуквото, "които днес упражняват ключово влияние против промените в съдебната власт".

"За нас успехът на съдебната реформа е безусловен критерий за равноправно членство в ЕС", обясни лидерът на ДСБ. Той даде пример с референдума в Гърция, който бил доказателство какво се случва, когато няма реформи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Българските абв герб преди 8 години
И аз вече съм за дпс
7
0
 
0
 
! Отговори
Злопаметник преди 8 години
Глупаците винаги забравят, кой е на власт от 10 ноември до сега.И тоя номер 6 е олицетворение на оглупяването. Кой е Ж.Ж. -АГЕНТ НА дс. СДС беше създадено от ДС, парламентът бе пълен с ченгета, които наложиха тази конституция. Иван Костов беше свален от поставените от ДС в СДС. Царя бе кандардисан от ДС да дойде за да укрепи властта им. Страната бе разграбена от ДС и руските им господари. Цялата държава е в ръцете на ченгета..До кога бе ще сте толкова ***...
6
4
 
6
 
! Отговори
ООО... преди 8 години
ОО КЪНЕВ КОЛКО БЪЛГАРИ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ВАС РЕФОРМАТОРИТЕ?????? СТИГА МИСЛИ ЗАЩОТО КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА РАЗБЕРЕШ ЧЕ НЕ ВСИЧКО МОЖЕ ДА РЕШИТЕ РЕФОРМАТОРИТЕ ХОРАТА НЕ ВИ ИСКАТ И ЗАТОВА НЕ ГЛАСУВАТ ЗА ВАС ЗАСРАМЕТЕ СЕ ВЕЧЕ И НА ВСЯКО ГЪРНЕ ПОХЛУПАК НЕ БЪДЕТЕ
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
)Забравяте на кого е тази съдебна система и този и състав. Когато се избираха и назначавахатези мекерета : Президент Ж.Ж. , парламент на СДС и правителство с МП Ив.Костов. С квотите им бе създадена тази система
4
5
 
5
 
! Отговори
гошко преди 8 години
Евала Радане!
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радане, маринетко на власта, оти не одиш да се навеждаш
2
2
 
5
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Нека Реформаторите свикат обществен протест за осъществяване на съдебна реформа. Нека гражданите излезнат по улицити и да кажат дали статуквото им харесва или искат промяна.Тогава да видим дали мафията ще продължи да си действа в съдебната система. ПееФски изхвърча, да не изхвръкне този път някой от съдебната власт ....
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Рамаданчо и сие, реформите им са да заменят сегашните с техни хора. Изглежда трябва някой да му обясни що е то реформа и какво се прави при реформа.