Промените в Закона за здравето отиват в КС

Социалистите атакуват два спорни текста от закона
2
Промените в Закона за здравето отиват в КС
Снимка: архив, Булфото

Промените в Закона за здравното осигуряване отиват в Конституционния съд. Както се закани, БСП започна да събира подписи, за да отнесе въпроса към Темида и успя да получи подкрепата на депутати от ДПС, АБВ и БДЦ.

Събраните подписи са 61 и още днес ще бъде входирана жалбата, съобщи Емил Райнов от левицата.

Още по темата

Социалистите атакуват два текста от закона. Единият е за разделянето на здравно-осигурителния пакет на основен и допълнителен и вторият е заради това, че държавата не си плаща вноските.

Към момента за деца, студенти, пенсионери, полицаи, военни и за още някои категории хора, държавата плаща на здравната каса на 50 процента спрямо всички останали самоосигуряващи се.

С промените в закона депутатите решиха, че в следващите 10 години държавата постепенно ще поема все по-голяма част от осигуровките на децата, студентите, енергийно бедните, затворниците и бежанците до достигане на 100%.

Джевдет Чакъров от ДПС съобщи още, че ще има и жалба до Комисията за защита от дискриминация заради двата пакета, разписани в закона, защото с тях се разделят пациентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма смисъл. Преди време един човек беше казал - направи закон, пък нека посел той минава през Конституционния съд.....Ако обаеч законът се забатачи, Конституционният съд ще те спре.....