Каузата ми е единението и добруването на нацията!

Трябва да знаем нашия дневен ред и нашия план, заяви Маргарита Попова
Обновена: 12 юли 2015 14:03 | 12 юли 2015 12:06, Елка Василева
48
Каузата ми е единението и добруването на нацията!
Маргарита Попова. Снимка: архив, Булфото

Моята кауза като вицепрезидент е единението и добруването на нашата нация. Без да работиш за България, за това единение, то няма как да бъде постигнато, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова пред БНТ.

Ние нямаме нужда никой да ни подбутва, каза Попова в отговор на въпрос непрекъснато ли трябва някой отвън да ни побутва, за да стават нещата у нас.

Ние трябва да знаем нашия дневен ред и нашия план - каузата е национален просперитет,  заяви Попова.

На Запад не ни познават и не желаят да ни познаят, подчерта тя. Според вицепрезидента въпреки членството в ЕС и НАТО България все още е държана в периферията на Европа.

Маргарита Попова отново постави въпроса за членството на България в Шенген. „Питам аз: след като сме равностоен член на ЕС и на НАТО и след като се декларира и в Брюксел от повече от 3, 4 и 5 години, че България е готова, изпълнила е техническите критерии по една формула за влизането ни в Шенгенското пространство, защо всъщност това нещо се отказва? И какво значи “това решение е политически въпрос и въпреки че сте изпълнили техническите критерии, няма да станете членове на Шенген”, попита вицепрезиденът.

По думите й това няма да се случва, „когато ние си застанем здраво на краката, когато знаем националната ни кауза коя е. А националната ни кауза е България! Национален просперитет и защита на нашата национална идентичност, за да присъстваме с нашата собствена физиономия, която дава отражение върху физиономията на цяла Югоизточна Европа “, обясни Попова.

Вицепрезидентът припомни, че “днес е време, когато държавите и обществата живеят много разделени” и пожела “да има много поводи да изпитваме чувство на национална гордост и удовлетвореност”.

По отношение на съдебната реформа Попова каза,че не се притеснява от разделянето на ВСС на две камари, но се притеснява, че се представя като единствен модел за защита на магистратската общност. Тя призова политиците да кажат ясно къде е мястото на прокуратурата – в или извън съдебната власт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
14
 
! Отговори
патил преди 8 години
В последните 26г. се доказа, че с такива "добронамерени" управници, врагове не ни трябват.
11
3
 
12
 
! Отговори
66 преди 8 години
*** тъз ли шъ на убидинявъ?
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
напра'о се оляхме с първа дама и вице президент, нема аналог у историята - тъмни/диви/ болкански субекти, матриархат в 21 бек, срам ипозор, защо ли има насилие над жените по наште земи, дивото зове ... и т.н.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АХАХАХАХАХХА а дори не е първи април.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вашата кауза я видяхме 45 + 25 години. Тотална катастрофа за държавата. 7 милионна миезестваща нация без реален репродуктивен капацитет. Затова ни дават да изкараме като държава някъде то 2050-та години при непроменлив курс на тези 70 годинишни политики. Нарастването на нацията през първият период (45 годишният) се дължеше на затворените граници. Ама сега вече няма как да ги затворите.
7
2
 
6
 
! Отговори
ъ преди 8 години
МЛЪЧИ НЕ ДУМАЙ ??
6
1
 
2
 
! Отговори
trend преди 8 години
RBg da digne tovarnite patni tranzitni taksi cito - vazduh, voda, zemia.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Или обратното - много добре ни познават в Европа! Особено политици като теб,Маргаритке! Я разкажи как и колко пари оскуба от бюджета с отпуски,какви циркаджилъци направи за да вземеш едни пари при напускане на системата,колко демагогия и лъжи изрече по време на кампанията ви с РП? От подобни наглеци би трябвало да се гнусим,но ние си ги избираме на постове за които няма нито компетентност,нито визия,нито морал.
4
2
 
18
 
! Отговори
Асан и Фатма преди 8 години
Нии с жинътъ само Шингеня чакаме.Коня и тои чака с каруцътъ и с оксиженя утивами да си бирем...Ши бирем кото набарами.....
3
3
 
21
 
! Отговори
заря преди 8 години
ЕС години наред ни критикува за съдебната система - ресорът на госпожата. Нямам коментар.
2
4
 
19
 
! Отговори
WC преди 8 години
Ах..... недей..... ще се разплача. И ще взема да ти повЕрвам.
1
3
 
8
 
! Отговори
meka преди 8 години
Pa oti ne doide v garmen, orlandovci, fakulteto, kv nadejda, pernik, kustendil, samokov, n.zagora, vidin, lom, kaloian, samuilovo, straldja da se uedinim i dobruvame malko :)