Горанов доволен от избора за шеф на БНБ

Работя добре и с настоящите подуправители, сподели той
16
Горанов доволен от избора за шеф на БНБ
Снимка: Булфото, ахрив

Според финансовия министър Владислав Горанов подуправителите на БНБ, които си избра днес новият гуверньор Димитър Радев са професионалисти и няма значение, че са били част от екипа и на подалия оставка Иван Искров, който пък си тръгна заради критики, че е допуснал фалита на КТБ.

"За мен в БНБ трябва да има професионалисти, аз работя добре и с настоящите подуправители", коментира финансовият министър. Горанов призна, че е доволен от избора и на Радев, защото според него това е добро решение.

"Бях силно изненадан от опита за политическа търговия с подуправители и за мен е важно, че решението за тях е на управителя", коментира Горанов, но отказа да посочи коя политическа сила е опитала да се пазари.

Може би имаше предвид ДПС, защото по-рано днес лидерът на движението Лютви Местан настоя при изслушването кандидатите да оглавят БНБ да назоват и подуправителите, които ще назначат, ако поемат поста.

Още по темата

Относно признанието на Радев, че заплата му в БНБ ще е доста по-ниска от тази, която получава до момента, Горанов посочи, че "явно не всичко е пари".

"Не знам колко е била заплатата на Искров, но заплатите в търговските банки, където отговорността е по - ниска са доста по -високи. За висока отговорност и за важни решения трябва да се получава добро възнаграждение", добави финансовият министър.

Според него заплатите на ръководството на централния трезор не трябва да са известни на обществото, защото те не са политически фигури.

"Не може да управляваш банкова система за стотици милиарди активи и да взимаш 1000 лева заплата", настоя Владислав Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Мел преди 8 години
Браво,сега с Радев на този пост ще ни се разкаже играта.
11
1
 
0
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
ВСИЧКИ СТЕ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ--КРАДЛИВИ ***
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toja i s iskrov Dobre raboti a nai mnogo s bB i milionerite agenti okolo nego. Dankov vtori
9
1
 
2
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
"Не може да управляваш банкова система за стотици милиарди активи и да взимаш 1000 лева заплата", настоя Владислав Горанов. Не може да получаваш над 10 000 лв на месец и да унищожиш актива за над 15 милиарда нали ,и да си мислиш че ще отървеш Софийския Централен ?!!
8
1
 
15
 
! Отговори
Каси преди 8 години
Калинката от ГЕРБ Гоеранов се изпразва по поръчка!? Той бил.....харесвал....? Ами харесваш като ти наредиха няма как. Ще ядеш и диви круши ако се наложи! Е най после си сложиха "правилния" човек,поръчан им от САЩ! А защо бе *** да нямаме право да знаем заплатката на този...Радев? Ама той защото не бил политическа фигура> Дрън дрън ерина! Щом банката е БНБ,значи е НАРОДНА и ние шелия целокупен Български народ ТРЯБВА да знаем какво ще получава този хрантутник!
7
1
 
15
 
! Отговори
Бесна преди 8 години
Докога така нагло ще ни мамите!? Нали уж и при царко беше така, а накрая какво се оказа? Богатите още по-богати нали? Потресена съм още от самото начало, имаше много по-читави кандидатури, ама на нейсе.
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 6ти да си грък/гъркиня или просто си се объркал/а нещо....
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горанофф, Горанофф, докарахте народа до просешка тояга, Горанофф, ама те ще ви изядат всичките 240, и кметове, и областни, и министри и ще се приключи накрая..... и тогава - кво праим?!
4
1
 
16
 
! Отговори
Диман преди 8 години
Ами като му видиш заместниците е ясно за какво става дума!?
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мале колко си се оял на снимката, трябва по-старичка да ти слагат.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано не излезе някой крадец този Радев, да вземе и той да ограбва парите на хората
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА АМА НАРОДЯ НЕ Е ДОВОЛЕН ОТ ТЕБЕ ГОРАНЕ!!!!!!!!!!!!!